Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, ο αγώνας των παιδιών για ένα καλύτερο αύριο.


Οι μαθητές των σχολείων της Λευκάδας απέδειξαν ότι δεν «κάθονται στον καναπέ»,αλλά είναι ενεργοί πολίτες δίνοντας ένα μάθημα σε όλους μας. Σε μια κοινωνία βρίθουσα φαινομένων κοινωνικής παθογένειας,σε μια κοινωνία που απαξιώνει αξίες,τα παιδιά είναι ο φωτεινός φάρος για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Δεν πείστηκαν από τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής και επανήλθαν σήμερα συσπειρωμένοι ,με μια θαυμαστή σοβαρότητα για να απαιτήσουν τα αυτονόητα ” Θέλουμε αέρα καθαρό,όχι να αναπνέουμε σκουπίδια και καπνό”.

Το 1ο και 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο ,το ΕΠΑΛ.,το Μουσικό σχολείο ,ήταν όλοι τους εκεί. Μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς με αναφορές για τις καρκινογόνες ουσίες που αποδεσμευονται στην ατμοσφαίρα από την καύση των σκουπιδιών.

Σημείο συνάντησης ο Ναός του Αγ. Μηνα, κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο όπου τους δέχτηκε ο Δήμαρχος.

Στην συνέχεια  έκαναν πορεία στον πεζόδρομο, όπου χειροκροτηθηκαν για την κινητοποίηση τους από τους περαστικούς, και τέλος ομάδα μαθητών πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο όπου τους δέχτηκε η Αντιεισαγγελέας Λευκάδος. Την ενημέρωσαν για την πορεία που πραγματοποίησαν,τους φόβους και τους προβληματισμούς τους και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.