Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Εγώ δεν ήμουν ποτέ απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, ήμουν απέναντι στα πρόσωπα, στους διεφθαρμένους, ελεεινούς και τρισάθλιους.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, μίλησε ο Μάκης Μελάς, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει σύστημα απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το σχόλιο του για την Νέα Δημοκρατία και τους υποψήφιους της ΝΟΔΕ.

Για την διαβούλευση  του Κλεισθένη, είπε ότι ακόμα δεν έχουμε δει το τελικό νομοσχέδιο, υποτίθεται ότι μέσα από τη διαβούλευση μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις.

Αναφερόμενος στην κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου σε όλο το δήμο χωρίς προϋποθέσεις για υποψηφίους ανά Δημοτική Ενότητα, ανέφερε  ότι κάποιος που  μπορεί να κατεβάσει ένα ψηφοδέλτιο  αυτό δεν  θα πρέπει λειτουργεί σε βάρος όλης της περιφέρειας, καθώς με το υπάρχων νομοσχέδιο,  αυτός που θα κατέβει υποψήφιος και θα  είναι από την Καρυά, ακόμα κι αν πάρει την υποστήριξη όλου του χωριού, αν δεν τύχει την υποστήριξη της  πόλης  δεν υπάρχει πιθανότητα ποτέ να εκλεγεί, καθώς η πόλη έχει περισσότερους ψήφους.

“Αυτό λειτουργεί αποθαρρυντικά, καθώς πως θα κατέβει κάποιος υποψήφιος, αν δεν υποστηριχτεί  από την πόλη, ή αν δεν είναι κάποια σπουδαία προσωπικότητα.”

Το νομοσχέδιο ξεκινάει με μία λογική συνεργασιών που έχουν υπάρξει στο πολιτικό σκηνικό από το 2011, στα πλαίσια και της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, λέγοντας πως  έχουμε ξεκινήσει να αποδεχόμαστε το κλίμα συνεργασίας.

Σε περίπτωση που κάποιοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μελλοντικά δημοτικά συμβούλια, προτείνει προδιαβούλευση, υπάρχει η άρνηση ψήφου με την οποία θα πραγματοποιηθεί μία πλασματική πλειοψηφία,  ενώ σε  ενδεχόμενο μη  συμφωνία, υπάρχει και το δημοψήφισμα.

Ωστόσο αν έχουμε ένα έκτακτο θέμα να λύσουμε, π.χ   τα σκουπίδια ή την υδροδότηση  και δεν συμφωνήσει το δημοτικό συμβούλιο, τι θα πούμε στον κόσμο περιμένετε να διοργανώσουμε δημοψήφισμα, που  και για να οργανωθεί και να γίνει αξιόπιστο θέλει  μια χρονοβόρα διαδικασία.”

Το νομοσχέδιο του κ Σκουρλέτη, προστατεύει τους μικρούς σχηματισμούς και βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ  που αν χάσει ποσοστά σε  αρκετούς δήμους στις επόμενες εκλογές, προσπαθούν να βάλουν τους δικούς τους αυτοδιοικητικούς στο παιχνίδι.  Αυτό οδηγεί σε ένα σύστημα συναλλαγής.

Μάλιστα  το νομοσχέδιο αναφέρει , ότι αν σε ένα θέμα δεν συμφωνεί το δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει  αυτό να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα για να ασκεί πίεση η κοινωνία. “Αυτά είναι μπούρδες και δεν μπορούν να εφαρμοστούν και πραγματικότητα.”

 

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος  στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι εάν θελήσει  έχει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τον στηρίζει και του πρότεινε να φτιάξει ψηφοδέλτιο.

“Αυτό ας το ακούσουν κάποιοι νεοδημοκράτες για σπάσουν τα τηλέφωνα, καθώς πριν μερικές μέρες  έγραψαν τα Παραπολιτικά ότι θα είμαι υποψήφιος βάζοντας φωτογραφία μου, έβαλαν τον κύριο Βερύκιο με φωτογραφία, δεν έβαλαν του κύριου Σκιαδαρέση  και κάποιοι τηλεφωνούσαν στους δημοσιογράφους για να τους πουν ότι δεν θα με ψηφίσουν γιατί ήμουν πάντα απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία.

Εγώ δεν ήμουν ποτέ απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, ήμουν απέναντι στα πρόσωπα, στους διεφθαρμένους, ελεεινούς και τρισάθλιους.”

Κάποιοι δεν θέλουν να συνδυάσουν, ότι αν χάσει η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ο Μάκης Μελάς. Εγώ επειδή ήμουνα πάντα στη γραμμή της Μπακογιάννη
στα συνέδρια και την σχέση μου με  την  Νέα Δημοκρατία  κάποιοι δεν μπορούν να την  φανταστούν, να τους πω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν λειτουργεί με τους αποκλεισμούς.

Εγώ είμαι από τους πρώτους που είπα δημόσια ότι  θα κατέβω υποψήφιος, δεν είμαι σαν τον Σωτήρη Σκιαδαρέση, που είπε σε συνέντευξή σας, πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου ότι δεν κατεβαίνει υποψήφιος και αμέσως μετά είπε ότι θέλει να κατέβει και να κάνει την επιμελητηριακή ομάδα δημοτική.”

Ο  Μάκης Μελάς ανέφερε ότι πολιτικά κινούνταν πάντα στο χώρο της δεξιάς,  πλέον όμως έχει φύγει από τη Νέα Δημοκρατία και είναι εκτός. “Πολιτεύτηκα με τους ανεξάρτητους Έλληνες την χρονιά που κάναμε συμφωνία πώς θα κάνουμε ένα δεύτερο δεξιό κόμμα και μετά ο Καμμένος μας γέλασε αφού ήθελε να πάρει το υπουργείο και φύγαμε μαζί με άλλα στελέχη,  πλέον κινούμαι σε ένα χώρο της δεξιάς. Είμαι από τους ανθρώπους που καταγράφω, μαζεύω πληροφορίες, αξιολογώ, βγάζω συμπεράσματα και ενεργώ.”

Μάλιστα ο κύρος Μελάς απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι ενδιαφέρεται να βγάλει πρόεδρο της ΝΟΔΕ  τον Βαγγέλη Κατωπόδη, λέγοντας ότι δεν τον στηρίζει, απλά είναι από το χωριό του.

“Μάλιστα έχω μιλήσει και με τον Γιώργο Μπουρδάρα και του έχω πει ότι αν θέλει θα τον  στηρίξω, γιατί τον θεωρώ πετυχημένο επιχειρηματία στη Λευκάδα, βάζοντας γυαλιά σε πολλούς.

Ωστόσο δεν έχει τις δυνατότητες και ικανότητες να είναι πρόεδρος της Νομαρχιακής και με την ίδια λογική και  ο Βαγγέλης Κατωπόδης, που  προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ, δεν έχει αυτό που χρειάζεται Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει μία νομαρχιακή για να μαζέψει όλο τον κόσμο, καθώς  από όσους υπέγραψαν για να πολιτευτούν, δεν είναι κανένα από τα παλιά ονόματα της Νέας Δημοκρατίας πλην κάποιων τυχοδιωκτών.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος βγήκε δύο φορές πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, από ευρεία λαϊκή βάση, τότε είχαν ψηφίσει αρκετοί, ενώ στις τελευταίες εκλογές με εκλέκτορες ψήφισαν λιγότεροι. “Το να παρακαλάω να ψηφίσει ο κάθε πικραμένος δεν λέει τίποτα.”

Και οι δύο υποψήφιοι είναι στελέχη της νέας γενιάς της Νέας Δημοκρατίας, αυτοδημιούργητοι, ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα, καθώς και υπάρχουν πολλοί που είναι αυτοδημιούργητοι, αλλά μόλις μπουν στην πολιτική δεν μπορούν να μοιράσουν σε δυο γαϊδάρους άχυρο.

“Εγώ δεν θέλω να πάρω θέση για κανέναν, ωστόσο ο Γιώργος Μπουρδάρας, έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι Λευκαδίτης, είναι από την Πλάγια, οι Λευκαδίτες έχουν έναν έντονο τοπικισμό, απλά έχουν συνταχθεί δίπλα του κάποιοι οι οποίοι αντιπαλεύουν την πλευρά του Βαγγέλη Κατωπόδη, όπως κάποιοι συντάσσονται με την πλευρά του Βαγγέλη Κατωπόδη επειδή γνωρίζουν ότι πίσω από τον Γιώργο Μπουρδάρα κρύβονται οι Σωτήρης Σκιαδαρέσης  και Παναγιώτης Καββαδάς.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν  και για τον τωρινό πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βασίλη Παπαχρήστο, λέγοντας ότι ενώ αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα, ο ίδιος ανέβασε ευχές για την ημέρα της γυναίκας, λέγοντας ότι Νέα Δημοκρατία δεν τον έβαλε για αυτό το λόγο εκεί.

Μάλιστα όπως είπε το Πάσχα ευχήθηκε “Χρόνια Πολλά ” και έβαλε καμπαναριό από το Αιγαίο… Δεν έχει καμπαναριά η Λευκάδα αναρωτήθηκε..

Ακούστε τη συνέντευξη του Μάκη Μελά.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Μα η πολιτική αρχίζει με την επιμέλεια υου εγώ.Και κάθε πολιτικός συμβολικά για νάναι πολιτικός έχει επιμεληθεί το εγώ. Αλλέως δεν θα ψηφιζόνταν ή δεν θα ήταν γνωστός ώς πολιτικός.
    Είναι αυτός που ξέρουν οι πολίτες ότι είναι.
    Ο σκαφτιάς είναι σκαφτιάς γιατί ξέρουν οι άλλοι ότι είναι σκαφτιάς.
    Ο πολίτικός είναι γιατί ξέρουν οι άλλοι ότι είναι πολιτικός.
    Και αφούελιναι πολιτικός και η πολιτική αριζει με τηνβεπιμέλεια του εγώ, τότε έχει επιμεληθεί το δικό του εγώ.Άρα δεν είναι τρισάθλιος και ελεεινός.Είναι έντιμος άνθρωπος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.