Κώστας Αραβανής στον Prisma 91,6: “Δεν καλύπτω κανέναν ο οποίος πλούτισε μέσω διαφθοράς, ακόμα και αν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο”


Ενόψει της  διεξαγωγής  του  Ιδρυτικού Συνεδρίου  του Κινήματος Αλλαγής στις  16, 17 και 18  Μαρτίου  2018  το μέλος της  Οργανωτικής επιτροπής Κώστας Αραβανής μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

 

Όπως είπε, «Η ουσία είναι να δώσουμε προοπτική στην χώρα που συνεχίζει τόσα χρόνια τον οικονομικό κατήφορο, καθώς καμία άλλη χώρα δεν έχει μείνει τόσα χρόνια στα Μνημόνια όπως η Ελλάδα.»

Μάλιστα ο κύριος Ρέκλινκ ανέφερε ότι η χώρα έχει χρεωθεί επιπλέον 200 δις τα οποία καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός.

«Όλοι αυτοί οι μεγάλοι προβληματισμοί θα κατατεθούν στο συνέδριο και με έναν γενικό μπούσουλα θα προχωρήσουμε, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το πελατειακό κράτος, η διαφθορά, πρέπει να χτυπηθεί και να αλλάξουμε μυαλά όλοι και να προχωρήσουμε σε μια νέα κατεύθυνση.»

Μάλιστα εκτίμησε ότι μέσα σε αυτό το βαρύ πολιτικό κλίμα οι πολίτες θα έρθουν να εκλέξουν τους συνέδρους για το συνέδριο και  μέσα από αυτό θα αποφασιστεί η μετέπειτα πορεία του κινήματος.

Ο κύριος Αραβανής αναφερόμενος στα μνημόνια τα οποία εφαρμόζει η χώρα και αν μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική πολιτική, είπε ότι η χώρα μπορεί να κινείται σε μνημονιακούς βασικούς άξονες, ωστόσο  υπάρχουν και πολιτικές που μπορεί να εφαρμόσει οι κυβέρνηση, καθώς καμία μνημονιακή υποχρέωση δεν λέει για περικοπές σε συνταξιούχους και ΕΚΑΣ, αλλά για αύξηση των εσόδων της χώρας με στόχο το 3,5.

Αυτά τα χρήματα μπορούν να βρεθούν από την ανάπτυξη η οποία δεν γίνεται , γιατί τα θέματα είναι αγκυλωμένα με ιδεοληψίες, καθώς κανείς δεν είπε ότι πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη όλων όσων έχουν και δεν έχουν και εδώ χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα δει με ευαισθησία σε αυτά τα θέματα.

 

Όσον αφορά την νέα αφετηρία του κινήματος και την πιθανή ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ και το κομμάτι της διαφθοράς, ο κύριος Αραβανής είπε ότι δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ αν κάποιοι στην θητεία τους συντήρησαν την διαφθορά, λέγοντας ότι υπάρχουν στελέχη στο ΠΑΣΟΚ όπως και σε άλλα μικρά και μεγάλα κόμματα τα οποία έχουν το μικρόβιο της διαφθοράς , αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να την συντηρούν τα κόμματα, ή κάποιοι άλλοι είναι αμόλυντοι.

Για να θωρακίσεις όμως την χώρα απέναντι στην διαφθορά, δεν στέλνεις οκτώ πρωθυπουργούς  με υποψίες κατηγοριών, αλλά  φροντίζεις να γνωρίζει πως η Νοβάρτις και κάθε Νοβάρτις δεν θα απλώνει το χέρι της και να λειτουργούν σκανδαλωδώς, καθώς  βγαίνουν συνέχεια ονόματα γιατρών και συνεδρίων και να δούμε πόσα χρήματα μπορεί να διαθέτει για τα επιστημονικά συνέδρια, λέγοντας ότι πραγματικά είναι ένα σκάνδαλο αυτό της Nοβάρτις.

Μάλιστα  όπως είπε θα πρέπει να μας απαντήσει κάποιος γιατί η φαρμακευτική δαπάνη από 243 εκ. το 2004 πήγε 511 εκ το 2009, η το όνομα ΠΚ. που αφορά τον κύριο Κουρουπλή, που ξέχασε να εφαρμόσει ότι το γενόσημο δεν  μπορεί να υπερβαίνει το 65% του πρωτοτύπου και το άφησε ελεύθερο το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να πωλείται όσο το πρωτότυπο;

«Εδώ δεν έγινε κάτι, ωστόσο εγώ δεν πείθομαι και για τα πρόσωπα στα οποία επιλεγήκαν να ριχτεί η ρετσινιά της διαφθοράς. Να πάμε να ψάξουμε και όποιος βρεθεί να τον χτυπήσουμε.»

Μάλιστα επειδή λειτούργησα σε αυτό το χώρο, διαχειρίστηκα δεν είμαι εδώ για να καλύψω κανέναν ο οποίος ασχολείται με την διαφθορά, πλούτισε, έβαλε χρήματα κάτω από το τραπέζι, ανεξάρτητα αν είμαστε στον ίδιο χώρο, καθώς με προσβάλει όταν ακούγονται μέλη του κινήματος που δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα.

Όσον αφορά την Λευκάδα και τον σχεδιασμό του κινήματος για θέσεις κλειδιά στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές και Βουλευτικές εκλογές , είπε τα ονόματα είναι το μεγάλο ζητούμενο και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και το κίνημα πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε ως παρέες του καφενείου, του κολλητού και να σπρώξουμε νέα παιδιά και ανθρώπους, που έχουν την διάθεση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι καλύτερος με κάποιον που έχει λειτουργήσει κάποια χρόνια στα όργανα και να δώσουμε και στους νέους την δυνατότητα να εκφραστούν , να αναλάβουν ευθύνες και εμείς οι παλιότεροι με την εμπειρία που έχουμε να τους στηρίξουμε.

Ωστόσο η καραμέλα «νέος» είναι κάτι που πολλές φορές δεν έχει αντίκρισμα,  καθώς   όπως είναι τα πράγματα είναι δύσκολο για έναν νέο άνθρωπο που οικονομικά και εργατικά  στύβεται να παρατήσει την δουλειά του και αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια.

Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να τους βρούμε να τους βοηθήσουμε και να προχωρήσουμε.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.