Καταγγελία συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για τιμωρητική μετακίνηση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ    ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Συναδέλφισσες-οι,εργαζόμενοι

Ηαποδυνάμωση του προσωπικού της χειρουργικής-ορθοπεδικής κλινικής, με τηντιμωρητικήμετακίνηση νοσηλευτή , όσο και αν προσπαθεί η Διοίκηση να την  παρουσιάσει σαν μια απλή μετακίνηση, έχει πολλαπλές στοχεύσεις  και πολλές σκοπιμότητες. !!

Η Διοίκηση, χρησιμοποιώντας  προσχηματικά  έναγεγονός που έγινε στη χειρουργική κλινική,(σαν αυτά που συμβαίνουν σε όλα τα νοσοκομεία και  που θα μπορούσε να διευθετηθεί  από τους εμπλεκόμενους μέσα στην κλινική), αποφάσισε με αυταρχικό τρόπο τημετακίνηση συναδέλφου σε άλλη κλινική,ξεκινώντας έτσι την υλοποίηση του σχεδιασμού της για το άνοιγμα  και τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής με  το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό  προσωπικό του Νοσοκομείου.Πρακτική  η οποία, θα αποδυναμώσει   τμήματα  και κλινικές που ήδη λειτουργούν οριακά,υποβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιώνυγείας στους ασθενείς και εξουθενώνοντας σωματικά και ψυχικάτους εργαζόμενους .

Η Διοίκηση χρησιμοποιώντας ένα  αντιεπιστημονικό, τεχνοκρατικό – λογιστικό επιχείρημα,δηλαδή  την  πληρότητα των κλινικών (χαμηλή ή  υψηλή) και τα στατιστικά στοιχεία απόδοσης των τμημάτων (αυξημένα ή μειωμένα), επιδιώκει   να πείσει ότι με μια ορθολογικότερη διαχείριση του λιγοστού προσωπικού (συνεχείς μετακινήσεις αλλά και ανάθεση αλλότριων καθηκόντων),χωρίς νέες προσλήψειςμπορούν να λειτουργήσουν επιπλέον  κλινικές και τμήματα και  σε πρώτη φάση  η καρδιολογική κλινική. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το παράδειγμα της μονάδας του τεχνητού νεφρού που ξεκίνησε την λειτουργία της  με το ήδη υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου, χωρίς καμία  νέα πρόσληψη!

Προετοιμάζειμεθοδικά το κλίμα,υλοποιώντας κατά γράμμα  την αντεργατική  κυβερνητική πολιτική,τρομοκρατώντας, και  πιέζοντας  ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους αξιοποιώντας και το εργαλείο της  «αντιδραστικής αξιολόγησης»,έτσι ώστε να αποδεχθούμετην ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας που μας  έχουν απομείνει από τις αντεργατικές πολιτικές που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις  τα τελευταία χρόνια, ενόψει  μάλιστα  της λειτουργίας και ανάπτυξης του νέου νοσοκομείου – επιχείρηση.

Είναι  αντιεπιστημονικό το επιχείρημα της Διοίκησης  διότι δεν λαμβάνει υπόψιν της :

 • Το οριακό προσωπικό που υπάρχει σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, σε σημείο όπου  η έλλειψη ενός  και μόνου συναδέλφου ( ασθένεια ή άδεια)να απορυθμίζει το τμήμα ή την κλινική.
 • Τη μαζική αποχώρηση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και την αντικατάσταση ενός μικρού μέρους αυτών από εργαζόμενους συμβασιούχους, πρακτικάριους κλπ..
 • Τον αυξημένο μέσο όρο ηλικίας του προσωπικού, το κυκλικό ωράριο με τις συνεχόμενες και σαφώς παράνομες και απάνθρωπες βάρδιες (απόγευμα-πρωί-νύχτα καθώς και μονοβάρδιες), που συσσωρευτικά έχουν επιβαρύνει τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια του εργασιακούςτουςβίου.
 • Την αύξηση της προσέλευσης των ασθενών,(η οποία είναι πιο έντονη στο χειρουργικό τομέα  την καλοκαιρινή-τουριστική περίοδο που έχει αρχίσει) και την καθημερινή εφημέρευση 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο του νοσοκομείου.
 • Την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψηςπου σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν  επιδράσει  καταλυτικά στη νοσηρότητα και βαρύτητα των  νοσηλευόμενων ασθενών που απαιτούν αυξημένη νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα.
 • Την παντελή έλλειψη βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (νοσοκόμοι, βοηθοί θαλάμου) αλλά και ειδικευομένου ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να πέφτει στις πλάτες των νοσηλευτών περισσότερος φόρτος δουλειάς και μάλιστα πέρα από τα επαγγελματικά τους καθήκοντα.
 • Την έλλειψη στοιχείων για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο λόγω της ανυπαρξίας  γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας που είναι  υποχρεωμένη να εξασφαλίζει  η Διοίκηση-εργοδοσία, οι οποίοι θα μεριμνούν για τα αναγκαία προληπτικά,  οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που είναι απαραίτητα σε κάθε τμήμα και κλινική για την μη επιβάρυνση  και φθορά τη σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων και συνολικά της προστασίας της υγείας και ασφάλειας τους.

 

Συναδέφισσες-οι

     Ο στόχος της μετακίνησης αυτής, αλλά και των προηγούμενων  μετακινήσεων , είναι:η ανακύκλωση του υπάρχοντος προσωπικού στα διάφορα τμήματα για να καλυφθούν ελλείψεις, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ενδοϋπηρεσιακή κινητικότητα) και χωρίς μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών  και των όρων εργασίας (ωράρια, βάρδιες κλπ) στα διάφορα τμήματα και κλινικές. Επίσης στόχος είναι η ομηρία και χειραγώγηση των εργαζομένων από τη Διοίκηση(εφαρμόζοντας τις πολιτικές κατευθύνσεις)αλλά και η παρουσίαση πολιτικού έργου στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που βιώνουμε.

     Οι στόχοι αυτοί δρομολογούνται εν μέσω σοβαρών αλλαγών που θα  καθορίζουν τον εργασιακό μας  βίο (π.χ. ηλεκτρονική αξιολόγηση, νόμος για την κινητικότητα, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κλπ,)με σκοπό  την προώθηση της επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης της υγείας,ώστε να αλώσουν τις δημόσιες δομές υγείας οι  επιχειρηματικοί- ασφαλιστικοί όμιλοι σε συνέργεια με το κράτος και για να περισσεύουν χρήματα που τους δίνει απλόχερα η κυβέρνηση ,πεσκέσι για τις μπίζνες τους.

     Αυτούς υπερασπίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  όπως και όλες οι προηγούμενες , στοχοποιώντας τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, το διαίρει και βασίλευε,  βγάζοντας στην επιφάνεια υπαρκτά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας (δομικά στοιχεία του συστήματος που ζούμε), που επιμελώς αναπαράγονται από τα μέσα ενημέρωσης , κοροϊδεύοντας εργαζόμενους και λαό ότι μπορεί  να «ηθικοποιήσει  την υγεία» για να περάσει έτσι  με το λιγότερο πολιτικό κόστος τα αντεργατικά και αντιλαϊκά  μέτρα.

     Η απάντηση πρέπει να είναι η ενότητα  όλων των  εργαζομένων που μαζί με τους ασθενείς θα παλέψουν για νοσοκομεία που θα παρέχουν  υπηρεσίες υγείας απολύτως δωρεάν  που θα λειτουργούν  με βάση τις πραγματικές ανάγκες εργαζομένων και ασθενών και όχι με κριτήριο το κέρδος.

 

    Σας καλούμε να δώσουμε την  απάντηση μας  με τη μαζική  συμμετοχή μας  στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη, με αιτήματα αιχμής:

 

 • Όχι στη λειτουργία νέων κλινικών και τμημάτων με το ήδη υπάρχων προσωπικό.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου.
 • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, μονιμοποίηση  τώρα και κατάργηση  των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
 • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
 • Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, επέκταση και σε άλλους κλάδους, ένταξη στα ΒΑΕ.

 

ΤοΔ.Σ

22/5/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή Μίχα Βησσαρίων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                            

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

 

Ο σύλλογος εργαζομένων καταγγέλλει και καταδικάζει την επιθετική, αυταρχική, προσβλητική και αποτρόπαια  πράξη του Διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μίχα Βησσαρίων ο οποίος αυτοαναγορεύοντας τον εαυτό του  ως εισαγγελική αρχή,  εξευτέλισε την προσωπικότητα της εργαζόμενης συναδέλφου Π.Μ. , παραβιάζοντας κατάφορα προσωπικά της δεδομένα.   

Το πρωί  της  Δευτέρας  6/11, παρουσία της Διευθύντριας της  νοσηλευτικής υπηρεσίας και των δύο Προϊσταμένων της χειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής, , υποχρέωσε τη συναδέλφισσα και τις Προϊσταμένες των κλινικών   να αδειάσουν  τα προσωπικά της αντικείμενα που είχε στην ντουλάπα της    στη χειρουργική κλινική, στο δάπεδο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τα φωτογραφίζει με το κινητό του.

Η πράξη αυτή του Διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας έρχεται σε συνέχεια επαναλαμβανόμενων  αυταρχικών ενεργειών και πράξεων που έχουν λάβει χώρα στο νοσοκομείο Λευκάδας απέναντι σε εργαζόμενους που κάτω από αντίξοες συνθήκες παλεύουν  να προστατεύσουν τα δικαιώματα των ασθενών τους που καταστρατηγούνται βάναυσα από τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου υπηρετώντας κατά γράμμα τις εντολές των αφεντικών του επιχειρεί και με τα νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν στα σκαριά, όπως το δικαίωμα στην απεργία να τρομοκρατήσει και  να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους, σιωπής, ανοχής  και υποταγής  μπροστά στα οξυμένα προβλήματα  που λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο και οδηγούν σε  υγειονομική φτώχεια το Λευκαδίτικο λαό.

Ως σύλλογος εργαζομένων δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές  και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάζουν την απαράδεκτη αυτή πράξη.

Απαιτούμε :

 • Να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες που προσβάλουν βάναυσα την προσωπικότητα των συναδέλφων και να ασχοληθεί άμεσα η Διοίκηση με τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου μεριμνώντας   για τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την εξασφάλιση χρηματοδότησης και όλων  των προϋποθέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου που αποτελεί και το κύριο καθήκον της απέναντι στο Λευκαδίτικο λαό και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

 

                                                      Το Δ.Σ

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.