Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: “Το νέο Πανεπιστημιακό τμήμα πρέπει να έχει όλες τις υποδομές και να υποστηριχτεί και με έμψυχο δυναμικό.”


Τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Όπως είπε ο κύριος Χαλικιάς το υπουργείο παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους για δημιουργία μιας σχολής που να έχει σχέση με την θαλάσσια οικονομία και την νησιωτικότητα, καθώς η Λευκάδα έχει τις Μαρίνες και τα Αγκυροβόλια και μαζί με τις άλλες επιχειρήσεις θα μπορούν οι φοιτητές να κάνουν πρακτική και να βρουν δουλειά.

Ωστόσο όπως είπε όλα αυτά θέλουν υποδομές και εκτός από το κτηριακό, που όπως είπε και ο δήμαρχος κ. Δρακονταειδής   πρέπει να λυθεί με τα 2.000.000 του υπουργείου, χρειάζεται και έμψυχο δυναμικό, καθώς το νέο τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με δυο-τρεις επισκέπτες καθηγητές.

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι ο υποψήφιος φοιτητής που θα επιλέξει την σχολή δεν θα το κάνει με μόνο κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και από ένα περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται στο πως αντιμετωπίζονται οι φοιτητές στον τόπο που επιλέγουν.

“Είναι λογικό αν έχει προβλήματα αυτά να μαθαίνονται, καθώς δεν θα επιλέξει ένας φοιτητής το νησί μας γνωρίζοντας ότι τον Μάιο θα τον διώξουν από το κατάλυμα του.”

“Θα πρέπει να μην μας πιάνει η πρεμούρα να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα  καθώς αυτοί που νοικιάζουν τα δωμάτια το καλοκαίρι ας τα νοικιάσουν ένα μήνα λιγότερο, καθώς ήδη κάνουν μια παρανομία με την έννοια ότι δεν κάνουν συμβόλαια, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να τους διώξουν.”

Είναι καλό ανέφερε ο κύριος Χαλικιάς κάποιοι να ξέρουν ότι για κάποια πράγματα υπάρχουν και  ποινικές ευθύνες.

Το νέο τμήμα θα πρέπει να έχει όλες τις υποδομές, να μπορεί ο φοιτητής να έχει την βιβλιοθήκη του, την λέσχη που θα τρώει και άλλα πράγματα τα οποία έχουμε ένα χρονικό περιθώριο να τα τρέξουμε όλοι μαζί, καθώς μέσα από την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού προγράμματος (ΠΕΠ), να αντληθούν πόροι που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και να βοηθήσουμε σε αυτό τον τομέα.

Σχολιάζοντας το θέμα του Γυμνασίου Βασιλικής και τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό του 2015, ένα θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα μέσω της επιστολής της Ένωσης Γονέων και το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο με ερώτηση στον δήμαρχο ο Κώστας Γληγόρης, ο κύριος Χαλικιάς είπε ότι η περιφέρεια περίμενε την μελέτη πέρυσι περίπου τον Απρίλη-Μάη, ωστόσο ο μελετητής καθυστέρησε πολύ καθώς αφού κόντευε να την ολοκληρώσει ζήτησε τα σχέδια των δυο σχολείων.

Ο Περιφέρεια δεν τις είχε, έκανε αίτημα στον δήμο Λευκάδας να της δώσει και έπειτα από τρεις μήνες ψάξιμο, καθώς οι υπάλληλοι έψαχναν στα υπόγεια, κάποια στιγμή βρέθηκε η μελέτη του Γυμνασίου σε έναν φάκελο που είχε άλλο τίτλο και ο άλλος βρέθηκε από την Αθήνα.

Αργότερα ο μελετητής ζήτησε και δείγμα από το τσιμέντο και έπρεπε να αναζητηθεί το εργαστήριο που θα έκανε την λήψη αυτών των δειγμάτων κτλ και όλη η διαδικασία πήγε πίσω περίπου οκτώ μήνες.

Μάλιστα όπως είπε ο κύριος Χαλικιάς ήταν χρόνια καθηγητής σε αυτό το σχολείο και ήθελε από την πρώτη στιγμή να αποκατασταθούν οι βλάβες, ωστόσο σε κάποια πράγματα όσο και να πιέσουμε τις υπηρεσίες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου  ότι ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Κατηφόρη να γίνουν περισσότερες παρεμβάσεις, είπε ότι αυτό ήταν σε συνεργασία με τον μηχανικό κ.Κομποτιάτη, υπήρχαν τα χρήματα και συμφώνησαν να το κάνουν.

Αναφερόμενος στις αθλητικές δομές του νησιού και συγκριμένα οι παρεμβάσεις που γίνονται στο δημοτικό στάδιο είναι από χρήματα της Περιφέρειας ύψους 210.000 ευρώ και περιελάμβανε ένα πλήρες πακέτο, με αλλαγή του χλοοτάπητα, καθίσματα, δημοσιογραφικά θεωρεία και στήριξη των κερκίδων.

Ωστόσο την διαδικασία εκτέλεσης την κάνει ο Δήμος Λευκάδας με τον κύριο Χαλικιά να εκφράζει την ελπίδα ότι οι όποιες καθυστερήσεις   θα τελειώσουν καθώς αυτή την στιγμή υπάρχει ανάδοχος και θα είναι όλα έτοιμα.

Για τον δρόμο της Λαγκάδας είπε ότι  δυστυχώς κάθε φορά που γίνεται μια δημοπρασία, κάποιες ενστάσεις προχωράνε τόσο πολύ που η όποια καθυστέρηση μπορεί να φτάσει και τον ένα χρόνο.

Αυτά είναι προβλήματα τεράστια, ο δρόμος είναι απαραίτητος καθώς βοηθάει στην οικονομία της ορεινής Λευκάδας, εκτιμώντας ότι θα λυθεί σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος.

About Ομάδα Σύνταξης 27433 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.