Θανάσης Περδικάρης στον Prisma 91,6: Είμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Σε αντίθεση με άλλους δήμους δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης στην Λευκάδα.


Με αφορμή την συμμετοχή του σωματείου εργαζομένων στις κοινωνικές και προνοιακές δομές  του δήμου Λευκάδας στην 24 ωρη απεργία,  με παράλληλη κινητοποίηση στην Αθήνα, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης με παρέμβαση στον Prisma 91,6, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή είναι αλληλεγγύη με τα αιτήματα των εργαζομένων και μάλιστα κατά καιρούς σε συνεργασία  με το διοικητικό συμβούλιο, καθώς  και τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στις κοινωνικές και προνοιακές δομές του δήμου, έχουν απευθυνθεί σε  υπουργούς και έχουν κάνει συζήτηση για την οριστική λύση του προβλήματος του “βοήθεια στο σπίτι” αλλά και στις κοινωνικές δομές συνολικά.

“Κάτι τέτοιο η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει θετικά, αλλά και αγωνιστικά με τις παρεμβάσεις που κάνει” ανέφερε  ο κύριος Περδικάρης, ωστόσο θελήσει να διευκρινίσει ότι για το δήμο Λευκάδας και για την ΔΕΠΟΚΑΛ, δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση. “Οι εργαζόμενοι από το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε πληρώνονται κανονικά, καθώς υπήρξε και διπλασιασμός της επιχορήγησης προς σε αυτήν.”

Επίσης, είπε ότι η δημοτική αρχή έχει φροντίσει σταδιακά να αντικαθιστά τον στόλο των αυτοκινήτων, τα οποία είναι παλιά, και έχει προμηθευτεί  ήδη τρία αυτοκίνητα στην προσπάθεια να αντικατασταθεί ο στόλος.

Όσον αφορά το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος για τους οικογενειακούς βοηθούς, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την ίδια τη νομοθεσία, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να πάρει την έγκριση του επιτρόπου, ωστόσο σε ότι αφορά το επίδομα των νοσηλευτών, είναι επιλέξιμη δαπάνη και το έχει δώσει ο δήμος.

Ο δήμος αντιμετωπίζει τη δομή βοήθεια στο σπίτι, ως μία σημαντική δομή, ζητώντας  να ενταχθεί σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενός δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως έχει εξαγγείλει και το υπουργείο και να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση η σχέση της εργασίας όλων όσων εργάζονται στην ΔΕΠΟΚΑΛ.

About Ομάδα Σύνταξης 27530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.