Η ΕΛΜΕ Λευκάδας για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων…ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Το Υπουργείο Παιδείας προέβη, με την υπ’ αριθμ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 Υ.Α., στην εδώ και καιρό εκκρεμούσα αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που ανέκυψαν εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας μετά τη διαρροή της πρότασής του τον Δεκέμβρη του 2017. Μάλιστα, η τελική αναμοριοδότηση διαμορφώθηκε επί τα χείρω σε σχέση με την αρχική πρόταση του Υπουργείου.

Η αγνόηση της πρότασης της ΕΛΜΕ και του ΠΥΣΔΕ και η υποβάθμιση κατά ένα μόριο των σχολείων της πόλης (από 3 σε 2) και κατά δύο μόρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Βασιλικής (από 9 σε 7) όπως και η διατήρηση των 6 μορίων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρυάς διαμορφώνουν ένα επισφαλές τοπίο για τη λειτουργία των περιφερειακών σχολείων. Η σύνδεση των μορίων των σχολείων με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη συγκρότηση τμημάτων και ομάδων προσανατολισμού καθιστά βέβαιο πως ο υποβιβασμός των σχολείων θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, η οποία έχει φορά προς τα κάτω στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, αποτελεί εργαλείο για τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και στο μέλλον θα δρομολογήσει αρνητικές εξελίξεις.

Δεν εφησυχάζουμε. Διεκδικούμε:

  • Την ανάκληση της Υ.Α. και την επανεξέταση της αναμοριοδότησης στη βάση των προτάσεων των ΕΛΜΕ.
  • Την αποσύνδεση της μοριοδότησης των σχολείων από τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των τμημάτων.
  • Την υιοθέτηση των θέσεων του κλάδου μας για το ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα (20 μαθητές στη Γενική Παιδεία, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια).
  • Την άμεση πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών και το ξεπάγωμα των μεταθέσεων.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.