Δριμεία επίθεση Αραβανή στην Δημοτική αρχή: “Είστε μόνοι, ολόγυμνοι στο θέμα των σκουπιδιών..Στην θέση σας θα είχα παραιτηθεί…”


“Η δημοτική αρχή είναι εξαιρετική στο να περιγραφεί γιατί δεν έλυσε το πρόβλημα των σκουπιδιών και σας βγάζω το καπέλο για αυτό”, ανέφερε στην τοποθέτησή στη προημερησίας συζήτηση για τα σκουπίδια ο Βασίλης Αραβανής.

Τώρα με αποκαλείτε λαϊκιστή, πριν ήμουν ο αξιοπρεπής και με ήθος Αραβανής στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαι λαϊκιστής  και εκνευρίζομαι  τρομερά όταν μιλάτε για την κοινωνία, την στιγμή που είστε υπεύθυνοι γιατί δεν κάνατε την καμπάνια που λέω από την πρώτη μέρα.

Δεν είμαι λαϊκιστής, απλά υποστηρίζω τον κόσμο γιατί είναι ανενημέρωτος κάτι που υποστηρίζω επίμονα από την πρώτη μέρα του δημοτικού συμβουλίου, για να καταλάβει ο κόσμος τι είναι η ανακύκλωση και τι σχεδιάζουμε να φτιάξουμε. Μας περιγράψατε την ιστορία του προβλήματος, όλες τις εκκλήσεις οι οποίες δεν έπιασαν τόπο.

Κάνετε έκκληση στους γραφειοκράτες, έκκληση στην αντιπολίτευση να φέρει προτάσεις, εκκλήσεις στον κόσμο, που όταν το ακούω αυτό τρελαίνομαι. Εδώ μας γεμίσατε εκκλήσεις, πολλά λόγια και εισπράξατε πολλά όχι.

Εγώ δεν έχω ανάγκη να γίνω λαϊκιστής, φιλοδοξίες δεν έχω, ψάξτε λίγο τον εαυτό σας, απορώ δε με το ύφος σας, λέτε τα καλύτερα όταν μιλάτε για τον Κλεισθένη, στην πράξη   όμως  βγάλατε όλοι τα όπλα.

Είστε θυμωμένοι και λέτε φράσεις πρωτόγνορες   του τύπου “τι μας λέτε τώρα”, “βγάζεις κραυγές”, υπογραμμίζοντας  ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα  των σκουπιδιών έχει κορυφωθεί,  να ζητήσει να δει πού έφταιξε και να διορθωθεί,  λέγοντας πως κανείς δεν θα την κατηγορούσε  αν το έκαναν αυτό.”

Εγώ ο λαϊκιστής λέω πως αν ήμουν σε αυτή τη θέση και συνέβαινε αυτό το πράγμα θα είχα παραιτηθεί,  καθώς  ότι για ένα τόσο σοβαρό γεγονός δεν υπήρξε ούτε μία παραίτηση.

Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν προσωπικές ευθύνες στο Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο, ωστόσο ως δημοτική αρχή λέω  ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε πού πρέπει να απευθυνθείτε και ποια επιτελεία σας οδηγούν.

Εγώ σας βλέπω  ολόγυμνους, ολομόναχους, προσπαθώντας να λύσετε το θέμα των σκουπιδιών  με το λάθος τρόπο, χωρίς καμπάνια, χωρίς σωστή συλλογή των απορριμμάτων, καθώς δεν μπορεί το ανακυκλώσιμο να μπαίνει σε κάδο σύμμεικτου σκουπιδιού, κάτι που έχει δει.

Όπως ανέφερε ο κ Αραβανής, είχε προειδοποίηση 27 Ιουνίου του 2018 για την πυρκαγιά και είχε πει τότε να μην επαναπαυτούν από τις καταιγίδες, καθώς η σήψη της χωματερής δημιουργεί θερμότητα και αυτή κάποια στιγμή δημιουργεί ανάφλεξη της χωματερής. Έχουμε μία παράνομη χωματερή, καθώς το 2005 ήταν περίπου 1.000 χωματερές ανά την Ελλάδα.

Το 2014 μειώθηκαν και έγιναν 300 περίπου, το 2018 είναι περίπου 50. Μέσα στους 50 είναι και η Λευκάδα.

Στο ζήτημα για το τι πρέπει να κάνουμε, ο κύριος Αραβανής είπε ότι τα σκουπίδια πρέπει αύριο να φύγουν από το μέρος που είναι  πάνε εκτός Λευκάδας.

Στο επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε εκτός,  πάρτε και ένα “ναι”αφού πληρώνετε, συμπλήρωσε.

“Τα δύο χρόνια για την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ μπορεί να γίνουν δεκαδυο και να μην είναι και αποτελεσματικός όπως βλέπω το επιτελείο με το οποίο περιτριγυρίζεστε και σκέφτεστε.”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ Αραβανής, είπε ότι είμαστε εδώ για τους πολίτες, δεν είμαστε για να τσακωνόμαστε,  έτσι έχετε μάθει να λέτε ότι λαϊκίζουμε  εσείς οι πολιτικοί,  γιατί εγώ δεν είμαι πολιτικός, εσείς είστε  που ασχολείστε γύρω από τα δημοτικά συνέχεια ανακυκλούμενοι , λέγοντας ότι ανακύκλωση στην πολιτική δεν είναι καλή σε αντίθεση με τα σκουπίδια.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22007 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Στο θέμα νερού που οι πρώην καποδιστριακές αρχές ( εκείνη η μεγάλη μεταρρύθμιση !!κάποιου επηρμένου και αμετροεπή αυτοπερηφανευόμενου πούργα Παπαδόπουλου) αφήσανε τεράστιες εκρεμότητες χωρλις ειδοποίηση των πολιτών χρόνια και η συμολική δημοτική αρχή κωφεύει με τις σωρρευτικές χρεώσεις χρόνια μετά , τι γίνεται ??
    Γιατί τις παρέλαβε να τος διαχειριστεί ενώ ήξερε πως χρόνια οι πολίτες έψαχναν να πληρώσουν και δεν έπαιρναν απάντηση τι χρωστάνε???
    Η διαδικαστική τάξη δεν αρέσει σεν κανένα !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.