Δρακονταειδής σε Αραβανή: “Το παραμύθι περί φιλικότητας της δημοτικής σε επιχειρήσεις εκπορεύεται τα τελευταία τρία χρόνι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.”Με παρέμβασή του στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο ο Βασίλης Αραβανής, έκανε λόγο για θέματα φιλικότητας της δημοτικής αρχής με επαγγελματίες.” Πρέπει να φερόμαστε φιλικά στους επαγγελματίες”, είπε.

Ο ίδιος μάλιστα αναφερόμενος σε συγκεκριμένο περιστατικό επιχειρηματία  ο οποίος έχει ζητήσει επανειλημμένως από τον Δήμο Λευκάδας να ευπρεπίσει  τον χώρο με δικά του χρήματα ,  ωστόσο πάντα με υπόδειξη της δημοτικής αρχής ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Στην επισήμανση του δημάρχου να πει το όνομά του, ο κύριος Αραβανής ανέφερε ότι πρόκειται για τον κύριο Κτενά από τα Σύβοτα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ανέφερε ότι αυτό το παραμύθι, περί φιλικότητας  είναι ένα πολύ ωραίο στημένο παραμύθι, εκτιμώντας ότι ο κύριος Αραβανής δεν συμμετέχει σε αυτό το στήσιμο, πού εκπορεύεται τα τελευταία τρία χρόνια που η δημοτική αρχή είναι εδώ.

“Αυτός ο ισχυρισμός εκπορεύεται από πολύ συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, έχει γενικευμένα χαρακτηριστικά και δεν αφορά μόνο τη Λευκάδα, διευκρινίζοντας πως η δημοτική αρχή αποσαφηνίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ” φιλικότητα στην επιχειρηματικότητα επιδεικνύουμε με όρους διαφάνειας, όταν και από την άλλη μεριά επιδεικνύονται τέτοιο όροι και διαθέσεις.”

Μάλιστα όπως είπε έχουμε λύση στην συντριπτική πλειοψηφία σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες πολλά επιμέρους θέματα καθημερινότητας που δεν γίνονται γνωστά στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι θα παρακαλούσε τον κύριο Αραβανή, να μην έχει την άποψη ότι η δημοτική αρχή δεν βλέπει φιλικά τους επιχειρηματίες.

“Βλέπουμε φιλικά τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν διάθεση συνεννόησης, κάποιοι από αυτούς το παίζουν καουμπόιδες, θέλουμε με τη νομιμότητα να έχουμε καλή σχέση και σε δεκάδες περιπτώσεις,  στα όρια της νομιμότητας προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε, όπως  για παράδειγμα τους κοινόχρηστους χώρους.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο όνομα που είπε ο κύριος Αραβανής  είπε ότι  ποτέ δεν έγινε πρόταση στη δημοτική αρχή.

Όσοι κατά καιρούς έκαναν σοβαρές προτάσεις όλες τις εξετάστηκαν από την  δημοτική αρχή, ωστόσο όλες δεν μπορούν να γίνονται δεκτές γιατί πρέπει να τηρείται και η νομιμότητα.

“Ως δημοτική αρχή δείχνουμε την φιλικότητα μας να γίνουν επενδύσεις όχι όμως άνευ όρων, για παράδειγμα δεν μπορούμε να δεχτούμε μία επένδυση που θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον στο όνομα της ανάπτυξης, δεν είναι ζήτημα χαρακτηρισμού φιλικότητας ή  επιθετικότητας, αλλά με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών στον τομέα αυτό.”

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.