Διαμαρτυρία συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για την εκλογική διαδικασίαΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«Για τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης στις εκλογές για εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου Λευκάδας»

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Λευκάδας προκήρυξε εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους εργαζομένων ( έναν από τους ιατρούς και έναν από το λοιπό προσωπικό) στο Δ.Σ του νοσοκομείου, την 20η Αυγούστου 2018.
Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο που πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε θερινή άδεια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Την ίδια περίοδο σε προγραμματισμένη θερινή άδεια, θα βρίσκονται και εργαζόμενοι που δήλωσαν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές!!
Με την απόφαση αυτή η Διοίκηση επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην μαζική συμμετοχή και στη δυνατότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, της επιλογής εκπροσώπων στο Δ.Σ του νοσοκομείου.
Κάθε εργαζόμενος πρέπει να αναρωτηθεί, γιατί αυτή η «βιασύνη» του Διοικητή οι εκλογές να γίνουν στην «καρδιά» του Αυγούστου, μήνα κατεξοχήν θερινών αδειών των εργαζομένων. Πρέπει επίσης να αναρωτηθεί γιατί στο γραπτό αίτημα των δύο υποψηφίων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης εργαζομένων» (ενός εκπρόσωπου για τους ιατρούς και ενός για το υπόλοιπο προσωπικό) προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για την αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών για το Φθινόπωρο ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις εκλογές, δεν το συνυπέγραψαν οι άλλοι δύο υποψήφιοι !!!
Η «βιασύνη» του Διοικητή έρχεται σε συνέχεια της αγωνιστικής στάσης που κράτησε ο «ενοχλητικός» αναπληρωτής εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου και πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος είναι και υποψήφιος στις εκλογές, όπου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του νοσοκομείου, την 13/7/2018, αποκάλυψε «τη μεθόδευση απόλυσης της επικουρικής παιδιάτρου με fast track διαδικασίες». Η άμεση αγωνιστική αντίδραση του σωματείου, η ενημέρωση του Υπουργείου από την ΟΕΝΓΕ, η παρέμβαση της ΕΙΝΗ και εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ απέτρεψαν την απόλυση και ενόχλησαν το Διοικητή.
Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να αναρωτηθούν, γιατί ενώ η προκήρυξη των εκλογών και οι νόμοι τους αναφέρουν «ότι παίρνουν μέρος στις εκλογές όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας στο νοσοκομείο» αποκλείονται δεκάδες εργαζόμενοι επικουρικοί, εργαζόμενες που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, σίτιση.
Γιατί στις εκλογές για εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων που έγιναν την 16/5/2018, ψήφισαν και όσοι εργάζονταν με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ στο νοσοκομείο Λευκάδας η Διοίκηση τους αποκλείει !!
Είναι ανεπίτρεπτο οι πιο ευάλωτοι και σε διαρκή ομηρία εργαζόμενοι των νοσοκομείων με τα τσεκουρωμένα δικαιώματα, που εξαρτώνται από αποφάσεις του Δ.Σ, να μην έχουν δικαίωμα «να εκλέγουν και να εκλέγονται», συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία και δεν είναι λίγοι πλέον στα νοσοκομεία.
Μήπως τελικά οι μεθοδεύσεις αυτές εξυπηρετούν τα σχέδια της Διοίκησης για την εκλογή «συνεργάσιμων» εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου και όχι εκπροσώπων που η στάση τους θα είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των εργαζομένων και οι οποίοι το έχουν δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα με την πρωτοπόρα στάσης τους, το θάρρος και την αγωνιστικότητά τους.
Η δημοκρατικότητα των διορισμένων Διοικητών και στελεχών της κυβέρνησης που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, φτάνει μέχρι το σημείο εκείνο ώστε κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να διανοηθεί να αμφισβητήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που υπηρετούν και για αυτό ερμηνεύουν και χρησιμοποιούν τους νόμους όπως τους βολεύει !!!
Καλούμε το Διοικητή του νοσοκομείου, να διευκολύνει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία, με τον επανακαθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών για το Φθινόπωρο, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία και όχι μόνο των μονίμων, όπως έγινε και στο Π.Γ.Ν.Ι.

ΤΟ Δ.Σ
Λευκάδα 6/8/2018

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.