Δημόσια λογομαχία Λευτέρη Αυγενάκη-Μάκη Μελά για την δήλωση περί στήριξης του από την Νέα Δημοκρατία στον Prisma 91,6


Δημόσιο διαπληκτισμό είχε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με τον Μάκη Μελά, με αφορμή την δήλωση του δεύτερου στον Prisma 91,6 ότι αν θέλει έχει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος.

Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ο κύριος Αυγενάκης μαζί με την ομάδα του, τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά, τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βασίλη Παπαχρήστο, τον Ξενοφών Βεργίνη βρίσκονται στο sea to sea και απολαμβάνουν τον καφέ τους.

Ο κύριος Βεργίνης ζητάει από τον κύριο Αυγενάκη να πάει να συναντήσει για έναν σύντομο χαιρετισμό τον Μάκη Μελά που καθόταν σε διπλανή καφετέρια, ωστόσο ο κύριος Αυγενάκης θεώρησε  σωστό ότι  όποιος ήθελε να τον συναντήσει μπορούσε να  έρθει στο τραπέζι  της  Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεώρησε αγένεια να αφήσει τον Βουλευτή,  τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και τους καλεσμένους.

Ο  κύριος Αυγενάκης αναχωρεί για  Αθήνα για να προλάβει την πτήση του για Ηράκλειο και ξεκινάει μαζί με τον Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά, τον κύριο Βεργίνη, πρόεδρο ΝΟΔΕ Βασίλη Παπαχρήστο καθώς και  μέλη τη ομάδας του να συναντήσει το αυτοκίνητο του το οποίο ερχόταν να τον παραλάβει από το Πνευματικό κέντρο.

Κάποια στιγμή και περνώντας έξω από τους Χάρτες που βρισκόταν ο κ. Μελάς με την παρέα του,  με παραίνεση του κύριου Βεργίνη ο κύριος Αυγενάκης κατευθύνεται στο τραπέζι του κύριου Μελά για έναν σύντομο χαιρετισμό.

Στον χαιρετισμό του ο κύριος Αυγενάκης, έχοντας δει το δημοσίευμα του lefkadatoday και την δήλωση του Μάκη Μελά, του λέει ευγενικά   ότι δεν επιθυμεί να ειπώνονται πράγματα που δεν ισχύουν για τις υποψηφιότητες.

Στην απάντηση του ο Μάκης Μελάς, είπε στον κύριο Αυγενάκη ότι διάβασε λάθος και τον παρότρυνε να ακούσει το ηχητικό. Στην απάντηση του ο κύριος Αυγενάκης επανέλαβε ότι δεν θέλει δηλώσεις από κανέναν για αυτό το θέμα.

Ο κύριος Μελάς  σε έντονο ύφος του είπε να ακούσει το ηχητικό, καθώς δεν είναι έτσι όπως γράφεται στο δημοσίευμα, με τον κύριο Αυγενάκη να απαντάει ότι άκουσε την δήλωση και δεν θέλει να γίνονται ψευδής δηλώσεις.

Επικράτησε έντονος διαπληκτισμός σε σημείο που ο κύριος Αυγενάκης μίλησε έντονα στον κύριο Μελά δείχνοντας με το δάχτυλο το πρόσωπο του.

Μάλιστα εξέφρασε την ενόχληση του στον κύριο Βεργίνη για την πίεση που του άσκησε να μιλήσει στον κύριο Μελά, καθώς ένιωσε απροστάτευτος  με το σκηνικό να γίνεται σε δημόσια θέα.

Την έντονη λογομαχία παρακολουθούσαν  ο Βασίλης Παπαχρήστος, από τα δεξιά ο κύριος Βεργίνης από δεξιά  ο Βουλευτής κ.Καββαδας  απέναντι του,  το επιτελείο του κύριου Αυγενάκη, η σύζυγος του  και ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός.

Κατανοούμε ότι ο κύριος Μελάς βρέθηκε σε δύσκολη θέση και δεν θέλουμε να θεωρήσουμε την εύκολη λύση να φταίει πάντα ο δημοσιογράφος επιτηδευμένη. Ωστόσο και στο κείμενο η απόδοση ήταν βάση των όσων είπε και επαναλαμβάνουμε και σε αυτή την ανάρτηση.

“ Επειδή τώρα με τσιγκλάς κ.Κουνιάκη να το πω δημόσια στον αέρα και ας το ακούσουν και οι Νεοδημοκράτες και όλοι, εγώ εάν θέλω έχω την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης μου είπε κατέβα, φτιάξε ψηφοδέλτιο.»

Μπορείτε να ακούστε όλη την τοποθέτηση στο 14:24

Λίγο παρακάτω  λέω στον κύριο Μελά να μου διευκρινίσει τι είπε για να κατευνάσουμε  τις όποιες αντιδράσεις -στο 15:50- με τον κύριο Μελά, να αναφέρει: «Να σου πω αμα πει ο πρόεδρος κατεβαίνει ο τάδε τι θα πουν αυτοί.»

Σε ερώτηση μου ξανά αν έχει διασφαλίσει αυτή την στήριξη, ο κύριος Μελάς απάντησε: «Κύριε Κουνιάκη δεν είναι απλά η ώρα να τα λέμε αυτά τα πράγματα και κακώς είπα και στον αέρα, ωστόσο είπα την αλήθεια και μπορούν να το διασταυρώσουν οι ίδιοι στην Αθήνα.»

Εγώ προσωπικά επέλεξα να μην βάλω τίτλο την αναφορά αυτή για την στήριξη του κύριου Μελά από την Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας ότι έπρεπε να τον προστατέψω αν έγινε εκ παραδρομής. Ωστόσο αν επέλεξε συνειδητά να μας διαψεύσει έκανε λάθος γιατί πολύ απλά το ηχητικό με τα λεγόμενα του υπάρχει.

Παναγιώτης Κουνιάκης

Φωτός:lefkadapress

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23669 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Κε Κουνιάκη ήμουν μπροστά μαζί με άλλους Λευκαδίτες στο σκηνικό.
  Τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψαν.
  Ούτε έντονος διαπληκτισμός επικράτησε , ούτε δυσφορία προς τον κο Βεργίνη έδειξε ο Γραμματέας ούτε κούνησε το δάκτυλό του κανένας σε κανέναν.
  Εξ όσων διάβασα τα πράγματα έγιναν μέσες – άκρες όπως τα περιέγραψε ο κος Μελάς.
  Δυστυχώς όμως κάποιους τους βολεύει η δημιουργία τέτοιων ειδήσεων…

 2. Τα πολιτικά ήθη στην Ελλάδα πρέπει να έχουν και ιστορικό βάθος.
  Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται οι παλιοί τζερτζελέδες και οι κόντρες- στα Οθωνικά χρόνια υπήρχαν και θύματα, αλλά και τα επόμενα ΄σύγχρονα χρόνια δεν έλειπε και μια αίσθηση τζέρτζελου.
  Το 1974 χτυπάγανε και τενεκέδες και Παπάδες πέταγαν το καλιμαύκι των στον αέρα. ΤΑ επόμενα χρόνια είχαμε ντουντούκες, σημαίες, αφίσες παντού, και κόντρες, και το 1989 είχαμε και αίματα στην Κρήτη.
  Δεν υπάρχει λόγος πλέον για όλα αυτά ή συναφή, αλλά και λίγος κομματικός και πολιτικός ντόρος χρειάζεται να γίνεται. Ουδόλως τα πρόσωπα έχουν την σημασία στα σκηνικά, αλλά λίγο ντόρος χρειάζεται.
  ΝΑ μην πάρει μόνιμα η τακτική του Καναπέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.