Δείτε σε video το Καρναβάλι Βασιλικής..


 

 

Την Παρασκευή 16/2/2018 πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής (λόγω καιρού) Καρναβάλι της Βασιλικής. Ίσως σ’ αυτήν την αναβολή, να οφείλεται το γεγονός της μικρής συμμετοχής. Μόνο δύο ομάδες αρμάτων και δύο πεζά τμήματα έλαβαν μέρος στην παρέλαση. Κανένας Βασιλικιώτης, ούτε καν μεμονωμένα, ντυμένος έτσι, για το κέφι των ημερών, δεν υπήρχε.

Οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους Αγριοπετρίτες με τους Ανθρώπους των Σπηλαίων, την ομάδα Καρναβαλιστών από τον Άγιο Πέτρο και στους Ουγκ, με το Ινδιάνικο Χωριό των Καρναβαλιστών του Σύβρου που συνόδεψαν τα πεζά τμήματα των Δημοτικών Σχολείων Βασιλικής και Νυδρίου, για την συμμετοχή τους, που έφερε λίγη ζωή και κέφι στην Βασιλική.
Να σημειωθεί εδώ πως και οι δύο ομάδες αρμάτων που έλαβαν μέρος, βραβεύτηκαν στο Μεγάλο Καρναβάλι της Λευκάδας που έγινε την Κυριακή. Οι μεν Ουγκ πήραν το Πρώτο βραβείο και οι Αγριοπετρίτες το Τρίτο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως όχι μόνο υπάρχει μεράκι και κέφι στους ανθρώπους του νότου για καρναβαλικές περιπέτειες, αλλά είναι οι βασικοί συντελεστές (οι Συβριώτες κερδίζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρώτο βραβείο) της αναβίωσης των Αποκριάτικων Δρώμενων Φαρομανητά, που έχουν πλέον καθιερώσει την Λευκάδα ως τόπο γλεντιού την περίοδο της Απόκριας.

Η διοργάνωση στην Βασιλική, αν και χρήζει βελτιώσεων ειδικά στον τομέα της μουσικής και του φωτισμού, χαρακτηρίζεται επαρκής για τα φετινά δεδομένα. Οι ψησταριές τροφοδοτούσαν ακατάπαυστα τους Καρναβαλιστές και τους λιγοστούς θεατές και τα συνοδευτικά του μπουφέ που τα περισσότερα προσέφεραν οι ντόπιοι, έγιναν ανάρπαστα. Το δε κρασί, έρεε άφθονο.

Ρεπορτάζ Άγγελος Τρωιάνος

Δείτε στο βίντεο την παρέλαση

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25605 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.