Δήμαρχος Λευκάδας Κών/νος Δρακονταειδής: “Ζητάμε τόσο από το δημοτικό συμβούλιο, όσο και από τους πολίτες να μας κρίνουν αυστηρά αλλά δίκαια….” ΗΧΗΤΙΚΟ


Αναλυτική αναφορά στο έργο της θητείας του έκανε στην σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνταντίνος Δρακονταειδής, λίγους μήνες μετά την δημόσιο λογοδοσία.

Ο δήμαρχος Λευκάδας όπως είπε στην σημερινή συνεδρίαση «απολογείται» για τα πεπραγμένα της με υπευθυνότητα, σεμνότητα και καθαρό λόγο και να λογοδοτήσουν για όλα όσα έκαναν και όχι.

Ο κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι παρέλαβαν ένα δήμο με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, ωστόσο πορεύτηκαν όχι ως άλλοθι τα προβλήματα αυτά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα και κυρίως σχεδιάζοντας πως μπορούν να ανατραπούν οι αρνητικές για αυτόν συνέπειες με πολύ σκληρή δουλειά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα έκτακτα γεγονότα όπως τον σεισμό, που άλλαξαν τον σχεδιασμό του δήμου.

Όπως είπε στην πολιτική που ακολούθησαν έδωσαν έμφαση σε θέματα διαφάνειας και δημοκρατίας και τον διάλογο, μέσω από τις δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις, ενώ ήταν πάντα ανοικτοί στην καλοπροαίρετη κριτική, καθώς αυτή τους προσδίδει γνώση και ευχαρίστησε όλους τους δημότες και όσους με την θετική τους διάθεση και εθελοντική προσφορά βοήθησαν τον τόπο τους.

Ο κύριος Δρακονταειδής αναφέρθηκε στον αρχικό σχεδιασμό πενταετίας με ορίζοντα δεκαετίας με πρώτη φάση την τρέχουσα πενταετία.

Ο δήμαρχος Λευκάδας ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν  έχουν την άποψη ότι τα  έκαναν όλα καθώς έγιναν παραλείψεις και αρκετά λάθη, ωστόσο δεν έγιναν από πρόθεση η σκοπιμότητα, αλλά επάνω στην αγωνία για λύση στα προβλήματα και την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους τομείς από τα καθημερινά προβλήματα μέχρι τα οικονομικά του δήμου.

 

Μεταξύ άλλων σχολίασε αναφέρθηκε και στα σημαντικά έργα υποδομής όπου ανέφερε:

Ζεύξη- Κορυφαία προτεραιότητα για αποσυμφόρηση της πόλης από κυκλοφοριακό φόρτο.

  • Συνεχίσουμε τις επαφές και συνεννοήσεις στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης αυτής της διαδικασίας βάση των υποσχέσεων του πρωθυπουργού.

Έργα σεισμών:

Λαγκάδα-Συντάσσεται η μελέτη σε εξωτερικό συνεργάτη, μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις στα περιβαλλοντικά θα δημοπρατηθεί το έργο. Η μελέτη καθυστέρησε λόγω ενστάσεων εργολάβων.

Γιαλός: Έτοιμο το 97% της πρώτης εργολαβίας, το έργο είναι τελειωμένο και οι δρόμοι με άσφαλτο.

Χρειάστηκε ύστερα από αυτοψίες να βγει πρόσθετο κονδύλι 700.000 και έχει υπογραφεί η σύμβαση ώστε να υλοποιηθεί αρχές Οκτώβρη με επιπλέον στήριξη του δρόμου.

Έκρεμνοί-Δύσκολο έργο, η κατασκευή του δρόμου έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, μέσα στον Ιούλιο έτοιμος ο δρόμος χωματουργικά.

Μεγάλο ζήτημα η σκάλα. Η κυβέρνηση επέλεξε την τεχνική λύση και θα κατασκευαστεί μεταλλική, δόθηκε πλέον των 2.700.000 ευρώ  πίστωση 900.000 για μια ασφαλή σκάλα.

Ένταξη στο νέο  ΕΣΠΑ έργα ύψους 15.160.000, χωρίς το ποσό χρηματοδότησης του τουριστικού Αγκυροβολίου.

Αφού αναφέρθηκε σε όλα τα πεδία δράσης ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι θέλουν να συνεχίσουν αυτό το έργο, γνωρίζοντας πλήρως τις δυσκολίες.

Επίσης τόνισε για άλλη μια φορά ότι υπήρχαν παραλήψεις έγιναν και λάθη, ωστόσο δεν έκρυβαν σκοπιμότητα και υποψία ιδίου οφέλους και αυτό ιδιαίτερα την σημερινή εποχή της κρίσης αποκτά μεγάλη αξία.

Στο τέλος της ομιλίας του και αφού όπως είπε στο μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποίησε το «εμείς» να δώσει ένα προσωπικό τόνο καθώς ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Η ύπαρξη των όποιων αρνητικών εξαιρέσεων είναι απλά για την επιβεβαίωση του κανόνα.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους αιρετούς που στην πλειοψηφία τους και ανεξάρτητα με την παράταξη που εκλέχτηκαν συνεργαστήκαμε εξαιρετικά, άσχετα τις εντάσεις.

Ευχαρίστησε τα μέλη της μειοψηφίας, καθώς κατέθεταν προβληματισμούς ιδέες και σκέψεις και τις θετικές ψήφους που έδωσαν.

Αναφερόμενος στις στιγμές έντασης, αν κάποιος θεωρεί ότι τον έθιξε δεν ήταν στις προθέσεις του και ζήτησε συγνώμη, λέγοντας ότι όλοι έχουν τις κακές τους στιγμές.

Επίσης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τις απίστευτες ώρες δουλειάς.

Κλείνοντας είπε ότι ως δημοτική αρχή κάναμε αρκετά, αλλά μένουν να γίνουν ακόμα περισσότερα, με μοναδικό κριτή τον κόσμο. Θέλουμε να μας κρίνουν αυστηρά, αλλά δίκαια και το ίδιο ζήτησε και από το δημοτικό συμβούλιο.  

About Ομάδα Σύνταξης 27480 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.