Γιόρτασε το Εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στο Βλυχό Λευκάδος. Το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Νυδριού και Λευκάδος.

Από νωρίς οι ευλαβείς προσκυνητές προσέρχονταν πεζοί ή μεταφέρονταν με πλοιάρια από το Νυδρί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας η οποία με θαυματουργό τρόπο φανερώθηκε στους κατοίκους της περιοχής πριν από 150 περίπου χρόνια.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το μαρτυρικό θάνατο της εορταζομένης Αγίας. Πριν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους κι ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα.

Δείτε φώτο του Νίκου Ζαβιτσάνου

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19847 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.