Γεράσιμος Αραβανής στον Prisma 91,6: “Έχει φτάσει η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πραγματικό κίνημα, που θα συνενώνει το λαό επάνω στα προβλήματά του, να αγωνιστεί και να διεκδικήσει.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Γεράσιμος Αραβανής.

Αναφορικά με την κάθοδο της “μετωπικής δράσης”  στις επερχόμενες εκλογές,  ανέφερε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν, σε όλη την Ελλάδα,  υπάρχει κινητικότητα και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Ακόμα όμως  δεν έχουμε μπει σε κανονική προεκλογική περίοδο, ωστόσο οι διαδικασίες ανεβαίνουν. Εμείς κάναμε μία κίνηση η οποία δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές ως κίνηση.

“Είναι μία κίνηση προβληματισμού, αναλύσεων  και αγώνα για τα προβλήματα που έχει ο τόπος μας και η ανάγκη να ξεφύγει ο κόσμος από τον καναπέ,  να κινηθούμε, ώστε να έρθουν τα προβλήματα στην επικαιρότητα και η αναζήτηση λύσεων κατά το δυνατόν. Άρα η κίνηση δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές.

Υπάρχει όμως μία διαπίστωση, ότι όπως κινείται η κατάσταση σήμερα, δεν βλέπουμε τι μπορεί να περιμένει κανείς, από τα  ήδη διαμορφωμένα σχήματα.

Την εποχή των μνημονίων, κυβέρνησαν μία σειρά κομμάτων και είχαν αντίστοιχους δημοτικούς συνδυασμούς,  που έγιναν και δημοτικές αρχές. Το τι όρια είχαν, τι έκαναν και τι θα μπορούσαν να κάνουν στο μέλλον είναι σαφές.

Όταν υπηρετείς το μνημόνιο και την μνημονιακή πολιτική, έχοντας τη λογική ότι τα δίνεις όλα στο κεφάλαιο, να φέρεις επενδύσεις να κερδίσουν οι εταιρείες και τότε θα βρουν λύσεις και τα λαϊκά προβλήματα σιγά-σιγά, δεν υπάρχει προοπτική για τον κόσμο.

Αυτή είναι η βασική μας σκέψη, άρα δεν υπάρχει προοπτική με τις παρατάξεις τις δημοτικές αυτών των κομμάτων, να κατέβουν, ως ουσιαστικές δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο. Χρειάζεται κάτι νέο, το οποίο θα κινηθεί σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Έχει φτάσει η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πραγματικό κίνημα, που θα συνενώνει το λαό επάνω στα προβλήματά του, να αγωνιστεί και να διεκδικήσει.

Δεν αρνούμαι τις παρατάξεις, πάντα σε αυτές ανήκα και θα ανήκω, γιατί αυτή είναι η πολιτική ζωή και εξέλιξη, δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι ένα κίνημα μπορεί να είναι περιορισμένο, στα καλούπια ενός πολιτικού σχηματισμού και η συγκόλληση όλων αυτών να θεωρείται εργατικό κίνημα και να είναι σε μία αέναη αντιπαράθεση ο ένας σχηματισμός με τον άλλον.

Χρειάζεται ένα ενιαίο μετωπικό κίνημα, στην βάση των προβλημάτων και αντίθετο στους παράγοντες που καθηλώνουν τον λαό και τη χώρα σήμερα.

Σε αυτή την προοπτική, υπάρχει η σκέψη για μία δημοτικό-περιφερειακή και γενικότερη πολιτική παρέμβαση.

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.