Βασίλης Αραβανής: ” “Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε  καθυστερήσεις 30 ετών στα σκουπίδια, με τη λογική ότι εμείς μπορούμε να καθυστερήσουμε άλλα 20. Να κοιτάξετε αυτούς που σας συμβουλεύουν.”Στην τοποθέτησή για τον σχεδιασμό των απορριμμάτων,  ο Βασίλης Αραβανής, ανέφερε ότι φτάνουμε στο τέλος της θητείας μας και κάνουμε λόγο για ενημέρωση του κόσμου για τα απορρίμματα.

“Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε  καθυστερήσεις 30 ετών, με τη λογική ότι εμείς μπορούμε να καθυστερήσουμε άλλα 20. Εμείς παίρνουμε αυτά που παίρνουμε καθυστερημένα, λαθεμένα και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε και δεν μπορούμε να επικαλούμαστε όσους καθυστέρησαν παρελθοντικά.

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη σύγκριση, καθώς η λογική λέει ότι βλέπουμε πως πρέπει να δράσουμε με βάση τα πραγματικά δεδομένα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα κάτι που λέω από την αρχή της θητείας μας..”

Πρέπει εμείς να δούμε αν είμαστε εντάξει χρονικά και όχι τι έκαναν ή εντός εισαγωγικών  προηγούμενοι άχρηστοι για 10, 20, 30 ή 40 χρόνια.

Όσον αφορά το μεταβατικό στάδιο του δεματοποιητή, λαθεμένα επιχειρήσαμε την μετακινούμενη ΜΟΠΑΚ και κι αυτοί που σας είπαν να το επιχειρήσετε είχε ως αποτέλεσμα να φάτε πόρτα από το υπουργείο γιατί σας κατευθύνουν λάθος.

Δεν μπορεί μία μετακινούμενη ΜΟΠΑΚ, με τον δεματοποιητή να ισοδυναμεί με ένα κανονικό εργοστάσιο.

“Ακόμα κι αν χαλάσουμε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για την αμφιλεγόμενη για μένα διαδικασία της κομποστοποίησης, αυτό γίνεται ως μεταβατικό στάδιο εργοστασίου τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ.”

“Δεν είναι κακό να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, καθώς τα λάθη είναι λάθη η καθυστέρηση είναι καθυστέρηση, το καλό είναι καλό και θα το λέμε όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Αν δεν ξεκινήσουμε από την παραδοχή της αποτυχίας μας, είναι σαν να περπατάμε στον αέρα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρξε καθυστέρηση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να κοιτάξετε αυτούς που σας κατευθύνουν και τους συμβούλους σας.

Τι θα κάνατε αν είχατε μία επιχείρηση και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο;

Η ιδέα της κομποστοποίησης είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό ως μόνιμη λύση.”

“Είναι πολύ πίσω ο τρόπος που σας κατευθύνουν για να δράσετε στο θέμα των σκουπιδιών. Επειδή σέβομαι αυτή τη δημοτική αρχή, δείτε πιο καθαρά τι πρέπει να κάνετε στο θέμα των απορριμμάτων, καθώς το πρόβλημα υπάρχει.”

Ο κύριος Αραβανής επανέλαβε τη θέση του, ότι τα σοβαρά θέματα του τόπου θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα πριν την προεκλογική περίοδο, ωστόσο κάλεσε τον δήμαρχο  να βάλει αυτά τα θέματα και στην προεκλογική περίοδο.

“Το θέμα των σκουπιδιών πρέπει να μπει στο προεκλογικό τραπέζι, καθαρά και ξάστερα και όχι με ανακοινώσεις και ανταρτοπόλεμο και να τεθούν θέματα όπως η ύδρευση, η αποχέτευση η Περιφερειακή ανάπτυξη, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, τα καταλύματα και η ποιότητά τους, καθώς και το περιβάλλον.”

Ρίξτε στο τραπέζι θαρραλέα θέματα και αυτοί που επιθυμούν η φιλοδοξούν τον δημαρχιακό θώκο ή την υποψηφιότητα Δημοτικού συμβούλου, να πάρουν καθαρές και σταράτες θέσεις.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22306 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.