Ας αντιμετωπίσουμε το θέμα του ΤΕΙ με σοβαρότητα!!


Είναι γεγονός ότι με εξαιρετικό ενδιαφέρον περιμένω το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, για να ακούσω από τον Δήμαρχο Λευκάδας τι ειπώθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κέρκυρα, με βάση την πρόταση για δημιουργία σχολής Ναυτιλιακών σπουδών που βρήκε θετική ο υπουργός παιδείας κ. Γιαβρόγλου,  καθώς  μάλιστα επαίνεσε δημόσια την πρωτοβουλία του Δημάρχου και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στα θετικά της δημοτικής αρχής, καθώς είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδικής δουλειάς.

Το γεγονός μάλιστα ότι παραδόθηκε και η  μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  που ενισχύει την πρόταση αυτή είναι πολύ σημαντικό,  καθώς ουσιαστικά αφαιρεί κάθε μελλοντικό επιχείρημα στην βούληση του Υπουργείου να μην δημιουργήσει τμήμα ΤΕΙ στο νησί μας  και να είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Σε όλο αυτό το ζήτημα, καθώς λογικά εκ του αποτελέσματος θα διαπιστώσουμε τι επιπτώσεις θα συμβούν με την απώλεια των τμημάτων στην Λευκάδα της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε,  ακούγονται άναρθρες κραυγές και ανώνυμα σχόλια ότι το ΤΕΙ ήταν φιάσκο, μόνο για τα χρήματα, και άλλες αμπελοφιλοσοφίες που εξοργίζουν τον κόσμο της αγοράς.

Γιατί είναι πολύ εύκολο από τον καναπέ σου να επιχειρηματολογείς,  όταν δεν σε ενδιαφέρει μήνας μπει, μήνας βγει πως θα βγάλεις τα προς το ζην,  πως θα πληρώσεις όλον αυτό τον οικονομικό σταυρό που σηκώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και που ακόμα αυτό το ΤΕΙ με τα πολλά προβλήματα δίνει μια οικονομική ανάσα τους δύσκολους μήνες του χειμώνα.

Και ενώ οι τοπικές κοινωνίες ανασκουμπώνονται και είναι σε θέσεις μάχης, η Λευκάδα του πολιτισμού  και του Πνεύματος είναι Large και  δείχνει να  μην το θέλει.

Το ποτήρι είναι εύκολο να το δεις μισοάδειο, αλλά μπορείς κάλλιστα να το δεις μισογεμάτο. Οπότε ας αφήσουμε πίσω την πολιτική μιζέρια και για μια φορά ας φωνάξουν όλη για την επόμενη ημέρα, γιατί βλέπω η Λευκάδα να επανέρχεται στην μιζέρια της και οι καταστηματάρχες να φωτογραφίζουν μια νεκρή, αγορά και ενώ το Ιόνιο θα αναπτύσσεται εμείς θα περιμένουμε να έρθει το εκπαιδευτικό  πνεύμα!!

Εκτός και αν μερικοί θέλουν το νησί να είναι άδειο για τις χειμωνιάτικες βόλτες τους  και να βλέπουμε τα όμορφα λουλούδια και πτηνά σε ιστοσελίδες και να παινευόμαστε  για την φυσική μας ομορφιά, αλλά μόνοι μας…

Παναγιώτης Κουνιάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 27499 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.