Αρνητικός ο δήμος Ακτίου -Βόνιτσας στην μεταφορά απορριμμάτων από Λευκάδα στον ΧΥΤΑ Παλαίρου


“Το δημοτικό συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας δεν μπορεί να πάρει  απόφαση για την μεταφορά του σκουπιδιών της Λευκάδας  στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, καθώς   αυτό θα  είναι μια απόφαση του ΦΟΣΔΑ της 3ης  διαχειριστικής ενότητας  Αιτωλοακαρνανίας,”  ανέφερε στο Lefkadatoday o δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας  Γιώργος Αποστολάκης.

Υπενθύμισε ωστόσο  ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  που αναφέρει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η όλη διεργασία  και η δημιουργία της ΜΟΠΑΚ στην Λευκάδα στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας.

Όπως  ανέφερε ότι δείχνει κατανόηση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα και που δεν έχει ολοκληρωτικά την ευθύνη η τωρινή δημοτική αρχή  με τα απορρίμματα,  λέγοντας ότι ο ίδιος μπήκε μπροστά από όλους, όταν σύσσωμοι στον δήμο του και την Περιφέρεια ήταν αντίθετοι για να σταθεί «στα αδέρφια μας τους Λευκαδίτες» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε ερώτηση μας ότι ο ΧΥΤΥ Παλαίρου έχει δεχτεί σκουπίδια από τον Πύργο, απάντησε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα εισαγγελικής παρέμβασης.

Θυμίζουμε ότι το 2016  η  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αγρινίου και Λευκάδας μηνυτήρια αναφορά του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου με την οποία στρεφόταν  σε βάρος των Δημάρχων Αγρινίου και Βόνιτσας – Ακτίου, Γ. Παπαναστασίου και Γ. Αποστολάκη αντίστοιχα, καθώς και κατά των προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων των ΧΥΤΑ, και τους κατήγγειλε  ότι αρνούνται να δεχτούν στις περιοχές τους τα στερεά απόβλητα για τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας υπέβαλε αναφορά εναντίον τους γιατί αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση του γενικού γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλου ώστε να δεχτούν στερεά απόβλητά των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρίνιο) και Παλαίρου (Βόνιτσα) για διάστημα 3 μηνών, έως ότου υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία της μονάδας μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.