Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για την κινητοποίηση της Παρασκευής 2/3


Προς: ΟΛΜΕ, Σχολεία, ΜΜΕ

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για την κινητοποίηση της Παρασκευής 2/3

 

 

Συνάντηση αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών

την Τετάρτη 7/9 στις 3.30 στο 1ο Λύκειο (γραφεία ΕΛΜΕ)

 

 

Την Παρασκευή 2/3 ο εκπαιδευτικός κόσμος πραγματοποίησε ένα μεγαλειώδες, ενωτικό και μαζικότατο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.. Απέναντι σ’ αυτή την πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας απάντησε δια της απουσίας του υπουργού, ενώ η κινητοποίηση ήταν γνωστή από μέρες, και της χρήσης χημικών, βίας και καταστολής.

Την ίδια μέρα, στο νησί μας, η ΕΛΜΕ Λευκάδας πραγματοποίησε, από κοινού με τον ΣΕΠΕ Λευκάδας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παραστάσεις στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με τη συμμετοχή μονίμων και κυρίως αναπληρωτών συναδέλφων αναδείξαμε τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Λευκάδας επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το μέλλον των περιφερειακών σχολείων της Καρυάς και της Βασιλικής, την ανάγκη να βρεθεί οικόπεδο και να κατασκευαστεί νέο σχολείο που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ, που ασφυκτιά στις παρούσες εγκαταστάσεις, και τα αδιέξοδα που βιώνουν αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί λόγω των χαμηλών μισθών, της έλλειψης σπιτιών στη Λευκάδα  και των υψηλών ενοικίων. Στο αίτημά μας για παροχή σίτισης σε αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς που ζουν μακριά από τον τόπο τους, ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το θέμα και υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Η πανελλαδική κινητοποίηση της Παρασκευής, με τις δυναμικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κατέδειξε τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το εκπαιδευτικό κίνημα όταν υπάρχει ενότητα. Στη συνέλευση αγώνα που πραγματοποίησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μέσα στο Υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 9/3. Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει άμεσα νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Μάρτη προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της συνέλευσης αγώνα. Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους, αναπληρωτές και μόνιμους, σε συνάντηση την Τετάρτη 7/3 στις 3.30 στο 1ο Λύκειο (γραφεία ΕΛΜΕ), για να συντονίσουμε τον αγώνα μας.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

 

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27555 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.