Ζωή Γεωργαντά στον Prisma 91,6: Με φουσκωμένο έλλειμμα μπήκαμε στο Μνημόνιο …

Ζωή Γεωργαντά στον Prisma 91,6: Με φουσκωμένο έλλειμμα μπήκαμε στο Μνημόνιο …

Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Φωτεινή Γεωργαντά μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009, που οδήγησε την Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και σήμερα έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.
Την ίδια στιγμή η δίκη του Ανδρέα Γεωργίου επικεφαλής τότε της ΕΛΣΤΑΤ αναβλήθηκε για τις 18 Ιουλίου με την κυρία Γεωργαντά να καταθέτει ότι ευθύνεται για την διόγκωση του ελλείμματος το 2009 και έχει ακέραια την ευθύνη για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.
Όπως ανέφερε, ο κ. Γεωργίου διαβίβασε παράνομα στη Eurostat το ψευδώς «φουσκωμένο» έλλειμμα καθ’ υπόδειξη ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, εν γνώσει του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Έχω όλα τα στοιχεία, όλο το αλισβερίσι μεταξύ Eurostat, Κομισιόν, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου. Έχουν κατατεθεί και στη Βουλή. Έχω τα mails (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που έλεγαν στον Γεωργίου και τον Παπακωνσταντίνου “εκεί θα βάλεις αυτό το νούμερο” (σ.σ. για το έλλειμμα). Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε πάσα στο Γεωργίου την επιστολή του Όλι Ρεν (αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών) και του Ραντερμάχερ (πρόεδρος της Eurostat). Κι αυτός με τη σειρά του την απέκρυψε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και τους είπε “Ναι σε όλα”. Και με τον τρόπο αυτό προσθέσανε στο έλλειμμα χρέη δισεκατομμυρίων που δεν θα είχαν καμία σχέση με το δημόσιο χρέος» εξήγησε η κ. Γεωργαντά.
Παράλληλα, δήλωσε πως ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους Ευρωπαίους προς τις ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
Περί Ομάδα Σύνταξης 17298 Άρθρα
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*