Ζήτημα ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης Αγίου Μηνά έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κ. Δρακονταειδής. Που οφείλεται η καθυστέρηση.


Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του Αγίου Μηνά, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, λέγοντας ότι επειδή υπάρχει σχετική μελέτη υπάρχει καθυστέρηση επ’ αυτού  και θα πρέπει να τοποθετηθούν τα κολωνάκια για να λήξει το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης και όλων των ευτράπελων που συμβαίνουν.

“Θέλω να πω ότι ορισμένοι προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο, να ξέρουν ότι δεν κάνουν κακό στην προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά στην Λευκάδα με αυτή τη λογική και να γνωρίζουν ότι τα έργα κρίνονται στο βάθος του χρόνου και όταν ολοκληρώνονται.”

Στην απάντηση του ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας θύμισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά έργα υπάρχει ένας συνδυασμός δεν έχει όμως σημασία να εξηγήσω αυτή τη στιγμή πώς ξεχωρίζεται.

“Τα δύο αυτά έργα είχαν πάρει μία παράταση και λόγω καλοκαιριού που είχαν σταματήσει εργασίες και λόγω ότι κάποιες υπολειπόμενες εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι να γίνουν και στο στενό με τα ψαράδικα, όπου εκεί πρόκειται να ξεκινήσει και το μεγάλο έργο της ύδρευσης, οπότε πρώτα θα γίνει ύδρευση και μετά θα γίνει η αποκατάσταση σύμφωνα με τη μελέτη του Αγίου Μηνά.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης να ενημερώσω ότι επειδή το ένα έργο ήταν χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια, μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν απλήρωτο και σε συνεννόηση και με πίεση που είχαμε κάνει τον ανάδοχο, ολοκλήρωσε το έργο με αυτή τη μορφή ώστε να είναι λειτουργικό και να χρησιμοποιείται, γιατί φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο εργολάβος έκανε χρήση του δικαιώματος να σταματήσει τις εργασίες, με τον Δήμο να μην έχει καμία ευθύνη, διότι όπως είπα το ένα έργο ήταν χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια.

Αναφορικά με τα κολωνάκια, όταν συζητούσαμε το έργο εδώ και μήνες, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν πει τότε το πεζοδρόμιο να είναι στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο και μάλιστα είχε συμφωνήσει απολύτως μαζί του, όμως του είχα πει ότι δυστυχώς στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Λευκάδα δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κάτι τέτοιο.

Βλέπετε ότι ένα μέρος του ποδηλατόδρομου που είναι συνεπίπεδο με το δρόμο παραβιάζεται συνεχώς.

Στην αρχή υπήρχαν δημοσιεύματα ότι έλειπαν οι πινακίδες οι οποίες μπήκαν, ωστόσο δεν φταίει η σήμανση αλλά εμείς οι ίδιοι οι οποίοι δεν σεβόμαστε το οποιοδήποτε έργο. Δεν σεβόμαστε τον ποδηλάτη ούτε τον πεζό. Θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση κολωνακίων τις επόμενες ημέρες.

Κάποια χαμηλά κολωνάκια θα έχουμε στη διάθεση μας, δεν τα τοποθετήσαμε άμεσα, διότι είναι μεταλλικά και προτιμήσαμε για λόγους ασφαλείας και σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες, στη στροφή από το ζαχαροπλαστείο του Σταύρακα προς την πλατεία Γληγόρη, εκεί ο ποδηλατόδρομος θα προστατευτεί με κολωνάκια χαμηλού ύψους, αλλά να είναι πλαστικά και καλαίσθητα.

Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην προμήθεια και την τοποθέτηση αυτών.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

4 Comments

  1. H ολοκλήρωση σημαίνει ότι θα υπάρξει μόνιμη φύλαξη για να μην παρκάρει κανένα αυτοκίνητο. Και μόνο τις πρωινές νυχτερινές ώρες 03:00-05:00 για εφοδιασμό καταστημάτων μάζεμα σκουπιδιών. Που και τα σκουπίδια τα καταστήματα θα τα βγάζουν την ίδια ώρα 03:00-05:00.
    έστω και ένα αυτοκίνητο να υπάρξει παρκαρισένο τις υπόλοιπες ώρες το έργο δεν λειτουργεί.

  2. Πρώην δήμαρχε έβαλες τόσες κίτρινες γραμμές καταναλώσεις αρκετά κιλά χρώματος έβαλες γκαγκελα ,κολονακια επιβαρύνεις τον Δήμο χωρίς αποτέλεσμα διότι ξέχασες κάτι ουσιαστικό την αντικειμενική χωροθέτηση χωρίς γνωριμίες και οπαδούς δηλαδή άλλος μέσα άλλος έξω όπως έγινε στο Νυδρί.Ακομα βλέπω ενδιαφέρεσαι για τοποθέτηση κολονακια στην πλατεία του αγ.μηνα.Νομιζεις ότι έτσι και οι παρούσα δημοτική αρχή θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου για να βρεθεί και αυτή στην θέση που κατάληξε η παράταξη σου στο δημο

  3. Καντε κανα μαθημα στο δημαρχο που πεφτει η πολη γιατι εκειμεσα πουναι κλεισμενος θα κουρλαθει.Αμα π.χ. βαλει ενα δημ.αστυνομο στου τζατζα και σφυριζει,δεν θα υπαρχει προβλημα ουτε στον αημηνα ουτε στη σταση του κτελ.Μα τι λεω τωρα.Που να ξερει που πεφτει ο τζατζας.

  4. ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.ΠΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ;ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΡΕΜΝΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΛΑΓΚΑΔΑ,ΣΤΟ ΔΡΑΓΑΝΟ;ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ.ΗΤΑΝ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΓΛΗΓΟΡΗ(ΦΛΟΥΔΑ),ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK,ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙ.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.