Υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή την δημιουργία φοιτητικών εστιών στα νησιά μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή την δημιουργία φοιτητικών εστιών στα νησιά μας

Εγκρίθηκε η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του  ΙονίουΠανεπιστημίου για την εκπόνηση της μελέτης

Εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου για την εκπόνηση της μελέτης που θα αφορά την κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 3ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να δρομολογηθεί οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της έλλειψης στέγης για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι Περιφερειακές Ενότητες απέκτησαν πανεπιστημιακά τμήματα, ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν συνοδεύθηκε από τις αντίστοιχες υποδομές στέγασης για τους σπουδαστές, ενώ η τουριστική κατεύθυνση των οικονομιών των νησιών κάνει την ανεύρεση στέγης εξαιρετικά δύσκολη και ακριβή.

«Οι φοιτητικές εστίες δεν θα διευκολύνουν μόνο την στέγαση των φοιτητών  και τις υποχρεώσεις  των οικογενειών τους, αλλά ελπίζουμε  ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σύγχρονων μελετών να γίνουν πραγματικές εστίες φοιτητικής ζωής και με χώρους ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων ουσιαστικής συνύπαρξης και φιλοξενίας», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

Κατόπιν της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναμένεται η συνεργασία  μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, σε εξωτερικό μελετητή για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα τα κτίρια των φοιτητικών εστιών θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ενώ στην Ζάκυνθο συζητούνται περιπτώσεις παραχώρησης οικοπέδου.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.