Webex: Η ανακοίνωση της εταιρείας Cisco για την τηλεκπαίδευση που «έπεσε»


Η Cisco δίνει απάντηση αναφορικά με τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Webex, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης λόγω «πτώσης» του δικτύου.

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργεία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πως συνέβη το φιάσκο με την τελεκαπίδευση

Τα μαθήματα μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σήμερα στις 8:00 το πρωί για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 40 λεπτά.

Ωστόσο το πρωί το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους από σήμερα και για τρεις εβδομάδες «έπεσε».

Κι εκείνοι όμως που κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζουν πολλά πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Tα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης οφείλονται στην αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex και είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό, δήλωσε σε μέσο, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, όλες οι πλατφόρμες του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν πλεόν κανονικά, ενώ οι δυσκολίες οφείλονται και στον τεράστιο αριθμό των χρηστών:

Τι θα γίνει αύριο (10/11) με τα μαθήματα – Η οδηγία του Υπουργείου για τις απουσίες

Η τηλεκπαίδευση δεν…τα πήγε καλά στην ”πρεμιέρα” της, Δευτέρα 09/11, με το σύστημα να ”καταρρέει” από τις πρώτες ώρες του προγράμματος των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Πολλοί μαθητές και φοιτητές δεν κατάφεραν να συνδεθούν, ενώ εκείνοι που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, σύντομα αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης και ταχύτητας. Οι γονείς, πολλοί εκ των οποίων άπειροι σε ζητήματα διαδικτύου, ιδίως τεχνικά, πανικοβλήθηκαν, τα τηλέφωνα στα σχολεία ”έσπασαν”, οδηγώντας την πρώτη μέρα του νέου συστήματος σε παταγώδη αποτυχία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ο server της Cisco στο Λονδίνο ”έπεσε”, μη μπορώντας να εξυπηρετήσει τόσες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Όπως αναμενόταν, απουσίες για όσους μαθητές δεν κατάφεραν  να συνδεθούν σήμερα, Δευτέρα 9/11, δε θα προσμετρηθούν. Η υφυπουργός παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, δηλώνοντας πως οι μαθητές δεν θα πάρουν απουσίες σήμερα, καθώς προσπάθησαν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη χωρίς αποτέλεσμα.

 

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας δήλωσε πως η επίλυση του προβλήματος έχει δρομολογηθεί, αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωση πως:

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28461 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.