Βρούτσης: Επέκταση στους δικαιούχους των 800 ευρώ – Οι νέες κατηγορίεςΌσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Το μέτρο για το επίδομα των 800 ευρώ επεκτείνεται περαιτέρω, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα έρθει στη Βουλή τροπολογία η οποία θα προβλέπει την επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές καθώς και την επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, η τροπολογία αυτή αφορά σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Επιπλέον, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα, αναμένεται να γίνει η νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης. Η συγκεκριμένη διεύρυνση καλύπτει οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά και μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου. Στις εν λόγω κατηγορίες τα χρήματα θα πιστωθούν από τα τέλη Απριλίου έως και 5 Μαΐου.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.