Βλάχος σε Γληγόρη: “Τραβάς φωτογραφίες καθημερινά στην χωματερή.” Γληγόρης σε Βλάχο: “Κάθομαι και σε ακούω άχρηστε….”


Το θέμα των σκουπιδιών συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γληγόρη.

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος ανέφερε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο οριακό και αυτό το γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο, με τη μόνη παράμετρο η οποία αγνοείται από αυτόν που ρωτά, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά προχωρά στην επίλυση του προβλήματος και αυτό είναι καθοριστικό, πολύ σημαντικό, ελπιδοφόρο και νιώθουμε περηφάνια για αυτό.

“Εάν υπάρχουν δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων όχι από τον Δήμο, αλλά από άλλες υπηρεσιακές αρχές, αυτό εμείς δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.”

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενώ η προέγκριση για την δημιουργία της μονάδας ήταν προγραμματισμένη εδώ και δύο μήνες, το Υπουργείο είπε ότι λόγω μιας καταγγελίας που αιχμαλώτισε το δήμο και το λαό της Λευκάδας τον ταπείνωσε για τον τιμώρησε, δεν υπογράφει την προέγκριση.

Όλα αυτά τα στοιχεία που σας λέω είναι γνωστά, υπήρξε μία καταγγελία που δεν έγινε από τη δημοτική αρχή, αλλά ένας άγνωστος που μπορεί στην Ελλάδα οι άγνωστοι να είναι γνωστοί και μπορεί να είναι και αυτή οι οποίοι τσαμπουνάνε από πάνω.

Η καταγγελία αυτή μας πήγε πίσω τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, με την δικαιολογία ότι η υπηρεσία του Υπουργείου δεν μπορεί να κινηθεί στην προέγκριση μιας σοβαρής δημοπράτησης όταν υπάρχει αυτό το σκοτάδι, αυτές οι κατηγορίες για κάποια πρόσωπα και για το δήμο.

Ο λόγος που τα λέω αυτά είναι για να καταλάβετε ότι ναι μεν αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πρόβλημα της διαχείρισης είναι οξύτατο, παρόλα αυτά η δημοτική αρχή κινείται με πάθος, αγωνία και ιδρώτα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει καθημερινά προβλήματα, αλλά και όσα θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Η σοβαρότητα του προβλήματος των απορριμμάτων την έχουν καταλάβει άπαντες στο δημοτικό συμβούλιο και οι ερωτήσεις και οι κινήσεις τις οποίες κάνουν άπαντες, καθώς και τοποθετήσεις η αποβλέπουν στο να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό το οποίο σήμερα αφορά τον τουρισμό, αλλά πρωτίστως το λαό της Λευκάδας.

Ο κύριος Γληγόρης κάνει πράξεις και καταγγελίες οι οποίες είναι αντίθετες προς την επίλυση του προβλήματος, διότι το να πηγαίνει εκεί πέρα και να τραβάει φωτογραφίες χωρίς τουλάχιστον να ενημερωθεί από εμένα που είμαι ο καθ ύλην αρμόδιος του θέματος – και δεν γνωρίζω που θα τις χρησιμοποιήσει αλλά δεν με ενδιαφέρει-, μας ρωτάει τώρα αν βάλαμε 6.000 για να αντιμετωπίσουμε μία ζημιά του καταστροφέα, όταν το πρόβλημα είναι τεράστιο και αυτό το ζήτημα όπως εξήγησε ο κύριος πρόεδρος αν αντιβαίνει  την σύμβαση που έχει ο ανάδοχος δεν θα πληρωθεί από την οικονομική υπηρεσία και ο κύριος Γληγόρης αυτό το γνωρίζει, εμείς όμως πρέπει να προμηθευτούμε τα ανταλλακτικά αύριο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το δεματοποιητή.

Αυτές τις κινήσεις που κάνει μόνο ο κύριος Γληγόρης από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου τους οποίους υπόλοιπους ευχαριστώ για την συμπαράσταση και κατανόηση του μεγάλου αυτού προβλήματος δεν βοηθάει την κατάσταση.

Επειδή είμαστε πεντακάθαροι όσον αφορά τη διαχείριση αυτού του τεράστιου ζητήματος, το οποίο πρέπει όταν αναφερόμαστε να το διαβάσουμε από την αρχή το βιβλίο του ιστορικού της διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι από τη σελίδα την οποία μας βολεύει, πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο από την αρχή.

Η λειτουργία του δεματοποιητή και η απόφαση για δεματοποίηση των σκουπιδιών δεν πάρθηκε από την δική μας δημοτική αρχή. Το θέμα της δεματοποίησης που προξένησε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα υγείας το υλοποιήσαμε κι αν κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους από την αρχή της θητείας μας είχε την άποψη ότι βαδίζουμε λάθος έπρεπε να κάνει αντίστοιχη πρόταση και να μας αποτρέψει.

Εάν κάποιος από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απόψε ότι τα πράγματα δεν βαίνουν σωστά έπρεπε να κάνει πρόταση και εγώ πρόταση ιδιαίτερη από τον ερωτώντα αλλαγής σχεδίου η συμπλήρωσης του δεν πήρα ποτέ κι αν εγώ δεν άνοιξα μπορεί να το πει τώρα.

Ο κύριος Γληγόρης του απάντησε να ανοίξει τα αυτιά του, καθώς πέντε χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα “και και καθόμαστε και σε ακούμε..άχρηστε… Και τολμάς να μιλάς σε μένα, σε κάνουν ότι θέλουν, σε πάνε πέρα δώθε και τολμάς να μιλάς σε μένα και κάθομαι και σε ακούω, αντί να σηκωθείς να φύγεις από δω πέρα.”

Ο κύριος Βλάχος ανέφερε ότι ο δεματοποιητής θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα, εάν τα 6.000 ευρώ που βάλαμε αποδειχθεί ότι έπρεπε να τα βάλει ο ανάδοχος θα γίνει, δεν θα πληρώσει η δημοτική αρχή, όσον αφορά το τι μεταφέρουμε μεταφέρουμε τα δέματα…

Για άλλη μία φορά παρεμβαίνει ο κύριος Γληγόρης ζητώντας να μάθει με ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρει τα δέματα εκεί και με ποια περιβαλλοντική αδειοδότηση τα χώνει εκεί…

Ο κύριος Βλάχος συνέχισε ότι τα δέματα θα μεταφερθούν σε έναν χώρο, του οποίου έχουν υποβάλλει αίτημα στην περιφέρεια για αδειοδότηση, την οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα γιατί καθυστερεί, όλη η ευθύνη της παρανομίας και παρατυπίας είναι δική μου προκειμένου όμως να μεταφέρουμε τα δέματα που με κάποιο σχέδιο προξενούν μία κατάσταση αφόρητης δυσοσμίας και δυσκολίας θα κάνουμε αυτό το πράγμα.

Τα βήματα αυτά θα καλυφθούν με ένα πάχος χωμάτων προκειμένου να σταματήσει η οσμή αυτή. Για οτιδήποτε συμβεί όσον αφορά την παρατυπία ή την παρανομία είμαι εγώ απόλυτα υπεύθυνος σαν εκπρόσωπος, σαν ένα μέλος αυτής της Δημοτικής Αρχής και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη.

Το ποιος πηγαίνει εκεί για να ελέγξει ποσά πηγαίνουν, ανέφερε ότι εγώ ως υπεύθυνος πηγαίνω κάθε μέρα εκεί είμαι δύο ώρες την ημέρα εκεί με κίνδυνο να αρρωστήσω, αλλά το θέλω αυτό, τα δέματα που έχουν δημιουργηθεί είναι 2000 περισσότερα από αυτά που έχει πληρωθεί ο ανάδοχος και το βάρος του κάθε δέματος είναι ελέγξιμο, δεν ζυγίζουμε κάθε δέμα, αλλά δειγματοληπτικά και είμαστε μέσα στα πλαίσια της σύμβασης που έχουμε.

Εγώ είμαι αυτός που ελέγχω τα δέματα, πόσα παραλαμβάνουμε και εγώ είμαι αυτός που μέχρι 31 Αυγούστου θα είμαι υπεύθυνος για την κατάσταση που υπάρχει και εγώ θα είμαι υπόλογος απέναντι στην κοινωνία της Λευκάδας και σε οποιαδήποτε διαδικασία δικαστικής αγωγής.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22945 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Η θεσμική ενημέρωση στην Ελλάδα έχει 2η ή 3η μοίρα απ την αυτοενημέρωση καθενός ή την ιδιωτική συμβαλλομένων ενημέρωση.
  Και αυτό εξηγείται σπ το πριν προ-πολιτικό στάδιο στο οποίο ζεί η χώρα.Κάτι σαν σε καθεστώς πολιτικής αναπηρίας.
  Η δημόσια ενημέρωση δεν είναι αποδεκτή ώς έγκυρη στην Ελλάδα, διότι ποτέ δεν εμπεδώθηκε η σχέση και οι διακριτότητες δημόσιας και ιδιωτικής συνθήκης.
  Ένα σύστημα αναφοράς λογικού κατσαπλιάδικου και εξατομικεύσεις αυτής της κατσαπλιάδικης λογικής στην βάση των ιδιωτικοτήτων κσθενός.
  Το δημόσιο στοιχείο απαρτίζεται κατά την Ελληνική λογική, ώς το σθροισμα των ιδιωτικοτήτων και μακρυά απ την σύνθεση αυτών.
  Και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά -μάλλον χειρότερα είναι και εξηγέίται αυτό- στα Ιόνια Νησιά όπου και όταν εκεί γίνεται καταφυγή στις ιδιαιτερότητες τωμ δυτικών Δανειων και αντιδανείων πολιτισμού. Τον λεγόμενο πήχυ του πολιτισμού που κατα έκφραση πάντα μπαίνει ψηλότερα. Άρα πάντα μπαίνει -αυτός ο πήχυς- ψηλότερα αλλά στην βάση των ιδιωτικοτήτωμ και του κατσαπλιάδικου δημόσιου λογικού στοιχείου.(Αυτή ειναι η εξήγηση).
  Γιατί χωρίς χρόνια πίσω ψηλά τον πήχυ του πολιτισμού ( δηλαδή της κατσαπλιάδικης δημόσισς λογικής ) δεν θα ανέβαινε και ψηλά ο πήχυς μετρήματος του όγκου των σκουπιδιών και της βρώμας απ αυτά πλέον δεν θα πήγαινε μακρυά ο καπνός όταν παίρνουν τα σκουπίδια φωτιά.
  Απλή λογική: το μέγεθος του σκουπιδικού προβλήματος είναι ανάλογο με τον πήχυ του πολιτισμού στην .Που πάντα ο πήχυς έμπαινε ψηλάσρα ανέβαιναν και τα σκουπίδια ανάλογα ώς μέγεθος.
  Αναφερόμαστε στην αρχετυπική σχέση της εξέλιξης της εξαρτώμενης διαμόρφωσης των εκελικτικών στοιχείων γεννεαλογικά. Κάτι σαν τον Δαρβινικό εξελικτικό κανονιστικό συνεχές. Ή σε όρους αθλητισμού την θέση του πήχυ του ύψους στο εις άλμα ομώνυμο άθλημα, σχετικά με το κέντρο βάρους του αθλητή που σαλτάει.Όσο ανεβαίνει ο πήχυς τόσο ανεβαίνει και το κέντρο βάρους του αθλητή. και υπερβαίνει τον πήχυ σαλτοκοπώντας ο αθλητής και ξανα ανεβαίνει ο πήχυς. Και φτάσαμε στο ρεκόρ του άλματος είς ύψος κοντά στα 2, 45-2,50 μέτρα.
  Αν δε ο αθλητής πάρει και κοντάρι να σαλτήσει με υποβοήθησει ( άλμα επί κοντώ) τότε το ύψος του πήχυ έχει φτάσει στα 6,5 μέτρα κοντά.
  Υπάρχει και η περίπτωση στο επί κοντώ, ο αθλητής να σαλτήσει και να μπεί καβάλα διχάλα στον πήχυ -αποτυχάνωντας στην προσπάθεια – .Κάτι δηλαδή σαν να μπήκε καβάλα στο καλάμι ( αν ο πήχυς θεωρηθεί και σαν οιονεί πήχυς και ειναι φυσικό καλάμι).Αυτή είναι η περίπτωση της αποτυχίας του άλματος μια και ο αθλητής άλτης ::καβάλισε το καλάμι κοινώς””.
  Ο αθλητισμός είναι μεγάλη στήριξη για τον άνθρωπο. Και η ορειβασία ώς άθλημα ανεβαίνει καθ ύψος και κάθε φορά ο πήχυς του υψομέτρου για σκαρφάλωμα ανεβαίνει.Μπορεί να ευδοκιμήσει η ορειβασία υπό την μορφή σκουπιδοβασία ( δηλαδή άθλημα ανάβασης στο βουνό απ τα σκουπίδια ) που κάθε φορά ο πήχυς του υψομέτρου θα ανεβαίνει.
  Τόσα χρόνια 30-40 ο όγκος των σκουπιδιών έχει ασφαλώς φτάσει στο κρίσιμο μέγεθος για να θεωρείται βουνό και να ικανοποιεί τα κριτήρια της ανάβασης ώς άθλημα.
  Να γίνουν σκέψεις για κωδικοποίηση του αθλήματος της σκουπιδοβασίας ώς ολυμπιακό άθλημα, με αρχετυπικό χώρο ενάρξεως την Ελλάδα, σαν τις σύγχρονες ολυμπιάδες απ το 1896.
  Μπορεί εδώ να συμμετέχει και η Λευκάδα ώς τόπος διεξαγωγής υου αθλήματος.Και έτσι να προωθηθεί πιότερο τουριστικά και σκουπιδικά. Περισότερος τουρισμός και περισσότετα σκουπίδια .Η διαλεκτική αναπτυξιακή σχέση άρχισε να λειτουργεί.

 2. Μετά από 45 ακριβώς χρόνια αμοιγούς κοινοβουλευτισμού ( ο αυταρχισμός της δεκαετίας του 1950 λόγω λειψού κοινοβουλευτισμού λόγω μοναρχίας) έχωμε το φαινόμενο της κατάκτησης του υβριστικού δημοσίου λόγου.
  Το σύνθημα βέβαια δίδεται απ το κέντρο πρός την περιφέρεια. Μένει να κωδικοποθηθούν οι τοπικές υβριστικές λαλιές, ώς στοιχείο του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού ( για την συνενόηση ) πολιτικού πολιτισμού.
  Βρίσετε και βριστείτε οσο μπορείται.
  Ξηλώστε και θίξτε με τα χειρότερα λόγια.
  Επιτρέπει η δημοκρατία ώς ελευθερία.
  Γιατί αν δεν πέφτουν οι βρισιές ώς δημόσιος λόγος δεν υπάρχει δημοκρατία.
  Κάποια εποχή οι ακαδημαικοί να βρούν χρόνο να μελετήσουν το δίπολο : Δημοκρατία και βρίσιμο.
  Τα πορίσματα να τα αποθηκεύσουν στις ακαδημαικές βιβλιοθήκες ώς ερευνητικά αποτελέσματα κατάκτηση του πολιτισμού.
  Παραχόρτασε κοινοβουλευτική δημοκρατία η Ελλάδα σε 45 χρόνια.Αφού πρώτα πέρασε από Μοναρχία και δικτατορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.