Βιβιάννα Βαρδή στον Prisma 91,6: Η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή δεν γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσει στο σύστημα της απλής αναλογικής.


Την ορκωμοσία τόσο της νέας Δημοτικής και περιφερειακής αρχής σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Λευκαδίτικος λόγος” και της ιστοσελίδας “lefkadapress.gr” Βιβιάνα Βαρδή.

Όπως ανέφερε τόσο η δημοτική αλλά και περιφερειακή αρχή ξεκινάνε από το πουθενά, καθώς δεν γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσει το σύστημα της απλής αναλογικής.

Προσπαθούν να δουν πώς θα φτιάξουν τα σχήματα τα οποία θα συνεργαστούν, γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, ώστε όλο αυτό που δεν ξέρουν ακριβώς τι θα τους συμβεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο.

Βέβαια από όσο γνωρίζουμε ο νέος υπουργός κύριος Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα δίνει λύσεις σε όσα προβλήματα μπορούν να λυθούν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η απλή αναλογική, διευκολύνοντας τις συμπράξεις και συνεργασίες των παρατάξεων και δίνοντας σε Βασικά όργανα λειτουργίας του δήμου την πλειοψηφία κυρίως την παράταξη του δημάρχου, αλλά και του Περιφερειάρχη.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, εκτίμησε ότι είναι λογικό τόσο για τον Χαράλαμπο Καλό, όσο και για την Ρόδη Κράτσα να προσεγγίσουν προγραμματικά με όσους βρίσκονται πιο κοντά και να εκτιμήσουν πώς μπορεί να λειτουργήσει όλο αυτόν, όσο και κοντά να βρίσκεσαι με κάποιον και να έχεις βρει κώδικες επικοινωνίας το θέμα είναι πως θα λειτουργήσει στην πράξη.

Τόσο ο κύριος Καλός, ο κύριος Δάγλας, η κυρία Κράτσα θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη κατάσταση, νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολη περίπτωση και όχι αυτή που είπε ο κύριος Δρακονταειδής, ότι μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε η Λευκάδα.

Η πιο δύσκολη φάση είναι τώρα καθώς θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν μία κατάσταση, καθώς δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν την απλή αναλογική, προσπαθώ να δουν με τι τρόπο πρέπει να λειτουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο, ώστε να πάρει αποφάσεις για σοβαρά θέματα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι γεγονός, ότι ο νέος δήμαρχος Λευκάδας είναι αντιμέτωπος με την μεγάλη αγωνία των κατοίκων αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα της Λευκάδας.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.