Βιβιάννα Βαρδή στον Prisma 91,6: “Η αντι-ΣΥΡΙΖΑ διάθεση παρέσυρε τα πάντα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.”


Την επικαιρότητα αναφορικά με τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 η δημοσιογράφος Βιβιάνα Βαρδή.

Αναφορικά με την διαγραφή από την παράταξη Δρακονταειδή του αντιδημάρχου Χρήστου Τριλίβα  ο οποίος δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση Δρακονταειδή την παράταξη του Θοδωρή Σολδάτου, είπε ότι το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένα τεράστιο μηδέν και αυτό είναι ένα ερωτηματικό για τον κύριο Τριλίβα.

“Από εκεί και πέρα εάν δεν ακούσουμε δημόσια και το τι λέει ο ίδιος, δεχόμαστε την επίσημη ανακοίνωση του κυρίου Δρακονταειδή για να είμαστε αντικειμενικοί και σοβαροί ωστόσο εκλογικά είναι από αστεία έως τραγική. Από εκεί και πέρα όταν υπάρχει ένα τεράστιο μηδέν ο κύριος Τριλιβας καλό θα ήταν να εξηγήσει, γιατί στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει έντονη κριτική.

Στο ερώτημα αν η εξέλιξη αυτή κόστισε την μη συμμετοχή του κύριου Δρακονταειδή στον δεύτερο γύρο, εκτίμησε ότι μπορεί να έχει μετρήσει τα κουκιά και τα 15 που του έλειπαν να είναι εκεί, αλλά γενικότερα αν δούμε το αποτέλεσμα του λείπουν πολλά περισσότερα, επομένως αν ψάξουμε τα 15 από τα 1.400 που έχασε δεν γνωρίζω.

Όμως για να περάσει στο δεύτερο γύρο μπορεί ο κύριος Τριλιβας ναι ήταν ένας από αυτούς που το έφραξαν το δρόμο, ωστόσο υπάρχουν οι ενστάσεις που έχει κάνει σχετικά με άκυρα ψηφοδέλτια και θα δούμε τι έχει συμβεί.

Η Βιβιάνα Βαρδή σε αυτή την περίπτωση διευκρίνισε ότι οι εκλογές αυτή την  Κυριακή θα γίνουν κανονικά με τον κύριο Καλό και τον κύριο Σολδάτο, θα συζητηθεί η ένσταση κι αν υπάρξει ανατροπή θα επαναληφθεί ξανά η δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στον κύριο Σολδάτο και κύριο Δρακονταειδή.

Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές η Βιβιάνα Βαρδή ανέφερε ότι μεγάλος νικητής είναι ο Ανδρέας Κτένας, ο οποίος πολιτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή του και παίρνει αυτούς τους σταυρούς, που θα ζήλευαν πάρα πολλοί πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο ο ίδιος ενσαρκώνει την εικόνα του νέου, άφθαρτου, συμπαθητικού ανθρώπου και καθαρού προσώπου που έχουν ανάγκη οι ψηφοφόροι.

Ίδια μάλιστα υπογράμμισε και τη νίκη του κυρίου Χαλικιά, ο οποίος έδωσε μία πραγματική μάχη γιατί παρασκηνιακά υπήρχαν και κάποιες εσωκομματικές διαδικασίες.

“Για παράδειγμα όταν ο κύριος Γαλιατσάτος επισκέφθηκε το Μεγανήσι, με πολύ λιγότερους από αυτούς που είχε το ψηφοδέλτιο του, υπήρχε συγκεκριμένος ο οποίος είχε πάει από το πρωί μόνος του, μαζί με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ατομική δουλειά. Με αυτό θέλω να πω ότι ο κύριος Γαλιατσάτος πλήρωσε πολλά στη Λευκάδα, εκτός την γενικότερη κατάσταση που επικράτησε, καθώς μιλάμε ότι η κυρία Κράτσα στη Λευκάδα τον πέρασε σχεδόν δέκα μονάδες, είναι άλλα τα αίτια, αλλά κι αυτό ένα μεγάλο ποσοστό της τεράστιας αυτής διαφοράς.”

Αναφορικά με τον Σπύρο Σπύρου τον χαρακτήρισε ρυθμιστή της επόμενης ημέρας, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι καθώς πήρε ένα σημαντικό ποσοστό και αυτή τη στιγμή είναι ο άνθρωπος που καθορίζει το τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή.

Στο ερώτημα αν περίμενε ότι ο Χαράλαμπος Καλός θα πέρναγε στο δεύτερο γύρο απάντησε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Η ίδια διευκρίνισε ότι ο κύριος Καλός, δεν προέρχεται από παρθενογένεση, έχει πίσω του το κίνημα αλλαγής, ανθρώπους ισχυρούς αυτοδιοίκησης που έτρεξαν για αυτόν, δεν είναι δηλαδή μία ανεξάρτητη κίνηση που ξεκίνησε και έφτασε τόσο ψηλά.

Στο ερώτημα αν πίστευε ότι ο κύριος Γληγόρης θα πέρναγε στο δεύτερο γύρο, απάντησε ότι το πίστευε μέχρι μία συγκεκριμένη στιγμή πριν ανακοινώσει υποψηφίους.

“Όταν ανακοίνωσε υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα περάσει” Στην κριτική που ακούστηκε ότι στο συνδυασμό του υπήρχαν συγκεκριμένα βαρίδια, συμπλήρωσε ότι αυτά τα βαρίδια όπου και να έχουν πάει, γιατί έχουν ξανά συμμετάσχει σε δημοτικές εκλογές, δεν έχει πάει καλά οποιοσδήποτε συνδυασμός, ωστόσο ο κύριος Γληγόρης έτσι αποφάσισε και έτσι έπραξε.

“Με όλα αυτά τα οποία είχε δημιουργήσει ως αίσθηση γύρω του, στον ίδιο του τον εαυτό και γύρω από τον εαυτό του δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος, καθώς και όλοι οι άλλοι γύρω που πίστευαν και το εξέφραζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι μπορεί να βγει από τον πρώτο γύρο χωρίς να χρειαστούν δεύτερες εκλογές.

Ο κύριος Γληγόρης αυτή τη στιγμή είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να συζητήσει με ανθρώπους του κυρίου Σολδάτου με τα άτομα που έχει στο συνδυασμό του και αυτό δεν είναι έκπληξη, νομίζω ότι το ήξερε και ο κύριος Σολδάτος, όποιος πολύ καλά έκανα και ζήτησε να δει τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, όμως είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Γληγόρης θα ήταν αρνητικός, καθώς όταν ο κύριος Μελάς που είναι στο ψηφοδέλτιο του, είναι ένας άνθρωπος που έχει βάλει όχι μόνο φραγμούς στη σχέση του με τον κύριο Σολδάτο, αλλά ήταν και πολύ σκληρός, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να βρουν μία τομή συζήτησης μεταξύ τους.

Όποιος Σολδάτος έχει μιλήσει τόσο με τον κύριο Λιβιτσάνο, όπως έπραξε και ο κύριος Καλός, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον κύριο Δρακονταειδή.”

Στην επισήμανση ότι ο δήμαρχος Λευκάδας έχει θέσει το το πλαίσιο συζήτησης, κάνοντας λόγο για συνδιοίκηση, απάντησε πότε κατά την άποψή της ο κύριος Δρακονταειδής θα πρέπει να αρχίζει να συνηθίζει ότι δεν είναι δήμαρχος.

Είχε μάθει να λειτουργεί με έναν άλλο τρόπο λειτουργίας, τον τον οποίο θα πρέπει να ξεχάσει, ωστόσο παραμένει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Όπως ανέφερε η Βιβιάνα Βαρδή, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές και βλέποντας το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο ότι υπήρχε μία έντονη αντι-συριζα διάθεση.

“Αυτή η διάθεση παρέσυρε τα πάντα, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά στις ευρωεκλογές η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στις 10 μονάδες και για αυτό ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές, επομένως ήταν αδύνατο να μην παρασυρθούν και οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές.”

“Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι το ποσοστό του κυρίου Σολδάτου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένας υποψήφιος ο οποίος είχε από πίσω του ένα μεγάλο κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι σε μία πολύ μεγάλη κατάσταση, είχε το αυτοδιοικητικό που θα έπαιρνε ένα μεγάλο ποσοστό, όμως το ποσοστό του αυτό μεταφράζεται και σε αυτό που λέμε αντι-συριζα διάθεση των ψηφοφόρων.”

Όπως ανέφερε είναι λάθος να μπούμε στη διαδικασία πρόβλεψης το εκλογικό αποτέλεσμα τος της Κυριακής, καθώς θα αδικήσουμε τους δύο υποψηφίους και δεν έχουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα, εμείς να ευχηθούμε τόσο στον κύριο Σολδάτο να πάει καλά, αλλά και τον κύριο Καλό να καταφέρει να κάνει την ανατροπή, ωστόσο δεν υπάρχουν πλέον οι συγκυρίες και τα δεδομένα του 2014 που είχαν κάνει την τότε ανατροπή.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της ανέφερε ότι στην Ελλάδα του 2019 οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν πρέπει να υποδεικνύουν στους ψηφοφόρους ή να ψηφίσουμε, αλλά να τους αφήνουν ελεύθερα να επιλέξουν, καθώς υπάρχουν πολλές απόψεις για το ποιος μπορεί να οδηγήσει καλύτερα το δήμο Λευκάδας στη νέα εποχή.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Και τα κουκιά του κκε ( τέως κκε εξωτερικού) αναδιατάσοντας τον ψηφολογικό χώρο ώς άκυρα ή λευκά ή μονοκούκι κάπου , δεν θα σχηματοποιήσουν τον νικητή.
    Υοάρχει φήμη ότι έγινε επίκληση του πνεύματος του Λάβρέντη Μπέρια και του
    του καπετάν Κικίτσα και δόθηκε χρησμός. Κάπου θα πάνε μονοκούκι μάλλον

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.