Βιβιάνα Βαρδή στον Prisma 91,6: “Όπως ο κ. Δρακονταειδής βοήθησε εκλογικά τον κ. Καλό, έτσι είχε βοηθήσει κάποιος άλλος τον ίδιο να εκλεγεί δήμαρχος.”


Η δημοσιογράφος  της εφημερίδας “Λευκαδίτικος λόγος”  και της ιστοσελίδας Lefkadapress  σχολίασε την επικαιρότητα στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma  91,6.

 “Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι όπως τα φανταζόμασταν, μάλλον δεν φανταζόμασταν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο και υπάρχει δικαιολογημένη αγωνία.

 Οι επαγγελματίες είχαν επενδύσει,  είχαν βάλει άλλα πράγματα στο πρόγραμμά τους,  άλλους σχεδιασμούς  και όχι μόνο βγαίνουν έξω από αυτούς αλλά στο τέλος θα κληθούν να βάλουν και από την τσέπη τους  από αυτά τα οποία είχαν στην άκρη όπως λέμε  στη λαϊκή γλώσσα.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού που  αυτή τη στιγμή είναι η βασική τους εργασία βλέπουν ότι μία ολόκληρη τουριστική περίοδος ουσιαστικά χάνεται. Θέλω να πιστεύω ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα είναι αρκετά καλός ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα πάγια έξοδα για να μην φάνε από τα έτοιμα τους το χειμώνα και να μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και τα καταστήματά τους, καθώς σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να συνδράμουμε και εμείς καθώς δεν μπορώ να διανοηθώ ότι φεύγουμε από τη Λευκάδα και πάμε να ψωνίσουμε στα Γιάννενα την Πάτρα ή την Αθήνα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που κάτι τέτοιο απαγορεύεται ηθικά.

Αναφορικά με  την ματαίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που αποφασίστηκαν  στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του πνευματικού κέντρου,  είπε ότι δεν γίνεται στον ίδιο χώρο την προηγούμενη μέρα να έχει γενική συνέλευση ο Τηλυκράτης  και να έχουν έρθει 50 άτομα μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης  που κρατούσαν  αποστάσεις και μπόρεσε να γίνει η  δουλειά  και μετά 8 με 10 άτομα που συμμετέχουν σε συνεδρίαση   του πνευματικού κέντρου  να μην μπορεί να παρακολουθήσει ένας δημοσιογράφος το τι γίνεται σε αυτά τα συμβούλια.

Το δημοτικό συμβούλιο ναι μεν είναι  κεκλεισμένων των θυρών  όμως μεταδίδεται από το ραδιόφωνο  και από το κανάλι του YouTube του δήμου Λευκάδας  και το ακούμε.

 Επειδή πιστεύω ότι ο δήμαρχος μας ακούει θα πρέπει να γίνει μία συνέντευξη τύπου  και όχι απλά να γίνει μία  ενημέρωση μέσω δελτίου τύπου γιατί θέλουμε να ρωτήσουμε συγκεκριμένα πράγματα.

Ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να καλυφθεί για τόσο σοβαρά θέματα όπως η διοργάνωση του φεστιβάλ φολκλόρ  μέσω διαδικτύου  και κάποιος πρέπει να μας το εξηγήσει αυτό.

 Όπως παρακολουθούμε τις άλλες συνεδριάσεις έτσι πρέπει να παρακολουθούμε  και σε συνεδρίαση του πνευματικού κέντρου  γιατί πρόσφατα μας έστειλαν την πρόσκληση  για τη συνεδρίαση με τα θέματα  κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.

Αυτό έγινε γιατί κάποιος εκ των μελών  το Δ.Σ  που συμμετέχει  ισχυρίζεται πως είναι αρθρογράφος  το ανάρτησε στην ιστοσελίδα που έχει  όταν του το έστειλαν ως  σύμβουλος   και αναγκάστηκαν να το στείλουν και στα υπόλοιπα  μέσα ωστόσο δεν είναι σωστή διαδικασία.

Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να μας δώσουν μία συνέντευξη τύπου  που να αφορά μόνο το πνευματικό κέντρο  για να κάνουμε και τις ερωτήσεις μας σε ότι αφορά το φεστιβάλ φολκλόρ  που για πρώτη φορά δεν γίνεται,  για τις γιορτές λόγου και τέχνης  που κάποιες θα γίνουν και κάποιες όχι  και τι θα γίνει γενικά  αυτό το καλοκαίρι αναφορικά με την πολιτιστική Λευκάδα.”

Σχολιάζοντας  τη μη συμμετοχή της Λευκάδας  στον διαβαθμιδικό ΦΟΣΔΑ  Ιονίων Νήσων,  η Βιβιάνα Βαρδή  συμφώνησε με την άποψη  του Σπύρου Σπύρου  μέσα από την συνέντευξη του στον Prisma 91,6  ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

“Δεν είναι δυνατόν η Λευκάδα έχει αποκλειστεί από την σύνθεση  το συμβούλιο του νέου φορέα.  Από την άλλη όμως  αυτό που λέει και η κυρία Kράτσα,   ότι δεν είναι δυνατόν η Λευκάδα να εξαιρεθεί  από τις διεργασίες του φορέα  και αυτό είναι αλήθεια.  Δεν υπάρχει περίπτωση ένας φορέας να κάνει κάποιο κακό σε  ένα από τα νησιά του.

Ωστόσο κάτι πρέπει να γίνει για τη συμμετοχή της Λευκάδας στο διοικητικό συμβούλιο,  από την άλλη όμως αν κοιτάξουμε το Νότιο Αιγαίο  που έχει 35 νησιά  δεν υπάρχει στο διοικητικό συμβούλιο του νέου ΦΟΣΔΑ του Νοτίου Αιγαίου  η Σύρος πού είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

 Κάτι πρέπει να γίνει σε επίπεδο κυβέρνησης και Υπουργείου,  καθώς υπήρξε μία σωστή παρέμβαση του βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά,  ωστόσο από την άλλη η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει όπως όλοι οι ΦΟΣΔΑ στην Ελλάδα  και δεν μπορεί να μείνει πίσω των Ιονίων Νήσων.”

Σχολιάζοντας τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του κ. Δρακονταειδή  μέσα από την συνέντευξη του στον Prisma 91,6  και στον ισχυρισμό ότι κάποιοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά στα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής,  καθώς η παράταξη του βοήθησε για την εκλογή του,   υπογράμμισε ότι και τον κύριο Δρακονταειδή  κάποιοι τον βοήθησαν να βγει δήμαρχος καθώς δεν μπορούσε μόνος του  την δεύτερη Κυριακή,  επομένως έτσι είναι τα πολιτικά και εκλογικά παιχνίδια  και κάπως έτσι βγαίνουν οι εκάστοτε δήμαρχοι κατά καιρούς.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί όταν λέει ότι κάποιοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά  στα έργα που είχε αφήσει.

Να θυμίσουμε ότι ο κόσμος ψήφισε τον κύριο Δρακονταειδή  να είναι στην τρίτη θέση,  γιατί συνήθως ο κόσμος  ψηφίζει και κρίνει μετά  και αυτό θα συμβεί σε κάποια χρόνια και με τον δήμαρχο κύριο Καλό.  Ο κύριος Δρακονταειδής  είχε την τύχη να κάνει περισσότερα χρόνια θητεία  έχοντας τη δυνατότητα να κάνει περισσότερη δουλειά  από τους προηγούμενους δημάρχους.

Είναι φυσικό να σηκώσει τους τόνους,  γιατί πρέπει να έχει και έναν αντιπολιτευτικό λόγο,  δεν γίνεται μία παράταξη της αντιπολίτευσης  κάποια στιγμή  να παύει να δίνει περιθώρια στο Δήμαρχο.

Βέβαια  πολύ σωστά κάνει ο κύριος Δρακονταειδής  και ψηφίζει ότι είναι θετικό για τον τόπο,  γιατί εμένα η άποψή μου για την αυτοδιοίκηση  επειδή έχω δουλέψει δίπλα σε δήμαρχο Αθηναίων  όταν ήταν ο κύριος Αβραμόπουλος  μπορώ να έχω μία μικρή άποψη.

Λέω λοιπόν πως η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια,  δεν θα πρέπει ο δήμαρχος να κρίνεται με πολιτικά κριτήρια,  αλλά να συνεργάζεται η οποιαδήποτε αντιπολίτευση μαζί του αν χρειαστεί για το καλό του τόπου  και ο δήμαρχος να είναι αυτοδιοικητικός  να ξέρει καλά το διοίκηση.

Εν πάση περιπτώσει αν δεν έχει ξανά εκλεγεί  να έχει γνώσεις αυτοδιοίκησης.  Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Δρακονταειδής είναι αυτοδιοικητικός  και ο κύριος Καλός  είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται και χρόνια με την αυτοδιοίκηση.

 Να σας πω όμως πέρα από όλους και από όλα  ο κύριος μάκης Μελάς ξέρει από αυτοδιοίκηση.”

Σχετικά με το διαζύγιο  του κυρίου Μελά με τον Δίαυλο  υπογράμμισε ότι περίμενε μία τέτοια εξέλιξη γιατί  ξέρω πολύ περισσότερο τον κύριο Μελά από τον κύριο Γληγόρη.

“Ο κύριος Γληγόρης  έχει έναν μαγικό τρόπο να είναι λαλίστατος στο Facebook  και να μην μιλάει στους δημοσιογράφους  και να πρέπει εμείς να ψάχνουμε στο Facebook τις απόψεις του,  ο οποίος σε προηγούμενη συνάντηση μου είπε ότι  όσα γράφει στο Facebook είναι για να τα βλέπουν οι δημοσιογράφοι.

Συμφωνώ και εγώ με το facebook Γιατί είπε ο κύριος Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων το χρησιμοποιεί,  όπως και ο Χαράλαμπος Καλός  όμως δίνουν και συνεντεύξεις.

Ο κύριος Μελάς  είναι από αυτούς που μιλάνε  βγήκε και μίλησε και δεν έχει αρνηθεί ποτέ  σε κανέναν δημοσιογράφο  και να μιλήσει και να πει πράγματα και να δώσει διευκρινίσεις  και αυτό το καταλογίζουμε στα θετικά  όχι γιατί μιλάει σε μας και έχουμε υλικό, αλλά γιατί μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας.”

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί

About Ομάδα Σύνταξης 27551 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.