Βιβιάνα Βαρδή στον Prisma 91,6: “Η ανακοίνωση παραίτησης της Νίκης Κατωπόδη, δημιουργεί περεταίρω ερωτηματικά”


Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στον Prisma 91,6 η δημοσιογράφος της εφημερίδας Λευκαδίτικος λόγος και lefkadapress.gr Bιβιάνα Βαρδή.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, ανέφερε ότι όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι γιατί το αίσθημα Δημοκρατίας πλανάται επάνω από τη χώρα.

Σχετικά με την παραίτηση της αντιδημάρχου Νίκης Κατωπόδη, είπε ότι θα έπρεπε να σκεφτεί αν θα έπρεπε να δώσει την επιστολή παραίτηση στη δημοσιότητα λίγα λεπτά νωρίτερα από την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή που όλη η Ελλάδα περίμενε να μάθει το αποτέλεσμα και νομίζω ότι ήταν λίγο άστοχη η αποστολή του e-mail εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν έχει σημασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  έγινε προσπάθεια από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό να την μεταπείσει, όμως η ίδια ήταν αποφασισμένη, ωστόσο μέσα από την ανακοίνωση της δεν διευκρινίζονται επακριβώς οι λόγοι αποχώρησης της.

“Προφανώς εννοεί ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή που είναι και δημοτική της παράταξη και για να μην εκτεθεί παραπέρα παραιτείται, θα πρέπει να μας το εξηγήσει και να μην κρύβεται από τους δημοσιογράφους, γιατί η ανακοίνωση της δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά.

Να διευκρινίσω ωστόσο ότι πρόκειται για έναν ευγενέστατο άνθρωπο, χαμηλών τόνων που δούλεψε πολύ αυτό τον καιρό, δεν ξέρω τις συμβουλές που δέχτηκε και τους συμβούλους που έχει στο περιβάλλον της για να κάνει όλα αυτά, επίσης όταν λέει ότι δεν ισχύουν οι ποιοτικές προϋποθέσεις που ήθελε, αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσουν για κάποιους άλλους ενώ παραμένει στην δημοτική παράταξη του κυρίου Καλού και ενδεχομένως κάποιος άλλος θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά της καλύτερα και θα αναβαθμίσει το αντικείμενο της;

Σχετικά με το θέμα της ΔΕΠΟΚΑΛ και την διάψευση του κυρίου Δρακονταειδή μέσα από τον Prisma 91,6, ότι ποτέ δεν συνεδρίασε το Δ.Σ για τις εξελίξεις με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που έληγαν, κάτι που ισχυρίζεται ο κύριος Ρόκκος, ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση ο κύριος Δρακονταειδής έχει δίκιο, γιατί ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ οφείλει να ενημερώσει, ακόμα και να κινητοποιήσει την ίδια την κοινωνία.

“Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω που στο τέλος κάθε ανακοίνωσης φταίνε πάντα τα κακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ρόκκος μας λέει ότι το θέμα αυτό δεν είναι πιασάρικο στα μέσα ενημέρωσης και τα τοπικά site, κάνοντας λόγο, κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση, δηλαδή για όλα φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, εκτός από τον ίδιο που είναι πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ. Μάλιστα ο ίδιος θα πρέπει να έχει την αγωνία και να καλέσει και τον κύριο Δρακονταειδή και τον κύριο Περδικάρη που ήταν στην ΔΕΠΟΚΑΛ για να κινητοποιηθούν όλοι μαζί.”

Η Βιβιάνα Βαρδή έκανε λόγο για επικοινωνιακό πρόβλημα της δημοτικής αρχής, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι, καθώς δεν επικοινωνούν πράγματα που ενδεχομένως κατά την άποψή τους είναι πράγματα που έπρεπε να μάθει ο πολίτης.

“Μάλιστα θα σας πω ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με την μεγάλη διακοπή στην ύδρευση πριν από λίγο καιρό και σε επικοινωνία που είχα με τον κύριο Λιβιτσάνο στα πλαίσια του ρεπορτάζ και του επισήμανα ότι μετά από κάποιες ώρες θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τους πολίτες, καθώς δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με τη βλάβη με τον ίδιον να μου απαντά πως έχουμε βάλει ανακοίνωση στη σελίδα στο Facebook του συνδέσμου, εγώ δεν ήξερα καν ότι υπάρχει και δεν ξέρω αν την βλέπουν όλοι.

Ο κύριος Λιβιτσάνος το κατάλαβε και στη συνέχεια έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό που είναι πιο οικείος και τον βλέπουν περισσότεροι, όμως αυτό έγινε μετά από πολλές ώρες και αφού μιλήσαμε με ένταση στο τηλέφωνο.

Και μην ακούσω ότι οι ιστοσελίδες θα κερδίσουν κλικ από κάποια ανακοίνωση, γιατί αυτό είναι καθαρά ενημερώσεις κοινωνίας, καθώς σήμερα που υπήρχε διακοπή νερού μας ερχόταν στα μέσα πολλά μηνύματα.”

Αναφερόμενη στην βούληση της παράταξης κυρίου Δρακονταειδή να δώσω συνέχεια στο θέμα με το βίντεο του υβριστή, εκτίμησε ότι επιμένει γιατί μπορεί να έχει στο μυαλό του κάποιον και ο ίδιος με τους συνεργάτες του μπορεί να πιστεύουν ότι είναι κάποιος συγκεκριμένος που αν αποκαλυφθεί θα είναι πιασάρικος για αυτούς.

“Έχω επαναλάβει την άποψή μου για αυτό το θέμα εδώ έμπειροι δημοσιογράφοι που μιλούν κατά καιρούς στα κανάλια και σε ραδιόφωνα, έχει τύχει πολλές φορές να πέσουν σε τέτοιες “λούμπες” όταν μένουν ανοιχτά τα μικρόφωνα, πόσο μάλλον σε κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πώς να κάνουν τηλεδιασκέψεις, νιώθουν ότι είναι στο σπίτι τους και όχι σε μία αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και ειπώθηκε κακώς κάτι τέτοιο για ποιο λόγο.

Όμως είναι διαφορετικό να το είπε κάποιος για προσωπικό λόγο, ενδεχομένως για κάτι που μπορεί να έσπασε κι άλλο να είχε σκοπό και να βρίσει τη μητέρα του οποιουδήποτε.

Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τις επιθυμίες και να σέρνουμε ένα θέμα για έναν ολόκληρο χρόνο γιατί πουλάει δεν το καταλαβαίνω αυτό.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.