Βιβιάνα Βαρδή στον Prisma 91,6:” Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου απαξίωσαν έναν δημοσιογράφο με εμπειρία 25 ετών που θέλει να κάνει την δουλειά του.”


Την έντονη ενόχληση της  για το γεγονός ότι δεν επετράπη η δημοσιογραφική κάλυψη  στο μέσο που εκπροσωπεί στην σημερινή  συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου  Λευκάδας  εξέφρασε η δημοσιογράφος του “Lefkadapress”  και της εφημερίδας “Λευκαδίτικος λόγος”   Βιβιάνα Βαρδή.

 Σχολιάζοντας την έκταση που έχει πάρει  η αναφορά του Σωτήρη Σκιαδαρέση  και στην άποψη που έχει ακουστεί ότι το θέμα το διογκώνουν οι δημοσιογράφοι,  απάντησε ότι  δεν έγραψαν οι δημοσιογράφοι κάτι,  ούτε σχολίασαν κάτι το οποίο εξόργισε,  δεν εξέθεσαν  ανθρώπους ως μειονότητες.

Η Βιβάνα Βαρδή ανέφερε ότι διάβασε την πρόσκληση του Επιμελητηρίου  που μιλούσε για την έκτακτη συνεδρίαση,  κρίνοντας  ότι είναι ένα σοβαρό θέμα  που κακώς απασχολεί τον τόπο,  ωστόσο ένας δημοσιογράφος οφείλει  να καταγράψει τα γεγονότα  και να μην περιμένει το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου,  όπως της είπε ο γραμματέας,  που φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την παρουσία της εκεί.

“Ο δημοσιογράφος δεν είναι υπάλληλος του Επιμελητηρίου,  ούτε είναι αυτός που παίρνει έτοιμα όσα θέλει να γράψει το κάθε Επιμελητήριο,   ή ο καθένας που έχει ένα θεσμικό ρόλο  και να τα βάζει αμάσητα.  Αν ήταν αυτός ο ρόλος μας  δεν θα ήμασταν δημοσιογράφοι θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά οποιοσδήποτε υπάλληλος  σε μία εφημερίδα ή ένα site να κάνει ένα copy-paste και να τελειώνουμε.

Όπως ενημερώθηκα το 99,9%  των συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου μέχρι  πρότινος ήταν ανοικτά,  ωστόσο εδώ συνέβη το εξής καταπληκτικό καθώς η ομάδα του  κυρίου Σκιαδαρέση,  είχε αποφασίσει ότι δεν θα της επιτραπεί  η είσοδος στη συνεδρίαση,  όπως και σε κανέναν άλλο δημοσιογράφο.

Βγαίνοντας όμως έξω δεν μπορούσαν να πουν κάτι γιατί αυτό θα έπρεπε να είναι απόφαση εκείνη τη στιγμή του διοικητικού Συμβουλίου  και να πάρει απόφαση. “

Κάποιοι για να μιλήσω πιο σκληρά αν είχαν περισσότερη  δημοκρατία,  θα έπρεπε να μην έχουν αντιρρήσεις στο γεγονός αυτό.   Χρησιμοποίησαν όμως την αιτιολογία του covid19  όταν οι ίδιοι  ήταν όλοι ο ένας πάνω στον άλλον,  ήταν περισσότεροι από όσοι  έπρεπε  και τους έδωσα και λύση,  καθώς έτσι όπως ήταν συντεταγμένοι θα μπορούσαν να ήταν απέναντι στο διάδρομο,  να μην ήμουν καν στην αίθουσα και να τους ακούω.  Το πρόβλημά τους ήταν να μην υπάρχουν δημοσιογράφοι.

Μετά από 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά  δεν μπορώ να διανοηθώ  ότι σήμερα κάποιοι άνθρωποι  και ο κύριος γραμματέας μιλούσαν απαξιωτικά,  απαγορεύοντας σε έναν δημοσιογράφο  να μεταφέρει το κλίμα και το τι γινόταν στο κοινό του.

Μάλιστα μου μετέφεραν και το επιχείρημα ότι πήραν κάποιοι δημοσιογράφοι τηλέφωνο,  δεν ξέρω όμως αν είναι δημοσιογράφοι και τι είναι,  γιατί με τα μπλογκ που έχουμε,  έχουμε γίνει όλοι δημοσιογράφοι  και τους είπαν ότι δεν θα δεχτούν,  λέγοντας πως είχαν προκαταβάλει και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου  και έτσι και εγώ εκδιώχθηκα.

Πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία  και ψήφισαν για να παραμείνω εγώ ως μοναδικό μέσο,   η κυρία Μαριάννα Σταύρακα,  με όλη την ομάδα της,  ο Μίλτος Θειακός  από την ομάδα του κ. Σκιαδαρέση,   ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιβιτσάνος, ο οποίος στην συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε   και ο Δημήτρης Πετρόπουλος .

” Θεωρώ ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα,  καθώς και αν ήθελε ο κύριος Σκιαδαρέσης  να ηρεμήσει η κατάσταση θα μπορούσε να πει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα  και όχι να λέει ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος στην ομάδα του.

Προφανώς κάτι ήθελαν να κρύψουν,  γιατί πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι είδους επικοινωνιακή πολιτική κάνει η ομάδα του και τι εντολές παίρνουν,  αυτό που  κατάλαβα σήμερα όμως είναι ότι πρέπει να επιτρέπεται στο δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά του,  βρισκόμαστε στο 2020 και δεν θα επιτρέψει με ύφος  καρδινάλιου ο κύριος γραμματέας  απαξιωτικά για να με προσβάλει γιατί βρίσκομαι εκεί πέρα.

Κάνω 25 χρόνια τη δουλειά μου σοβαρά  και δεν δέχομαι από κανέναν κύριο τέτοιο  και δεν λέω το όνομά του έτσι απαξιωτικά,  γιατί όταν θέλεις να τον απαξιώσεις  δεν λες το όνομά του.

Είναι η πρώτη φορά που μιλάω έτσι,  αλλά δεν μπορείς να θέλεις να πας να κάνεις τη δουλειά σου  και να έχεις  τους κύριους οι οποίοι ως  άγγελοι θέλουν   να προστατεύσουν  τον πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτά που είπε.”

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η Βιβιάνα  Βανδή ανέφερε ότι δημοσιογραφικά έχει ενδιαφέρον να πει και ο κύριος Λιβιτσάνος την άποψή του που ανεξαρτητοποιήθηκε, καθώς κάποιοι του ζητούσαν να παραιτηθεί, δηλαδή του υποδεικνύουν τι να κάνει.

“Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να μιλάμε για όσα αγωνιούν οι επαγγελματίες στην Λευκάδα, για όλα αυτό που έχουν να τραβήξουν ως σταυρό όλο το καλοκαίρι, για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση που είναι μία ανάσα, για το πώς θα προωθήσουμε τη Λευκάδα προς τα έξω και θα σώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο και φυσικά μας έχει παρασύρει όλο αυτό που συμβαίνει και δεν είναι και κάτι που δεν είναι σοβαρό.

Όμως όλοι αυτοί με τη συμπεριφορά τους το έχουν κάνει ακόμα σοβαρότερο.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Αυτά συμβαίνουν οταν ο κάθε καραμίτρος που έφτιαξε ένα site με 300 ευρώ το παίζει δημοσιογράφος για να πάρει καμια διαφήμιση και να βγάλει κάνα ευρώ, και άνθρωποι σαν την Βιβιάνα [που είστε ελάχιστοι στο νησί] μπαίνουν στην ιδια μοίρα με αυτούς.
  Θα μάθετε ομως και εσείς σιγά σιγά.
  Φιλικά πάντα
  Βαγγέλης

 2. Ένοχο είναι κάθε φορά το θύμα.
  Σε λίγο ακόμα διάστημα οι υποστηρικτές αυτής της άποψης θα τεκμηριώσουν και την ενοχή.
  Είδη από τη πρώτη μέρα άρχισε το φαινόμενο – υπό την άποψη της μη διόγκωσης του θέματος-.
  Μόνο που και ώς τώρα το ίδιο ηλεκτρονικό μέσον ήταν καλό γιατί πρόβαλε τα όσα βόλευαν αυτών που τώρα διώξανε την δημοσιογράφο.
  Διπλή ταρίφα- Double Standars

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.