Βασίλης Κικίλιας: Ανησυχία για ορφανά κρούσματα και ασυμπτωματικούς


Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός για τα «ορφανά» κρούσματα αλλά και για τους ασυμπτωματικούς, καθώς όπως είπε είναι δύσκολο να βρεθεί η μετάδοση του ιού. Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Σημείωσε, δε, πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορoνοϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά.

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα δήλωσε ότι ξέραμε πως θα υπάρξουν με το άνοιγμα του τουρισμού και πρόσθεσε ότι είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες και αυτό οφείλεται στο οργανωμένο σύστημα ελέγχου και ιχνηλάτησης. «Ξέραμε πως με το άνοιγμα τουρισμού θα είχαμε αύξηση. Είναι προφανές πως σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ χαμηλότερα διότι έχουμε οργανωμένο σύστημα έλεγχου ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων» είπε συγκεκριμένα υπογραμμίζοντας πως αντιδρούμε άμεσα στα δεδομένα.

«Είχαμε φτάσει το Ρ στο 0.119.» συνέχισε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό σήμαινε ότι είχε ελεγχθεί ο ιός. «Αλλά ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα σπίτια και κάναμε όλες αυτές τις θυσίες για να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την ύπαρξη ορφανών, ασυμπτωματικών κρουσμάτων, αφού δεν είναι δυνατόν από αυτά να βρεθεί από πού έγινε μετάδοση του ιού, όσο και για τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, που παρατηρούνται πλέον σε κάποιο βαθμό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν, τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως περιέγραψε ο υπουργός, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίζαμε την πιο μεγάλη κρίση δημοσιάς υγείας των τελευταίων ετών και με βάση το παραπάνω εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας οργανώθηκε σωστά. Ο πρωθυπουργός, δήλωσε, τόλμησε νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη και πήρε μέτρα. Επωμίστηκε τεράστιο βάρος, δικαιώθηκε και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.