Βασίλης Κατωπόδης στον Prisma 91,6: ” Ο Χαράλαμπος Καλός έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την μεταφορά των αποριμμάτων.”


Στην τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Κατωπόδης.

“Το βασικότερο πρόβλημα της Λευκάδας αυτή τη στιγμή είναι η επίλυση των απορριμμάτων και αυτό πρέπει να λυθεί πριν τη νέα τουριστική περίοδο, αυτή είναι η ανοχή για τη νέα δημοτική αρχή γιατί αυτό είναι το κυρίως θέμα.”

Μάλιστα ανέφερε ότι ο Χαράλαμπος Καλός έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ από κάποιο υπουργείο και προσπαθεί να βρει άλλες 200.000, ποσά τα οποία θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον κονδύλι για τα απορρίμματα, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο δημότης με πρόσθετα τέλη, εκτιμώντας ότι θα καταφέρει να βρει τα υπόλοιπα χρήματα, για να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιον, καθώς πρέπει να επιλυθεί και το θέμα της ταφής του υπολείμματος.

Η ταφή του υπολείμματος δεν θα γίνει στην μονάδα είτε των Ιωαννίνων είτε της Μακεδονίας, καθώς η συμφωνία είναι να γίνει η ταφή του υπολείμματος που είναι περίπου στο 30% να πρέπει να πάει κάπου να ταφεί και αυτή τη συμφωνία έχουμε κάνει με το γειτονικό δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και μάλιστα να σας ενημερώσω γιατί ίσως να μην είναι γνωστά αυτά ότι τη μία σύμφωνη τη μία όχι, καθώς βάζει σαν μοχλό πίεσης το να δεχθεί τα δικά μας απορρίμματα προς την κεντρική διοίκηση να κατασκευαστεί ένα καινούργιο κύτταρο δίπλα στο υπάρχον στην Πάλαιρο, το οποίο να μπορεί να δεχτεί περίπου 350.000 τόνους σκουπίδια και με την χρηματοδότηση αυτού αναφέρει ότι θα πάρει και της Λευκάδας.

Η συμφωνία είναι ότι όταν θα γίνει το εργοστάσιο στη Λευκάδα εμείς τα μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια και του δήμου ακτίου-βόνιτσας θα γίνεται επεξεργασία και το υπόλειμμα θα πηγαίνει προς ταφή στο ΧΥΤΥ Παλαίρου.”

Αναφορικά με τους κοινόχρηστους χώρους, ανέφερε ότι είναι σύμφωνος με το να απομακρυνθούν όλες οι γλάστρες και τα παρτέρια που εμποδίζουν, “όμως συλλήβδην ότι υπάρχει στην αγορά να το πάρουμε δεν συμφωνώ γιατί υπάρχουν κάποιες όμορφες γλάστρες που είναι σήμα κατατεθέν της Λευκάδας.

Μάλιστα γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο δήμαρχος είχε δώσει εντολή να απομακρυνθούν όλα τα παρτέρια και οι γλάστρες που εμποδίζουν και δεν είναι μέσα σε μισθωμένες χώρους.

Σε συζητήσεις μου που έχω με επαγγελματίες, μου είπαν ότι πήραν τις γλάστρες μέσα από μισθωμένες χώρους, εκεί δεν εμποδίζουν καθώς είναι τα τραπέζια και οι καρέκλες και ο χώρος έχει μισθωθεί.

Οι γλάστρες ήταν και είναι μία παράδοση της Λευκάδας και μάλιστα σε γειτονιές Υπάρχουν κάτι υπέροχες γλάστρες που οι τουρίστες φωτογραφίζουν ως αξιοθέατο.

Επικοινωνιακά δεν ήταν και τόσο ορθό, αυτό που πραγματοποιήθηκε με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, καθώς Πιθανότατα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την αρχή της τουριστικής περιόδου.”

Αναφορικά με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, ανέφερε ότι υπάρχει η βούληση και από την δημοτική αρχή αλλά και τον ιδιοκτήτη των βοοειδών τα οποία είναι μαρκαρισμένα, καθώς υπάρχει μία ομάδα που ασχολείται με τα βοοειδή, έχει στάβλο, εκτροφείο και μάλιστα βοοειδή σε ελεύθερη βοσκή.

“Γνωρίζουν το αντικείμενο, έχουν κάνει προσπάθειες στο παρελθόν για να αντιμετωπίσουν και να λύσουν το ζήτημα, αλλά δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, με την έννοια ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε θέμα με τον ιδιοκτήτη των βοοειδών, ο οποίος δεν συνεννούσε.

Εγώ πριν τις εκλογές τους έφεραν και πάλι σε επαφή και εκεί που υπήρξε μία αρχική συμφωνία και βρέθηκε μία κοινή φόρμουλα για να προχωρήσει το θέμα προς επίλυση, έγιναν οι εκλογές.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη και με τον κτηνίατρο, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Ζουριδάκη και είδα ότι υπάρχει κατανόηση και σεβασμός από τις δύο πλευρές και από όσο γνωρίζω ο ιδιοκτήτης ο οποίος έχει περίπου 40-70 κεφάλια μαρκαρισμένα, έχει ξεκινήσει με την αρωγή του δήμου και έχει στήσει παγίδες για να τα μαζέψει.

Εκτιμώ ότι θα υπάρξει λύση και ίσως αυτό γίνει σύντομα με την έννοια ότι θα γίνει έναρξη της συγκέντρωσης των βοοειδών, γιατί τα 40-50 είναι μαρκαρισμένα και περίπου 150 με 180 είναι ελεύθερα και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην ορεινή Λευκάδα.”

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.