Βάσεις 2020: Πτώση στις ιατρικές, άνοδος στις οικονομικές Σχολές – «Πέρασε» το 77% των υποψηφίων [vid]


Επιτυχόντες είναι το 77% των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αναλυτικότερα, όπως είπε, εκ των υποψηφίων που πέτυχαν, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων.

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερη» χρονιά και έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα στατιστικά στοιχεία, πέραν του ποσοστού των επιτυχόντων. Επισήμανε ότι σημειώθηκε πτώση των Βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%. Επίσης, το 42% των τμημάτων έχει Βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%.

Γενικότερα, όπως είπε η υπουργός, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%. Όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, η πτώση των βάσεων (νέο σύστημα) οφείλεται, πρώτον, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στη διαμόρφωση των μορίων και , δεύτερον, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.

«Έπεσε» η ιστοσελίδα του υπουργείου

Επανήλθε προσωρινά λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής ο ιστότοπος του υπουργείου με τις Βάσεις εισαγωγής, αλλά χωρίς να λειτουργεί με επαρκή ταχύτητα. Η πλατφόρμα των αποτελεσμάτων φαίνεται πως δεν «άντεξε» τα δεκάδες χιλιάδες απανωτά «κλικ» και παρουσιάζει προβλήματα.

Τα προβλήματα συνδεσιμότητας στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr παραμένουν για τους περισσότερους, καθώς όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι περίπου 100.000 υποψήφιοι μπήκαν μαζικά στην πλατφόρμα λίγα λεπτά πριν τις 9:00 οπότε κι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα.

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, θα προηγηθεί τη Δευτέρα η συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής των ειδικών, όπου θα συζητηθούν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Πάντως, όπως είπε, ασχέτως της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, «όλα είναι έτοιμα», με τα βιβλία στα σχολεία, προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαρισμού των σχολείων.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27467 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.