Βαγγέλης Κατωπόδης στον Prisma 91,6: Κρύβονται συμφέροντα στην μη διάνοιξη του δρόμου στον Γιαλό. Πήραμε το νόμο στα χέρια μας.


Το μέλος της επιτροπής κατοίκων που συμμετείχε στην διάνοιξη του δρόμου  που οδηγεί στην παραλία Γιαλός Βαγγέλης Κατωπόδης, μίλησε στον Prisma  91,6 για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Νότια Λευκάδα.

“Χωρίς παραλίες δεν γίνεται να προχωρήσει η νότια Λευκάδα”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά την παραλία του Γιαλού είναι ανοιχτή και θα παραμείνει ανοικτή για όλους τους επισκέπτες, ανέφερε.

“Εμείς καταφέραμε και ανοίξαμε την παραλία μέσα σε 5 ώρες , κάτι που ο Δήμος δεν μπόρεσε να το κάνει, το ότι δεν μπόρεσε είναι σχετικό, μπορεί να υπήρχαν άλλοι λόγοι που δεν το έκανε”, ανέφερε.

Τον μήνα Ιανουάριο στο γραφείο του ο κύριος Δήμαρχος μας εξήγησε ότι η διάνοιξη του δρόμου στους Εγκρεμνούς, ήταν αδύνατη για φέτος, με τους ίδιους να το κατανοούν, με τον Δήμαρχο να τους λέει την στιγμή που συμφωνεί στην καταγραφή της συνομιλίας ότι μέχρι τον Μάη, ο δρόμος που οδηγεί στον Γιαλό θα ανοίξει με μέσα του Δήμου, είπε. Έδωσε μάλιστα τον λόγο της αντρικής του τιμής.

Εμείς πιστέψαμε τον λόγο του, ωστόσο απέδειξε ότι κοροϊδεύει τους  κατοίκους της νοτίου Λευκάδας.

Μας  φλόμωσε στα ψέματα, λέγοντας ότι ακόμα και τώρα δεν είναι  αργά για να ανοίξει το δρόμο, μπορούσε την Κυριακή που πήγαμε εμείς και μπήκαμε μπροστά και βάλαμε μηχανήματα να ανοίξουμε το δρόμο,κάλλιστα εφόσον το ήξερε, θα μπορούσε  να πάρει τους αντιδημάρχους του και να έρθει να δει τι πραγματικά κάναμε.

Δεν ήρθε κανένας Αντιδήμαρχος,  να δει πως ανοίξαμε το δρόμο, το μόνο που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα είναι να απειλούν ότι θα έρθει αστυνομία και θα τους πάνε στον εισαγγελέα.

Ο κύριος Κατωπόδης ανέφερε ότι η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη με πολλούς από τους επαγγελματίες να έχουν μπει μέσα οικονομικά.

Επίσης συμπλήρωσε ότι πολλοί από τους αγροτικούς δρόμους παραμένουν κλειστοί, λέγοντας ότι για να καθαριστούν και να ανοίξουν δεν απαιτείται γραφειοκρατία, μπορούσε ο Δήμος να το κάνει με τα δικά του συνεργεία.

Ο ίδιος μάλιστα θα συμβούλευε την δημοτική αρχή να μην κρύβεται, να μην βγάζει ανακοινώσεις, να έχει το θάρρος και την τιμή να δουν τι πραγματικά έχουν κάνει κάτοικοι και αν θέλουν να βοηθήσουν να ανοίξει δρόμος.

“Οι κάτοικοι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.”  Μάλιστα συμπλήρωσε ότι πλέον στην νότια Λευκάδα δεν θα ξανά δεχτούμε ούτε δημάρχους, ούτε αντιδημάρχους,  με τους κατοίκους να έχουν ξεσηκωθεί και απ’ ότι ακούγεται από όλους τους κατοίκους όλων των ηλικιών θα προβούν σε δυσάρεστες ενέργειες λέγοντας ότι έχουν  απελπιστεί καθώς δεν έχει δουλειά, τα μαγαζιά δεν  δουλεύουν, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια έρχονται οι ακυρώσεις μια πίσω από την άλλη τα πάγια έξοδα τρέχουν.

“Εδώ παίζεται μεγάλο παιχνίδι έχουμε δρόμο μπροστά μας πολύ θα αποκαλυφθούν όλα.”, κατέληξε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26351 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.