Βαγγέλης Βερροιώτης στον Prisma 91,6: “Επιθυμούμε το λαϊκό κίνημα να έχει τρόπους παρέμβασης στο νέο δημοτικό συμβούλιο, οι διεκδικήσεις του να γίνονται παράγοντας πίεσης.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Βαγγέλης Βερροιώτης, κάνοντας μία αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως είπε έχουμε περιγράψει συνολικά με ένα τρόπο και στην ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος κάπως συλλογικότερα.

Αυτό που έχουμε πει είναι πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που αφορά κυρίως το λαό, δηλαδή την δύναμη που θα έχει ο ίδιος και την αίσθηση που αφήνει στο πολιτικό κλίμα μία άνοδος, μία σταθεροποίηση, ή η πτώση του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι πολλοί συμπολίτες μας, άσχετα αν έριξαν στις κάλπες στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, έχουν πολύ μεγάλο άγχος για την πορεία και την εξέλιξη του ποσοστού, γιατί καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει για το λαό.

“Φαίνεται μία άνοδος του ΚΚΕ, ότι κάτι αλλάζει και αυτό είναι ωφέλιμο για τον κόσμο. Με αυτή την έννοια το αποτέλεσμα είναι αρνητικό πρώτα από όλα για το λαό, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε διλήμματα και σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό, κυριάρχησε η ψήφος με προσωπικά κριτήρια και με αυτή την έννοια εκτιμούμε ως αρνητικό το αποτέλεσμα και όχι την αίσθηση που αφήνει σε μας, καθώς την δουλειά που κάνουμε θα συνεχίσουμε και σε βάθος τετραετίας όπως κάναμε και πιο πριν.”

Σύμφωνα με τον κύριο Βερροίωτη, αυτό που έχει σημασία να κατανοηθεί από τον κόσμο, είναι το γεγονός ότι αυτό που θέλουμε είναι το λαϊκό κίνημα να έχει τρόπο και δίαυλο παρέμβασης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, να επικοινωνούν και τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις του και να γίνονται παράγοντας πίεσης και διεκδίκησης για να παίρνονται έστω και σε τοπικό επίπεδο μέτρα που ωφελούν το λαό του νησιού.

Εμείς δεν ψάχνουμε συνεργασία τετραετίας, απλά εκεί που θα ταιριάζουν οι απόψεις θα ψηφίζονται μαζί. Δεν τίθεται θέμα συνεννόησης από την αρχή και αυτό είναι το κύριο.

Μάλιστα έφερε ως πρόσφατο παράδειγμα το ότι η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε προς ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση την υλοποίηση ενός μνημονιακού νόμου του τρίτου μνημονίου, το θεσμό της μαθητείας αποφοίτων επαγγελματικών λυκείων.

Ουσιαστικά είναι μία προκήρυξη, στην περίπτωση Δήμου Λευκάδας τριών εργαζομένων- μαθητών, οι οποίοι θα αμείβονται με μεροκάματο 17 ευρώ.

Αυτό το μέτρο αρχικά δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση και έχει βαλθεί ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να μπουν δήμους, επιμελητήρια, περιφέρειες να τρέξει, να προπαγανδιστεί και να διαφημιστεί ως καλό το μεροκάματο των 17 ευρώ σε παιδιά 18 ετών.

Μία σειρά τέτοιων μέτρων χρειάζονται την αντίδραση και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και εκτός από το κίνημα.

Ο κύριος Βερροιώτης απάντησε και στην πολιτική κριτική ότι με ευθύνη του ΚΚΕ θα ανέβει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία και σχολιάζοντας την ρήση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος την υπογράμμισε πρόσφατα, ανέφερε ότι μας θύμισε κάτι από τα παλιά.

“Θύμισε στους παλιότερους που τα έζησαν από πρώτο χέρι, λίγο από αυριανή και τις προπαγανδιστικές προσπάθειες του βαθέως ΠΑΣΟΚ, με την έννοια ότι αυτό το επιχείρημα αναπαράγετε σχεδόν 30 χρόνια τώρα ενάντια στο ΚΚΕ, ότι ποτέ τα βρήκε με τα με τη δεξιά, πότε κάνει τον αριστερό ψάλτη της δεξιάς.”

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός που φέρνει τη Νέα Δημοκρατία  σαν εναλλακτική λύση, σαν έναν από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος όπως και οι ίδιοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ λένε είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αν δεν ψήφιζε και δεν υλοποιούσε την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία, αν δεν ψήφισε μαζί το τρίτο μνημόνιο πώς θα ήταν σήμερα στη συνείδηση του κόσμου η Νέα Δημοκρατία σαν μία εναλλακτική επιλογή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του κυρίου Βερροιώτης ανέφερε ότι θα φανεί με την λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου από 1η Σεπτέμβρη ότι υπάρχουν στρατηγικές συγκλίσεις σε όλους τους άλλους συνδυασμούς, που τους δίνουν το περιθώριο με μία συνδιαλλαγή πάνω ή κάτω από το τραπέζι, εμάς πολιτικά δεν μας απασχολεί και το λέμε αυτό καθαρά, γιατί έχουμε την πολιτική εκτίμηση για τη σύγκλιση σε όλα τα βασικά ζητήματα, είτε αυτό είναι το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου, το ζήτημα αύξησης των δημοτικών τελών προκειμένου να βρει πόρους και έσοδα Δήμος, ακόμα και σε βάρος  των λαϊκών στρωμάτων  του νησιού, ή και το πώς θα περάσει έντεχνα την υλοποίηση του μνημονιακού νόμου της μαθητείας των αποφοίτων του ΕΠΑΛ.

Εμείς θα αναδεικνύουμε το τι έρχεται αντιλαϊκό για υλοποίηση μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, θα ανοίγουμε τα μάτια του κόσμου που ακούει και πολλές φορές δεν καταλαβαίνει, καθώς λόγω της λήψης συζήτηση δεν έχει επίγνωση του τι έρχεται και θα τον καλούμε να τα αντιπαλέψει.

Κάπως έτσι σκεφτόμαστε να κινηθούμε, φυσικά όταν έρχεται κάτι το οποίο θα είναι επιμέρους προς όφελος του λαού δεν θα διστάσουμε να το ψηφίσουμε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25617 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.