Βαγγέλης Βεροιώτης στον Prisma 91,6: “Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να στηριχτούν μόνο οι επιχειρήσεις..”Ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Βαγγέλης Βεροιώτης ήταν καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, τις ακατάλληλες εκφράσεις που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, είπε  ότι τόσο ο ίδιος, όσο και αρκετοί από τους συμμετέχοντες, δεν κατάλαβαν αρχικά πότε ειπώθηκε αυτή η φράση.

“Ο καθένας με το μυαλό του μπορεί να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση νομίζει για το ποιος είναι ο αιρετός Το ζητούμενο είναι, τι θα αποφανθεί το αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα πού είναι το προεδρείο και κατ’ επέκταση το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, αφού έχουμε στη διάθεση μας όλα τα δεδομένα, δεν λέω στοιχεία, γιατί ακόμα κι αν η έκφραση απευθυνόταν προς το δημοτικό συμβούλιο, κατά τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δευτερεύον.

Μπορεί να είναι κύριο για κάποιους οι οποίοι ψήφισαν το συγκεκριμένο αιρετό, με βάση το ήθος του, όμως γενικά σε σχέση με τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όσα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο καταλαβαίνουμε ότι αντικειμενικά αναλογιζόμενοι και την κρισιμότητα της κατάστασης είναι ένα δευτερεύον ζήτημα.”

Στο ερώτημα αν εκείνη τη στιγμή μία συγνώμη του αιρετού θα είχε συμβάλει στην εκτόνωση του θέματος, απάντησε ότι η κατάσταση τότε θα ήταν πιο διαχειρίσιμη.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία και πως η παράταξή τους κρίνει τα μέτρα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε:

” Δεν αρκεί να κρίνεις τα μέτρα που θα πάρει ο τελευταίος τροχός της αμάξης της διαχείρισης των δημόσιων oικονομικών, γιατί καταλαβαίνουμε ότι μέτρα και να προτείνει και να αποφασίσει ένα δημοτικό συμβούλιο ή μία δημοτική αρχή, όλα περνάνε από την έγκριση της Κυβέρνησης.

Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε πως δύο δήμοι που πήραν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης δεν πέρασαν από την αντίστοιχη αποκεντρωμένη διοίκηση και η απόφαση γύρισε πίσω, με το σκεπτικό ότι πρέπει να παρθεί μία που να ταιριάζει με τον κορσέ που έχει φορέσει στους δήμους η κυβέρνηση. ”

“Eμείς λέμε ότι θα χρειαστεί και νέο μνημόνιο για τα χρήματα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση, που από τη μία και δεν φτάνουν όπως λέει και ο κόσμος “ούτε για Ζήτω”, καθώς οι όροι που θα φτάσουν στους δήμους και τις περιφέρειες για να τα διαχειριστούν εκτιμούμε ότι θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Μάλιστα στα μέτρα που πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο, κυριαρχεί αυτό το ζήτημα, καθώς εκτός από μία αναφορά για μειώσεις δημοτικών τελών για τους εργαζόμενους που κατοικούν στο δήμο μας και κάποιες απαλλαγές τροφείων, τα περισσότερα μέτρα σχετίζονται και θα περάσουν μέσα από τη μείωση τελών των επιχειρήσεων.

Εμείς δεν διαφωνούμε αυτό να γίνει ιδιαίτερα όσον αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, όμως κατά τη γνώμη μας πρέπει να επιβαρυνθούν αναλογικά οι επιχειρήσεις που θησαυρίζουν, όπως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες, μεγάλα ξενοδοχεία, καθώς δεν μιλάμε για το οικογενειακό ξενοδοχείο που το δουλεύουν οι γονείς και τα παιδιά.”

Σχολιάζοντας την αναφορά του δημάρχου, ότι κάτω από τα δεδομένα, η δημοτική αρχή δίνει περισσότερα μέτρα ανακούφισης από άλλους δήμους και στις αναφορές για διεκδίκηση περισσότερων χωρών, ο κ. Βεροιώτης ανέφερε ότι αν δεν διεκδικήσεις δεν θα επιβιώσεις αυτό είναι σαφές, έκανε πολλές αναφορές ο δήμαρχος για την βιωσιμότητα του δήμου, εάν δεν ενισχυθεί από την κυβέρνηση, καθώς ακόμα και αυτά τα μέτρα που παίρνει, η πορεία των οικονομικών θα είναι τέτοια, που ακόμα και ο Δήμος Λευκάδας χωρίς την ενίσχυση του Κράτους, δεν θα τα καταφέρει.

Για αυτό λέω πως αν δεν διεκδικήσουμε, δεν θα επιβιώσουμε. Κακά τα ψέματα η επόμενη μέρα επιφυλάσσει μνημόνιο για τον ελληνικό λαό, γιατί το αποτέλεσμα που βγήκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν, με τις εγγυήσεις αποπληρωμής τους. Επειδή με διάφορους τρόπους τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στην τσέπη του λαού, αλλά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, αυτός που θα μείνει με άδειες τσέπες και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν θα είναι λαός.

Μάλιστα η απαρίθμηση μέτρων, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, καθώς τα πράγματα Θα τροποποιούνται μέρα με την ημέρα, άρα κατά τη γνώμη μας αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι, είναι η πολιτική αντίληψη με την οποία θα αντιμετωπίσουμε την κάθε διαφορετική μέρα έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η κρίση και όχι τόσο το τι προτείνουμε σήμερα ή αύριο.

Μιλάω για την πολιτική ερμηνεία και πολιτική αντίληψη των πραγμάτων, προφανώς μία δημοτική αρχή προτείνει κάποια μέτρα και με βάση αυτά θα πορευτεί, η πολιτική ουσία όμως δεν είναι να αναλύουμε στο πιο μετρό θα υιοθετηθεί και για πόσο χρονικό διάστημα, καθώς τα μέτρα αυτά εμείς τα θεωρούμε ανεπαρκή για τους εργαζόμενους.

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.