Βαγγέλης Βεροιώτης: “Εξελίσσεται μπροστά μας το επεισόδιο της πολιτικής που θέλει το σκουπίδι εμπόρευμα…”


“Την εκτίμηση ότι εξελίσσεται μπροστά μας ένα ακόμα επεισόδιο της πολιτικής που θέλει το σκουπίδι να είναι εμπόρευμα για τους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν και να κερδοφορήσουν” ανέφερε στην τοποθέτησή του στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μάκης Βεροιώτης.

“Προφανώς ο λογαριασμός θα έρθει μέσω της ανταποδοτικότητας που λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους στην τσέπη του κόσμου.

Επειδή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γιατί καθυστερούν τα έργα και δεν είναι μόνο η περίπτωση της ΜΟΠΑΚ στη Λευκάδα, αλλά και μία σειρά άλλων έργων και αυτό που παρατηρούμε κάνοντας μία σχετική πολιτική εκτίμηση είναι ότι δεν έχει πειραχτεί για διάφορους λόγους η πίτα ανάμεσα στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που ετοιμάζονται για το εκάστοτε φαγοπότι.

Εκτιμούμε ότι ετοιμάζεται ένας τέτοιος σχεδιασμός από δω και πέρα, ώστε κατά κάποιο τρόπο να συγκεντρωθεί Η πίτα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Ιόνιων νησιών και να επιδιωχθεί από δω και πέρα η κεντρική διαχείριση του προβλήματος.

Δεν θα εμφανιστεί άμεσα μπροστά μας το πρακτικό μέρος για το πού θα πάνε τα σκουπίδια, αλλά κυρίως με τι όρους θα γίνει η εκάστοτε διαχείριση από τον κάθε Δήμο και για το ποια μεγάλη εταιρεία θα πάρει υπό την ευθύνη της την διαχείριση των απορριμμάτων σε κάθε Δήμο.

Προφανώς αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ο μοναδικός αδειοδοτημένος χώρος είναι στην Κεφαλονιά κι αν θελήσουν να στηρίξουν το κομμάτι της μεταφοράς των απορριμμάτων, προφανώς θα το επιβάλουν και οσμή από τα πάνω απόφαση αυτού του ενιαίου διαβαθμιδικού ΦΟΣΔΑ που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι για το που θα τα πηγαίνει ο κάθε Δήμος καθώς οι διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου είναι όλες από την κορυφή μέχρι τον πάτο, καθώς και η ίδια η κυβέρνηση ανέτρεψε την προηγούμενη τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στη Λευκάδα να μεταφέρει τα απορρίμματα απέναντι στην Πάλαιρο, ενώ δεν γνωρίζω αν ο ίδιος ο βουλευτής γνώριζε τη συγκεκριμένη τροπολογία και το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου της Παρασκευής, όμως καταλαβαίνετε ότι ακόμα όταν η ίδια κυβέρνηση αδειάζει το βουλευτή της δείχνει το που θα πάνε.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27525 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.