Τσίπρας: Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε η ήττα μας να είναι πρόσκαιρη


Μήνυμα πως ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την οικοδόμηση ενός μαζικού κόμματος στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ώστε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην διακυβέρνηση έστειλε, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε πως όποιος αγωνίζεται ξέρει να χάνει, αλλά και να σηκώνεται όταν πέφτει. «Θα δουλέψουμε με πείσμα το επόμενο διάστημα ώστε [η ήττα] να αποδειχτεί πρόσκαιρη», προσέθεσε.

Μιλώντας στο Ζάππειο ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην εκτίμηση της Singular Logic πως η Κουμουνδούρου αποσπά περισσότερο από το 31% της λαϊκής ψήφου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μικρή υποχώρηση συγκριτικά με το σχεδόν 35,5% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2015. Επισήμανε αιχμηρά πως το κόμμα του δεν υπέστη την «στρατηγική ήττα» για την οποία «πολλοί επιδίωξαν».

Παραδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να μετατρέψει σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του 2015 σε σταθερούς «συνοδοιπόρους», όμως υπογράμμισε επανειλημμένα ότι θα χρησιμοποιήσει το σημερινό αποτέλεσμα ώστε να σφυρηλατήσει βαθιούς και ευρείς δεσμούς με την κοινωνία.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ «εντολή μετασχηματισμού» σε ένα κόμμα με πολλά μέλη και ευρεία βάση πιστών ψηφοφόρων, ένα «μεγάλο, σύγχρονο, μαζικό κίνημα» του προοδευτικού χώρο, είπε.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27412 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.