Τσιόδρας: Μέχρι το τέλος του έτους είναι πιθανό το εμβόλιο για τον κορονοϊό


Ειδική αναφορά στις εξελίξεις που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις μελέτες γύρω από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι μελέτες αυτές, όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει έρευνες. «Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Γίνεται προσπάθεια για συνένωση της προσπάθειας όλων των ερευνητικών ομάδων. Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχουμε ένα ικανό αριθμό δόσεων εμβολίων που θα καλύψουν όμως σε πρώτη προτεραιότητα τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιο θα είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο, ωστόσο παλεύουμε για το καλύτερο.», δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα ανέλυσε τις τρεις φάσεις γύρω από το εμβόλιο που ξεκινούν με λίγους εθελοντές και την έρευνα για αντισώματα και πιθανές παρενέργειες και στην συνέχεια οδηγούμαστε σε μεγαλύτερο δείγμα του πληθυσμού, όπου η χορήγηση θα γίνεται σε πραγματικές συνθήκες με τον ιό να υπάρχει στην κοινότητα.

Το μήνυμά του για την επόμενη ημέρα
Κατά το τέλος της ενημέρωσης του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως «σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού».

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.