Τρέχει η δημοτική αρχή να προλάβει τις προθεσμίες για την διαδικασία παραχώρησης της έκτασης που βρίσκεται το θέατρο.


Προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα έγκριση αιτήματος παραχώρησης αίτησης παλαιού αιγιαλού στο ΒΚ 134 πού βρίσκεται το θέατρο Λευκάδας.

Ενημέρωση για το θέμα έκανε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ο οποίος αναφέρθηκε στο αίτημα του πρώην Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία δημόσιας περιουσίας με ημερομηνία 1- 2-2019, από τη στιγμή που βγήκε και η πρόσκληση από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ γύρω στον Αύγουστο και ενόψει της νέας Δημοτικής Αρχής και μετά από κάποιες συζητήσεις που έγιναν με την διαχειριστική αρχή της Κέρκυρας, είπαμε να γίνει μία επανεξέταση του φακέλου του θεάτρου.

Εκεί φάνηκε ότι στο αρχικό αίτημα δεν ήταν με σαφή όρια η έκθεση την οποία ζητούσε η δημοτική αρχή, μετά τον επανακαθορισμό αιγιαλού και παραλίας.

“Επίσης επικαιροποιήθηκε ότι η πρόσκληση έχει βγει με καταληκτική ημερομηνία 31/10. Από εκείνο το σημείο και μετά η όλη διαδικασία έχει τρέξει πάρα πολύ, σε συνεργασία με την Κτηματική υπηρεσία και ζητήθηκε το αίτημα αυτό που είχε διατυπωθεί τόσο από τον κ. Δρακονταειδή, αλλά και τη δική μου επικαιροποίηση να προχωρήσει η διαδικασία της παραχώρησης, να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη στο δημοτικού συμβολίου.

Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια τόσο από την Κτηματική υπηρεσία αλλά και της υπηρεσίας στην Αθήνα να τρέξει το θέμα γιατί έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του, κατά την εκτίμησή τους είναι μαχητό μέχρι 31-10 να να έχουμε πάρει την παραχώρηση αυτής της έκτασης που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φακέλου.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την διαχειριστική αρχή της Κέρκυρας ώστε αν δεν καταφέρουμε μέχρι τότε να έχουμε αυτή την παραχώρηση, να βρούμε κάποιες εναλλακτικές και όλα αυτά είναι υπό συζήτηση.

Ένα αρνητικό του όλου ζητήματος είναι ότι ο φάκελος ξέχωρα από την παραχώρηση, σε ένα πρώτο έλεγχο που έγινε από το εδώ τμήμα της διαχειριστικής του παραρτήματος στη Λευκάδα, έχει διαπιστώσει μία σειρά ζητημάτων και γίνεται προσπάθεια επικαιροποίησης αρκετών ζητημάτων.

Επίσης ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι υπάρχει ένα θέμα, με την παραχώρηση του ΒΚ75, που είναι ο χώρος που πρόκειται να κατασκευαστεί το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ εκεί είμαστε πιο πίσω χρονικά και ακολουθούμε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις στις γενικής γραμματείας και για αυτό το κομμάτι ωστόσο σε αυτό χρονικά υστερούμε, καθώς αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται το τοπογραφικό που είναι άκρως απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της παραχώρησης.

Αναλυτική ενημέρωση έκανε και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκαν και επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση ενώ θα ακολουθήσει επιμέρους ρεπορτάζ.

About Ομάδα Σύνταξης 27855 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.