Τουρκική προκλητικότητα: Δύο σοβαρά περιστατικά σε 24 ώρες – Τι εκτιμούν Έλληνες αξιωματούχοι


Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα τα τελευταία 24ωρα στα θαλάσσια και χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να τίθενται σε συναγερμό υπό το φόβο πρόκλησης ενός «μίνι» θερμού επεισοδίου.

Μέσα σε λιγότερο από δύο 24ωρα εκδηλώθηκαν δύο πολύ σοβαρά περιστατικά, ένα στα σύνορα του Έβρου και ένα ανοιχτά της Κω. Και στις δύο περιπτώσεις τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα στις ελληνικές. Έλληνες αξιωματούχοι συνδέουν την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας με την ανεπιτυχή για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντηση με τους κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Μόλις λίγες ώρες μετά την εσπευσμένη αποχώρηση του Ερντογάν, λόγω του αδιεξόδου στις συνομιλίες για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τζιπ μικτού περιπόλου ΕΛ.ΑΣ. και Στρατού δέχτηκε τα ξημερώματα της Τρίτης πυρά από το τουρκικό έδαφος κοντά στο χωριό Σοφικό Έβρου (όπως αποκάλυψε το ethnos.gr). Μάλιστα, τα πυρά δεν στόχευαν τον αέρα αλλά το ελληνικό έδαφος. Με μικρή χρονική διαφορά πυροβολισμοί από το τουρκικό έδαφος αναφέρθηκαν και από περιπολικό που εκτελούσε περιπολία στο Πύθιο Έβρου.

Οι προκλήσεις,  όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στις 5:45 το πρωί της τετάρτης 11/3 τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού που αρχικά βρισκόταν στα διεθνή ύδατα και στη συνέχεια στα ελληνικά. Η σύγκρουση των δύο σκαφών έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος», αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Φόβοι για κλιμάκωση

Το ερώτημα που απασχολεί τις ελληνικές Αρχές και τους αρμόδιους Έλληνες αξιωματούχους είναι σε ποιο βαθμό είναι διατεθειμένη η Τουρκία να «τραβήξει το σχοινί» για να πιέσει – ή για άλλους να εκβιάσει – την Ευρώπη. Πόσο, δηλαδή, είναι διατεθειμένη να αυξήσει την προκλητικότητα και την επιθετικότητά της, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκλησης κάποιου «μίνι» θερμού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι στις 26 Μαρτίου, όταν μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων θα συζητηθεί εκ νέου τα θέμα. Το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει μέχρι τότε η Τουρκία. Υπάρχουν πηγές που εκφράζουν την ανησυχία ότι η τουρκική πλευρά μπορεί να επιχειρήσει να αυξήσει την ένταση, προσδοκώντας να τεθούν πιο επιτακτικά επί τάπητος οι απαιτήσεις της προς την Ε.Ε. Έλληνες αξιωματούχοι, πάντως, επισημαίνουν ότι οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα είναι προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα, εξηγώντας ότι η τουρκική «νευρικότητα» οφείλεται σε έναν βαθμό στην άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των ελληνικών Αρχών απέναντι στο «άνοιγμα συνόρων» του Ερντογάν.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28513 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Τα συμπτώματα συμπεριφοράς της Τουρκίας είναι σαφή ιστορικά καξ κωδικοποιημένα με μια έντονη αναγνωρισημότητα πρακτικής της Γερμανικής ναζιστικής πολιτικής του αναθεωρητισμού απ το 1937 και ώς την εισβολή στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη του 1939 που σήμαινε καί την κύρηξη πολέμου. Από το 1935 μεωτον επανεξοπλισμό και τις συνοριακές απαιτήσεις και εκβιασμούς Σε Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, ακόμα και Δανία κσι την προσάρτηση -Άνσλους- της Αυστρίας .Μαζί όμως και η απάθεια μέχρι και εσκεμένηανοχή των τότε Μεγάλων δυνάμεων Αγγλίας και Γαλλίας στον κατευνασμό του Μονάχου το 1938 ( απικλείσανε την Σοβιετική Ένωση), αλλά και η Σοβιετική Ένωση το έπαιξε σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ με την Ναζιστική Γερμανία.
  Ο Μουσολίνι πάλι από τον Απρίλιο του 1939 σαφώς είχε στοχεύσει την Ελλάδα ώς εισβολή με τους φασιστικούς Ιταλικούς αστικούς και μοναρχικούς κύκλους. Και τα επεισόδια στα σύνορα με την Αλβανία ήταν καθημερινά το 1939-1940.
  Και το ΝΑΤΟ και η Γερμανία και η Αγγλία ( αυτή μεθοδικά και κρυφίως αλλά ενεργητικά σπρώχνει ) θέλουν πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος απ την Τουρκία. Και η Ρωσσία έχει συμφέρον σπ τον Τουρκικό αναθεωρητισμό.
  Γισ τούτο και ο ΟΗΕ είναι απενεργοποιημένος , αφού τον απενεργοποιούν οι ΗΠΑ , Αγγλία , και άλλες χώρες που έχουν συμφέροντα σπ την μεγάλη πληθυσμιακή χώρα Τουρκία.
  Ο πόλεμος έχει ουσιαστικά εξελίσεται με την σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας άκρως ενεργητικά, και με την μάλλον σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ ( ΗΠΑ) και της Αγγλίας.
  Θα υπάρξει η προσχηματικότητα ( ώς επαναλαμβανόμενη Γερμανική ναζιστική τεχνική) ώς συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας για να επιχειρήσει, η γνωστή μεθοδολογία τυχούσης αναγκαιότητας για την προστασία θεμάτων που η Τουρκίσ θάχει κατασκευάσει.Και αυτό κάνει -κατσσκευάζει αναγκαιότητες μέσω σταλμένων απροσχημάτιστα στον Έβρο, ή δημιουργεί συνθήκες επεισοδίου στην θάλασσα, ή και σε λίγο με την αεροπορία κάτι ώς επεισόδειο θα βρεί.
  Και το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) και η Γερμανία ( η ισχυρή επιτροπεία της Ευρώπης) και ο ΟΗΕ (ΗΠΑ ΑΓΓΛΙΑ) ουσισστικά έχουν αποφασίσει πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος. Η Γερμανική επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίουν στην Κωνσταντινούπολη είναι σαφής( σαφέστερη δεν γίνεται) για τον ενεργητικλο ρόλο της Γερμανικής πολιτικής σπρώχνοντας την Τουρκία.
  Το ΝΑΤΟ( ΗΠΑ) το έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια για την σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ ,από το 1967 που είχε μεθοδευτεί απ την Αμερικανική πολιτική η διχοτόμηση της Κύπρου, μέσω μεθοδευμένου πολέμου Ελληνοτουρκικού το 1974. Πάντα με την ύπαρξη αναγκαιότητας επέμβασης της Τουρκίας.
  Τα Γαλλικά ακόμη επενδεδυμένα κεφάλαια στην Τουρκία είναι τεράστια , το ίδιο και τα Ιταλικά.Και η στάση της Γαλλίας και της Ιταλίας ιδιαίτερσ είναι φανερά σαφής υπερ της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τα οικόπεδα υδρογονανθράκων της Κύπρου. Η Ρωσσία έχει στρατηγικό εταίρο την Τουρκία στην περιοχή.

 2. Αν μελετηθεί η Ναζιστική Γερμανική πολιτική συνοριακών εκβιασμών και επεκτατισμού από το 1935 και μετά ,και μαζί η δόλια πρακτική των Αγγλογάλλων και Σοβιετικών περί κατευνασμού δήθεν αλλά αποδοχής των Γερμανικών βλέψεων, τότε θα κατανοηθεί γιατί ο πόλεμος στην Ευρώπη απ το 1939.
  Και τότε ήταν δήθεν ένας μόνο Γερμανός ο Αδόλφος Χίτλερ ο ταραξίας.
  Όπως και τώρα είναι μόνος του ταραξίας ο Τούρκος πρόεδρος.!!
  Ο πόλεμος σε βάρος της Ελλάδος που μεθοδεύεται ειναι αποτέλεσμα και της Νατο’ι’κής και της Ευρωνομισματικής και Ευρωπαικής Ένωσης και των Ρώσσικων συμφερόντων.
  Και εφ όσον η Γερμανίδα καγκελάριπς πάει στην Τουρκία σε προγραμματισμένο ταξίδι των ημερών , νομιμοποιεί συμβολικά τον Τούρκικο επεκτατισμό όπως εκδηλώθηκε πολεμικά κσι στην Συρία και εκδηλώνεται εκβιαστικά για πόλεμο πρός την Ελλάδα.
  Η ιστορία δεν επσνσλάμβάνεται σαν φάρσα όπως ήθελε ο σφελής Έλλην συνταγματολόγος που πούλαγε τηλεοπτικά πολιτικά διαφημιστικά σε ρυθμό πολυβόλου που ομιλεί.
  Η ιστορία επαναλαμβάνεται ώς βιωμένη και ανέξοδη τεχνογνωσία και τεχνική συμπεριφοράς κρατών και ανθρώπων.
  Στα σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία το 1939 Σεπτέμβρη στήθηκε απ τους Γερμανούς το επεισόδιο του ραδιοφωνικού σταθμού του Γκλά’ι”βιτς, σε βάρος της μη γνωρίζουσας τίποτα Πολωνίας.
  Τον πολεμοχαρή ηγέτη και πολεμοχαρή χώρα , όταν επιδιώκει πόλεμο δεν τον επισκέπτεται η διεθνής διπλωματία ή οι ηγέτες των κυρίαρχων κρατών ούτε τον δέχετε σε συνομιλίες.
  Και αν το κάνει τον νομιμοποιεί στις πολεμοχαρείς επιδιώξεις του. Ούτε οι διεθνείς οργανισμοί για την ειρηνική διαβίωση και κοινωνική πρόοδο ( ΟΗΕ ΝΑΤΟ ΕΥΡΩΠΗ )τον εξευμενίζουν ή σφυρίζουν αδιάφορα. Τον τιμωρούν παραδειγματικά.
  Την επέκταση ( αλλαγή συνόρων σε βάρος της Ελλάδος υπερ της Τουρκίας) την επιδιώκουν και η Γερμανία και η Αγγλία και οι ΗΠΑ και οργανισμοί της ΕΟΚ -άμεσα και πρωτογενώς αυτοί -, και έμμεσα η Ρωσσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.