Τοποθέτηση της Ευγενίας Κολυβά στο Περιφερειακό για την στήριξη των υγειονομικών…


Τοποθέτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Λευκάδας Ευγενίας Κολυβά στο θέμα «Λήψη απόφασης για την οικονομική στήριξη των υγειονομικών που προσλαμβάνονται εν όψει της επιδημίας και με βάση τις ανάγκες των Νοσοκομείων των νησιών μας» του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 10/4/2020.

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ:

Όσο κι αν έχουν χιλιοειπωθεί αυτά που θα πούμε και φυσικά το θέμα μας είναι το επίδομα για τους υγειονομικούς, αλλά τα κίνητρα για να έρθουν γιατροί και άλλο υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας είναι:

Α) Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και όχι με μπλοκάκια , επικουρικοί κλπ. Άλλωστε, μόνιμες είναι και οι ανάγκες στελέχωσης των νοσοκομείων. Αν αυτό δεν συνειδητοποιηθεί και τώρα σε συνθήκες πανδημίας, τότε φαίνεται ότι δεν κατανοείται η σημασία της δημόσιας υγείας, της ίδιας της ζωής μας.

Β) Καλά είναι τα μπόνους ή το ειδικό δώρο Πάσχα που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στο υγειονομικό προσωπικό, αλλά το βασικό που καταγράφεται και στις διεκδικήσεις των ίδιων είναι η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και το δικαίωμα τους σε αυτό το σταθερό επίδομα.

Γ) Για να έρθει προσωπικό στα νοσοκομεία μας, παρά την διάθεση προσφοράς των ίδιων, θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι όροι προστασίας των ίδιων, οι προϋποθέσεις της εύρυθμης λειτουργίας του ίδιου του νοσοκομείου. Δηλαδή, μην μπαίνει εμπόδιο στην επιλογή τους ο φόβος της επικινδυνότητας.

Γι’ αυτά συνεπάγεται

– Μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών.

– Να υπάρχουν τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας.

– Το άνοιγμα των κλινικών ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

– Να γίνονται τεστ σε υγειονομικούς και να μην αφήνεται το περιθώριο στο να γίνονται τα νοσοκομεία μας χώροι διασποράς, όπως έχει παρατηρηθεί σε χώρους δουλειάς στην χώρα μας και στο εξωτερικό, δηλαδή εικόνες ντροπής.

– Επίσης, αντιεπιστημονικές θέσεις, όπως ότι οι προσβαλλόμενοι υγειονομικοί να απέχουν μόνο 7 ημέρες απ’ τον εργασιακό τους χώρο, ενώ για όλους ισχύουν οι 14 ημέρες.

Οι “ήρωες” των σχολικών μας χρόνων ήταν και είναι κρεμασμένοι ψηλά στους τοίχους των σχολείων. Οι “ήρωες” γιατροί βρίσκονται στα λόγια μας και στις ευχές “πάνω στον πανικό κάθε φορά” και την επόμενη θα χάνονται από το προσκήνιο, όπως και άλλες υποσχέσεις που θα τους έχουν τάξει.

Αναγνωρίζουμε την προσφορά του αγώνα των υγειονομικών μας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Αυτά βέβαια, θέλουν πολιτική βούληση που εμείς ως Περιφέρεια οφείλουμε να τα διεκδικήσουμε και φυσικά συμφωνώ σε ότι έβαλε εισηγητικά η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού.

 

10/4/2020

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Η ενίσχυση των υγειονομικών μπορεί να πάρει και την μορφή πλέον κσι της κσταβολής ενός πακέτου μετρητών, π.χ 10000 εφ άπαξ ανά άτομο.
    Ή το κράτος να αναλάβει να ξοφλήσει ένα τμήμα δανειακών υποχρεώσεων αν έχουν οι όποιοι υγειονομικοί ή και όλη την δανειακή υποχρέωση.
    Μέχρι και σεισάχθεια ( αποκοπή χρεών) πρέπει να σκέφτεται το κράτος για τους υγειονομικούς όπου απαιτείται . Διότι οι υγειονομικοί είναι μπροστά στην εκ Κίνας πανδημία τούτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.