Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: Σχόλιο για την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Θ. ΚΑΒΒΑΔΑ

Φαίνεται πως ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Θ. Καββαδάς ανέλαβε με την αλλαγή της σκυτάλης στην κυβερνητική εξουσία να περάσει την πολιτική της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο και βιασύνη. Μια πολιτική της ΝΔ που είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, που επιβάλλει τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν «μαγαζιά», με το προσωπικό να είναι με ελαστικές μορφές απασχολήσης, φτηνό κι ευέλικτο, με τους ασθενείς να είναι «πελάτες» παροχών Υγείας.
Στην ίδια ρότα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα προσπαθούν να περάσουν πάση θυσία τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο της Υγείας.
Φυσικά, χρησιμοποιούν τα οξυμένα προβλήματα που οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους δημιούργησαν.
Έτσι, σήμερα εμφανίστηκε ως «λύση» η πλήρωση της κενής θέσης αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λευκάδας με γιατρό, ο οποίος θα δουλεύει με το απαράδεκτο καθεστώς, όπως είναι το μπλοκάκι «παροχής υπηρεσιών».
Αντίστοιχα, εμφανίστηκε ως «λύση» η διάθεση στρατευμένων, δηλαδή ανειδίκευτων, γιατρών για την κάλυψη των αναγκών σε Κάλαμο και Μεγανήσι.
Πάει πολύ ο βουλευτής της κυβέρνησης να εγκαλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να τους χρεώνει τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία. Αυτούς τους κινδύνους που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται και έχει κάνει την Υγεία εμπόρευμα. Όπου τα νοσοκομεία και οι άλλες δομές της Υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με τις επιπτώσεις που έχουμε βιώσει όλοι, μπαίνοντας μέσα σε ένα νοσοκομείο ή προσπαθώντας κάποιος να προμηθευτεί τα φάρμακά ή να κάνει τις εξετάσεις του.
Δε διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία όταν σε ένα ολόκληρο νησί, όπως ο Κάλαμος και το Μεγανήσι, υπάρχει μόνο ένας μη ειδικευμένος γιατρός και αυτός βασικά για να «γράφει φάρμακα»; Πως προστατεύεται η δημόσια Υγεία κατοίκων και επισκεπτών;
Δε διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Λευκάδας με το προσωπικό που μόλις που φτάνει να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια σωματικής και ψυχικής εξάντλησης;

Η μόνη λύση για το λαό βρίσκεται στην αγωνιστική διεκδίκηση ενός συστήματος Υγείας που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με βάση τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εκεί, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα και το κέρδος δε θα έχουν καμία δουλειά μέσα στο σύστημα Υγείας, στη θεραπεία των ασθενών και στη γενικότερη λειτουργία των δομών Υγείας.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21997 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.