Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: Δελτίο Τύπου για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτώβρη 1940


ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα 80 ΧΡΟΝΙΑ απο την 28η Οκτώβρη 1940

        80 χρόνια μετά την 28η Οκτώβρη του 1940 και την κατοπινή πάλη του ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τα συμπεράσματα αυτής της ηρωικής περιόδου μπορούν να εμπνεύσουν τους σημερινούς αγώνες, να φωτίσουν την αναγκαία λαϊκή ενότητα, απέναντι στην ψευδεπίγραφη “εθνική ομοψυχία” που επικαλούνται οι εκμεταλλευτές του λαού.

Η ιστορία διδάσκει ότι και το 1940 και τα μετέπειτα χρόνια από τη μια μεριά υπήρχε η πλειοψηφία του λαού, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, υπήρχε το ΚΚΕ, που ήταν ο βασικός εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης, που έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του. Από την άλλη υπήρχε η αστική τάξη και οι πολιτικές της δυνάμεις, οι οποίες άλλες συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον κατακτητή, άλλες διέφυγαν στο εξωτερικό κι άλλες, λιγοστές, οργάνωσαν αντιστασιακές ομάδες, με την καθοδήγηση των Βρετανών, έχοντας τα μάτια τους στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

Το στοιχείο της “εθνικής ενότητας” που, με αφορμή την 28η Οκτώβρη, τονίζουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, στοχεύει στην χειραγώγηση του λαού, για να τον εγκλωβίζουν στους κάθε φορά “εθνικούς στόχους” του κεφαλαίου.

Σήμερα, ως “εθνικός στόχος” προβάλλεται η διαχείριση της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της πανδημίας σε βάρος του λαού, των αναγκών και των δικαιωμάτων του. Παράλληλα προβάλλεται σαν “εθνική υπόθεση” η στρατηγική της άρχουσας τάξης για πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην περιοχή.

Τα διαχρονικά συμπεράσματα της δεκαετίας του 40 αποκτούν μεγαλύτερη σημασία καθώς οι σημερινές αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων. Τμήμα των εξελίξεων αποτελούν και όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με την όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Μέρος αυτών των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών είναι και οι αντιθέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και η προσπάθεια να προωθηθούν επικίνδυνες διευθετήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με όχημα την συνεκμετάλλευση και με στόχο την διατήρηση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής. Αποτελεί πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να προβάλλονται στον ελληνικό λαό σαν εγγυητές της ασφάλειας το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ που αποτελούν την αιτία του προβλήματος, τους δολοφόνους των λαών.

Και τότε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν απότοκο των μεγάλων αντιθέσεων που συγκλόνιζαν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Ήταν απότοκο της ανάγκης του συστήματος να ξεπερνάει τις οικονομικές κρίσεις, με το ξαναμοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Ταυτόχρονα, στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ, τόσο του Άξονα (Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας), όσο και των ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας και των συμμάχων τους, ήταν η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου εργατικού-σοσιαλιστικού κράτους στην ιστορία, που ενέπνεε τους λαούς σε όλες τις χώρες και είχε την καθοριστική συμβολή στη συντριβή του ναζισμού.

Αυτή η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει όσα εκατομμύρια και αν ξοδέψουν η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του συστήματος στην προβολή της προσβλητικής θεωρίας των δύο άκρων, που εξισώνει ανιστόρητα το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Ο φασισμός-ναζισμός αποτελεί παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Η φασιστική διακυβέρνηση στηρίχτηκε στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και τους μονοπωλιακούς ομίλους, όχι μόνο της Γερμανίας.

Απογείωσε την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Στηρίχτηκε στην ανοχή που απολάμβανε από το αστικό πολιτικό σύστημα, από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της περιόδου που έστρωσαν το έδαφος στη ναζιστική Γερμανία με την πολιτική τους (π.χ. Συμφωνία του Μονάχου, 1938) για να επιτεθεί στην Σοβιετική Ένωση.

Τελικά χάρη στην Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό, χάρη στα απελευθερωτικά κινήματα των χωρών της Ευρώπης που ψυχή τους είχαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, γράφτηκε το έπος της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Το ανιστόρητο κατασκεύασμα των «δύο άκρων» προσφέρει τελικά πολύτιμες υπηρεσίες στον φασισμό, στην κάλυψη της εγκληματικής δράσης φασιστικών οργανώσεων. Έτσι αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται και με αφορμή την δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α. Γι’ αυτό και η απόφαση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να αναστείλει τον αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Το σύστημα που θρέφει τον φασισμό είναι εδώ. Αποδείχθηκε στην διάρκεια της δίκης η στήριξη που παρείχε στην ΧΑ το ίδιο το σύστημα, μέσω των σχέσεων της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας, με την ανοχή που παρείχε συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζοντας την ναζιστική ΧΑ ως “κοινοβουλευτικό κόμμα”.

Οι εξελίξεις καθιστούν επίκαιρο το ιστορικό δίδαγμα από την πάλη της δεκαετίας του 1940, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να αποσυνδέεται από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας που γεννά τον φασισμό, τους πολέμους, τις κρίσεις. Σήμερα η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας, των συνόρων, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων αποκτά πραγματικό νόημα, μόνο όταν συμβαδίζει με την πάλη:

 • Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.
 • Για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.
 • Για την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς, με το λαό στην εξουσία, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός χρειάζεται να αποκτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ. Για να μη βρεθεί ο λαός “κάτω από τη σημαία” των εκμεταλλευτών του, αλλά για να χαράξει το δικό του δρόμο για τη δική του εξουσία, να γίνει ο ίδιος αφέντης του πλούτου που παράγει σε μια κοινωνία με πραγματική λαϊκή ευημερία: Το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 449 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

3 Comments

 1. Όσοι εκπροσωπούν ώς Έλληνες πολίτες τους ” Εθνικούς στόχους του Κεφαλαίου” βλέπουμε ότι ο πόλεμος της Αλβανίας το 1940 ( έτσι τον λέγανε τότε) είχε και Εθνική ομοψυχία ώς αναίτια επίθεση στην χώρα, και χωρίς κομματική διακριτότητα των Ελλήνων στρατιωτών να πολεμήσουν, για την Ελλάδα και όχι για το κεφάλαιο.
  Και βέβαια και όποιοι βλέπουν ότι οι φαντάροι και έφεδροι στην Αλβανία πολέμησαν για τους ” Εθνικούς στόχους του κεφαλαίου ” των αστικών κομμάτων καλά κάνουν, αλλά καταφεύγουν ”στην ιδεολογική χρήση της ιστορίας” , κατά δική σας ρήση και τσιτάτο.
  Και γιατί η πρώτη επιστολή του γενικού γραμματέα του τότε κκε Ζαχαριάδη ήταν στην κατεύθυνση του Εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου ?? Μέχρι να το μπατάρει και αυτός κατόπιν απ ότι φαίνεται ( ερευτνάται) αποφασης της 3ης διεθνούς , που δεν την άρεσε η πρώτη Εθνικοαπελευθερωτική εκδοχή της Ελληνικής στράτευσης???
  Τα αστικά πολιικά κόμματα που λέτε της εποχής , δεν είχαν οπαδούς ή ψηφοφόρους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του Αλβανικού μετώπου μαζί με τους ψηφοφόρου ή κομματικούς φίλους του κκε??? Δηλαδή οι πολίτες ψηφοφόροι βενιζελικοί ή αντιβενιζελικοί της εποχής ( φιλελεύθεροι ή μοναρχικοί ) πολεμούσαν για τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ενώ οι φίλοι του κκε πολεμούσαν για άλλο αγώνα ??
  Στην πρώτη γραμμή δεν είχαν όλοι απέναντι κατά μέτωπο τον Ιταλικό στρατό ??
  Και αφού η επιστολή Ζαχαριάδη η πρώτη δόθηκε άμεσα στην δημοσιότητα, και η ανατρεπτική (της πρώτης ) Δεύτερη επιστολή δόθηκε 2 μήνες μετά, δεν είναι λογικό να υποτεθεί ότι τους δύο μήνες όλοι οι έλληνες και οι οπαδοί τότε του κκε πολεμούσαν από κοινού τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της αναίτιας επίθεσης των Ιταλών ??
  Τι ” Εθνικό πολεμικό κεφάλαιο ” εξυπηρετούσαν πάνω στα χιόνια στα αμπριά με τις ψήρες οι έλληνες τότε στρατιώτες ώς συνείδηση καθενός στρατιώτου, πέρα απ την άποψη να μην μπου΄β στα σύνορα οι Ιταλοί?? Δηλαδή οι τότε στρατευμένοι οπαδοί του κκε στην πρώτη γραμμή, τι διαφορετικό πολεμούσαν όταν απέναντι τους είχαν τον κοινό εχθρό με τους στρατευμένους οπαδούς των άλλων ” αστικών” κατ εσάς κομμάτων ???
  Γιατί αφού ήταν ”ΑΓΏΝΑς ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ ” οι έγκλειστοι οπαδοί του κκε στην Ακροναυπλία και αλλαχού ζήτησαν να απελευθερωθούν και να πάνε στην πρώτη γραμμή να πολεμήσουν , και ο μνησίκακος προβληματικός Γεώργιος Β’ δεν τους άφησε ???
  Στην Ακροναυπλία ήταν και άλλοι κρατούμενοι αριστεροί που δεν συμφωνούσαν με το κκε , και οι του κκε τους κάνανε στραπάτσιο μες την φυλακή , και αυτό καλά είναι να μην το παρακάμπτει η ιστορία. Μια και τα βιβλία για την Ακροναυπλία που εκδίδονται κατά καιρούς απ το κκε, ξεχνούν να γράψουν και τα ονόματα των εγκλειστών άλλων της αριστεράς ( τροτσκιστές δήθεν κλπ ), που δεν συμφωνούσαν με το κκε. Και ούτε αυτούς τους άφησαν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.
  Ο Μανιαδάκης κατέβασε πρίν την Ιταλική επίθεση, τον Ζαχαριάδη απ τις φυλακές της Κέρκυρας στην Γενική ασφάλεια στην Αθήνα ( Αρχικά Πατησίων και Στουρνάρη ) – όχι στην ειδική ασφάλεια στην Οδό Σεπτεμβρίου και Δεριγνύ – και ήρθε σε επαφή μαζί του γα το θέμα της πρώτης επιστολής κλπ διαβουλεύσεων ??? Είναι αλήθεια αυτό ή ψέμματα ??
  Και αν ναί πώς και Ζαχαριάδης δέχτηκε να συνεργαστεί με τον Μανιαδάκη ??
  Αν δεν είναι αλήθεια, τότε η πρώτη επιστολή του Ζαψαριάδη ήταν πραγματική- μάλιστα την υπερασπίστηκε το κκε ώς τώρα- και άρα για τι μπάταρεε σε δεύτερη επιστολή όταν δια 2 μήνες ( μεταξύ πρώτης και β επιστολής ) οι φαντάροι όλοι μαζί πολεμούσαν κοινό εχθρό στην Αλβανία ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης και κομματικής ένταξης τότε καθενός ??
  Οι έφεδροι στρατιώτες που νέα παιδιά στρατεύτηκαν ώς εφεδρείες Από Δευτέρα πρωί την 28/10/1940 , και πολέμησαν μαζί με τους υπηρετούντες , στρατεύτηκαν και πολέμησαν τον ” Εθνικό αγώνα του Κεφαλαίου και του Ελληνικού καπιταλισμού ??”.
  Δεδομένου ότι στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν ώς επιστρατευμένοι εφεδρείες και οι γεννηθέντες το 1909 , ( κληρωτοί το 1930 που είχαν τελειώσει την θητεία των ) όλοι αυτοί που τους σήκωσαν απ τα χωριά τους ώς αγροτόπαιδα να πάνε να πολεμήσουν, πολέμαγαν συνειδησιακά ή μη συνειδησιακά υπερ του Κεφαλαίου, ή πολέμαγαν για να μην μπουν οι Ιταλοί στα σύνορα ??
  Και ο Ζαχαριάδης γιατί με την πρώτη επιστολή τους έδωσε το σήμα να πολεμήσουν τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, και όχι τον αγώνα του κεφαλαίου ???
  Και ακόμα και τα αφροτόπαιδα τα αγράμματα της εποχής ώς στρατιώτες και οι έφεδροι αξιωματικοί γραμματισμένοι , δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι θα μπορούσαν να διακρίνουν αν πολεμούσαν για το Κεφάλαιο ή όχι. Και αν το καταλάβαιναν ( που θα μπορούσαν να το καταλάβουν εκτός και αν το κκε τους θεωρήσει όλους βλάκες που δεν καταλάβαιναν ) δεν θα είχαμε λιποταξίες μαζικές , και όχι ορμή μα χαρά με την οποία έφευγν οι στρατεύσιμοι για να πολεμήσουν, όπως λένε τα όλα χρονικά της εποχής, χωρίς καμμία άλλη άποψη??
  Να φκιάξει μόνιμα πανό με συνθήματα ” τους Εθνικούς στόχους του κεφαλαίου ” στον πόλεμο της Αλβανίας του 1940, βάλτε και ακρυλικά χρώματα ή λαδομπογιές , κάντε και αναλύσεις ” για τους Εθνικούς στόχους του κεφαλαίο” για μια νέα ιστοριογραφική θεώρηση, μόνο που ξέχασαν όσοι θέλουν, ότι στην Ελληνική πραγματικότητα η Ιταλική επίθεση του 1940, πέρασε εκ μέρους των Ελλήνων που πανδημεί στρατεύτηκαν ή ήθελαν να στρατευτούν, σαν ο πόλεμος για να αποκρουστεί ο έχθρός που ήθελε να μπεί και να κατέχει τα εδάφη της χώρας, το χωραφάκι, τις ελιές, τον σταύλο, τα ζωντανα, το σπίτι , το αμπέλι κάθε αγροτόπαιδου ή γραφειά του κράτους του Ελληνικού εδάφους. Και για τούτο οι έλληνες σύν γυναιξί και τέκνοις υπερασπίστηκαν τα σύνορα. Εκτός πάλι αν με νέες ιστορικές απόψεις του κκε, όλοι οι Έλληνες πανδημεί ήταν κεφαλαιούχοι και καπιταλιστές με καφαλαιακά Εθνικά συμφέροντα. Δηλαδή ο χωριάτης με ένα χωραφάκι κήπο στα φραξούλια, ή με 15 ρίζες ελιές στο Πλατύστομα ή στο έρειμωμένο τότε Περιγιάλι, ή με ένα αμπελάκι στα Λακώματα ή στον Σπήλιο στο Πλαύστομα *( κάνει το καλύτερο μαύρο κρασί ) ήταν κεφαλαιούχοι ??
  Στα πανό που θα φκιάξει το κκε, να βάλει και γκέσο – αστάρι για να πιάνει το χρώμα των γραμμάτων καλά. Και να αντιγράψει και την πρώτη επιστολή του Ζαχαριάδη για να την διαβάζουν οι πολίτες κάθε επέτειο για τους ” Εθνικούς στόχους του κεφαλαίου ” για τους οποίους σκοτώθηκαν ( υπάρχει και αφιέρωμα της -αστικής κατά κκε- ιστορογραφίας των νεκρών ονομαστικά ) για να υπερασπιστούν ένα λαγκάδι μια χαράδρα ή μια βουνοκορφή 2500 μέτρα υψόμετρο στα σύνορα με την Αλβανία το 1940.

 2. Οι Αμερικανοί μεταπολεμικά επίτροποι της Ελλάδος,μπορεί να είχαν δίκιο που έβλεπαν κίνδυνο απ τον ανταγωνιστή κεφαλαιοκράτη αγρότη και επαγγελματία αντιφρονούντα της της Ελλάδος και της Λευκάδος και δή της ορεινής , που επιβουλευόνταν τους Αμερικανούς κεφαλαιοκράτες ανταγωνιστικά, αφού πολέμησε ομαδικά για τον ”Εθνικό καπιταλιστικό κεφαλαιουχικό πόλεμο της έναντι των Ιταλών”. Διότι οι Αμερικανοί καπιταλιστές είδαν στο πρόσωπο κάθε Ελληνα αντιφρονούντα ( της αριστεράς ) έναν επίδοξο καπιταλιστή ανταγωνιστή για τα επόμενα χρόνια στην διανομή της παγκόσμιας κεφαλαιουχικής και καπιταλιστικής τάξης. Και λογικό ήταν οι Αμερικανοί καπιταλιστές να εξαπολύσουν κυνηγητό, αφού μπορούσαν, στους επίδοξους ανταγωνιστές κεφαλαιοκράτες γεωργούς και επαγγελματίες αντιφρονούντες ( αριστερούς καπιταλιστές της Ελλάδος και της Λευκάδος. Ουσιαστικά μεταπολεμικά επρόκειτο για ενδοκαπιταλιστικό ξεκαθάρισμα μεταξύ Αμερικανών καπιταλιστών και Ελλήνων και Λευκαδιτών αριστερών καπιταλιστών ). Και λογικό ήταν και οι αντιφρονούντες κεφαλαιοκράτες Έλληνες της Λευκάδος καπιταλιστές γεωργοί και επαγγελματίες που πολέμησαν για την καπιταλιστική των ευημερία και ανάπτυξη , να μην χωνεύουν τους Αμερικανούς καπιταλιστές ανταγωνιστές των Αμερικανούς.
  Άρα , γιατί οι Αμερικανοί ήταν κακοί απέναντι στους αντιφρονούντες της Ελλάδος καπιταλιστές γεωργούς και επαγγελματίες, και δεν ήταν κακοί οι έλληνες γεωργοί και επαγγελματίες καπιταλιστές απέναντι στους ομοιούς των Αμερικανούς??
  Ο καπιταλιστής αγρότης και επαγγελματίας της ορεινής Λευκάδος που δεν συμπαθούσε τις Ελληνικές μεταπολεμικές κυβερνήσεις ( ώς αντιφρονούντας και αριστερός μια και οι κυβερνήσεις ήταν δεξιές ) και είχε πολεμήσει για τον Εθνικό κεφαλαιοκρατικό αγώνα τους Ιταλούς , ουσιαστικά είχε εχθρό τον ομοιό του Αμερικανό καπιταλιστή , τον οποίο ανταγωνιζόνταν. Άρα στον Έλληνα και Λευκαδίτη αντιφρονούντα στο κράτος ( αριστερό καπιταλιστή ) τι του έφταιγε το δεξιό κράτος , εφ όσον αυτός ο αριστερός καπιταλιστής της Ελλάδος και της Λευκάδος είχε κατ ευθείαν κόντρα με τον Αμερικανό καπιταλιστή , για τις ενδοκαπιταλιστικούς τους ανταγωνισμούς???
  Αν οι Έλληνες πολέμησαν για τον ”Εθνικό στόχος του Κεφαλαίου” ( κατά το κκε ) τότε πολέμησαν τους Ιταλούς και Έλληνες καπιταλιστές γεωργοί και επαγγελματίες στρατιώτες που μετέπειτα εντάχθηκαν στην αριστερά (ώς αντιφρονούντες κρατικά με τις δεξιές κυβερνήσεις).
  Και απλά μεταπολεμικά οι καπιταλιστές Έλληνες και Λευκαδίτες γεωργοί και επαγγελματίες, ( που είχαν πολεμήσει τους Ιταλούς για ”τον Εθνικό στόχο του Κεφαλαίου” ), τσακώθηκαν καπιταλιστικά με τους Αμερικανούς καπιταλιστές.
  Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες πολέμησαν το 1940 , ”για τον Εθνικό στόχο του Κεφαλαίου”.
  Και ασφαλώς ώς αριστεροί , και κομουνισταί μάλιστα, καπιταλιστές τσακωνόνταν με τους Αμερικανούς καπιταλιστές. Ενδοκαπιταλιστικός καυγάς γιατί η αριστερά στην Ελλάδα και στην Λευκάδα ανταγωνιζόνταν τους Αμερικανούς καπιταλιστές.
  Και απλά οι Αμερικανοί καπιταλιστές ήταν περισσότερο ισχυροί ( και εξηγείται αυτό αφού στα έτη 1940-1944 η ΗΠΑ δεν είχε πόλεμο στον εδαφός της δεν καταστράφηκε και ήταν υπερπαραγωγική), και επικράτησαν οι Αμερικανοί καπιταλιστές των αριστερών καπιταλιστών Ελλήνων και γεωργών και επαγγελματικών της ορεινής Λευκάδος ( που την ονομάσανε και μικρή Μόσχα ).

 3. Εφ όσον οι στρατεύσιμοι και επιστρατευμένοι στην Αλβανία πολέμησαν για τον ” Εθνικό στόχο του Κεφαλαίου ” τότε δίκαια ο Χάρρυ Τρούμαν και ο Α’ι΄κ Α’ι’ζενχάουερ σαν πρόεδροι των ΗΠΑ από το 1944 ώς το 1959 ορθά φοβόνταν μήπως κάποιος Έλλην, που πολέμησε τους Ιταλούς σαν στρατιώτης στο 1940 και εντάχθηκε στο ΕΑΜ το 1941 , και μετά το 1945 και την λήξη του πολέμου κωδικοποιήθηκε ώς αριστερός, αφού ήταν καπιταλιστής ( είχε πολεμήσει για τον Εθνικό στόχο του κεφαλαίου ) αποφασίσει και φτάσει στην ΗΠΑ και προσπαθήσει να προκαλέσει δολιοφθορά στον Λευκό οίκο.
  Διότι δεν μπορεί ο Έλληνας που πολέμησε το 1940 στο Αλβανικό μέτωπο για τον ΄΄ Εθνικό στόχο του κεφαλαίου ΄΄ να μην είχε επίγνωση ότι πολεμούσε για το δικό του Εθνικό κεφάλαιο ώς κεφαλαιούχος καπιταλιστής, που πολεμούσε για να προστατεύσει τα κεφαλαιουχικά συμφεροντά του.
  Άρα να κρατηθούν και κάποιος άλλες σκέψεις για την αναγκαιότητα ύπαρξης του εμμονικού Μακαρθισμού , απ αυτούς που θεωρούν ότι ”οι Έλληνες πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο για τους Εθνικούς στόχους του κεφαλαίου ”. Μπορεί ο Μακαρθισμός και να βρίσκει νομιμοποιητική βάση μέσα στον όρο ” Εθνικοί στόχοι του κεφαλαίου ” για τους οποίους πολέμησαν το 1940 οι Έλληνες στρατευμένοι.
  Ή μήπως οι έλληνες στρατευμένοι που πολεμούσαν , δεν ήξερα γιατί πολεμούσαν, και ήρθε μετά από 80 χρόνια μια κομματική άποψη σαν του κκε ( κκε εξωτερικού λεγόνταν στις κοινωνικές παρέες παλαιότερα ) για να διευκρινήσει ιστορικά με την ασφάλεια του βιωμένου χρόνου πλέον, την αλλοτρίωση των Ελλήνων στρατιωτών του 1940, που πολεμούσαν χωρίς να ξερουν γιατί ?? Δηλαδή να επανακάμπτει η χρόνια χρήση της Μαρξιστικής πονηριάς απ το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα ( ο Μάρξ δεν έγραψε τέτοια ) , σύμφωνα με την οποία η συνείδηση των ανθρώπωνέπεται της πραγματικότητας, και άρα οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι πράττουν εκ των υστέρων, και για τούτο πρέπει το συγκεκριμένο κόμμα και ιδεολογία να τους επαναφέρει στην ρεαλιστική τάξη της ταύτισης πραττομένων και συνείδησης ?? Μόνο που ο συγκεκριμένος κομματικός χώρο εδώ ξεχνάει ότι: δεν υπάρχει πραγματικότητα χωρίς συνείδηση.
  άρα και ο γενικός γραμματέας του τότε κκε Νίκος Ζαχαριάδης, με την επιστολή του
  αμέσως με την έναρξη της Ιταλικής επίθεσης ,ουσιαστικά ώθησε τους έλληνες να πολεμήσουν ” για τους Εθνικούς στόχους του κεφαλαίου ”, τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και μάλιστα στο πλευρό του Μεταξά, σε κάθε λαγκαδιά και κάθε πέτρα του Ελληνικού εδάφους ώς μετερίζι. Και εδώ τα πράγματα μπερδεύονται . Διότι αν ο Γ. Γραμματέας του κκε ώθησε τους Ελληνες να πολεμήσουν για τους κεφαλαιουχικούς στόχους , τότε δεν έπρεπε νάχει περίοπτη θέση στην ιστορία του κκε, εφ όσον σήμερα το κκε βλέπει ότι τότε οι έλληνες πολέμησαν υπερ του κεφαλαίου. Ή αλλέως θα έπρεπε να υποτεθεί ότι ο Ζαχαριάδης δεν ήξερε τι έγραφε, λόγω της υστέρησης της συνειδησής του απ την πραγματικότητα. άρα σε αυτή την περίπτωση το κκε τότε είχε γενικό γραμματέα έναν αφελή και άνθρωπο της αποκοτιάς. Και τότε αν ήταν έτσι γιατί οι υπόλοιποι ηγετικοί του κκε δεν τον έβαζαν στην άκρη ώς αφελή που δεν ήξερε τι έλεγε και τι έγραφε ??
  Στα εδάφη της κρατικής οντότητας της Αλβανίας και μέσα στο Ελληνικό έδαφος , άφησαν τα κοκαλά των Έλληνες στρατιώτες για να προστατεύσουν τα υπάρχοντα σύνορα της Ελληνικής επικράτειας . Τα άφησαν τα κοκαλά των και Ιταλοί στρατιώτες που επιστρατεύθηκαν ( και δόλια ) για να μπούν σε ξένα εδάφη να διώξουν απ την καθημερινότητα των τους έλληνες πολίτες , μάλιστα και να φτάσουν ώς την Αθήνα με περίπατο και έφθασαν και στην Λευκάδα ( το 1941 με την επέμβαση των Γερμανών ) και κλέβανε το λάδι εκείνου που το παιδί του ή ο ίδιος πολέμησε στην Αλβανία ή σκοτώθηκε εκεί ώς Ελληνας.
  Και οι Ιταλοί το 1940 ξεκίνησαν για να μπούν στην Ελλάδα να κλέψουν ( έστω και κατ ελάχιστο το λάδι και το κρασί και τα σιτηρά και το αλεύρι της Λευκάδος). Και απλά οι έλληνες δεν το επέτρεψαν.
  Και γιατί το κκε Ιταλίας δεν απέτρεψε τους Ιταλούς από αυτή την αθλιότητα με την δυνατότητα του που είχε στις μάζες ( όπως ΚΚΕλλάδος δυνατό στον λαό, έτσι και ΚΚΙταλίας δυνατό στον λαό ήταν )??
  Ο γραματέας του κκε Γ. Φαράκος ακόμα και την τελευταια ημέρα πρίν φύγει απ την ζωή , υπεραμυόνταν της πατριωτικής επιστολής του ” αφελή ” Νίκου Ζαχαριάδη , για τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ώς αναγκαιότητα των Ελλήνων ώς αντίσταση στην Ιταλική επίθεση , και μάλιστα από κάθε πέτρα και λαγκάδι ώς μετερίζι υπό την δνση ( έγραφε ) του Μεταξά. Και ακόμα και σήμερα το κκε ( παλαιότερα λεγόνταν και κκε εξωτερικού στην καθημερινότητα ) αυτή την επιστολή παρότρυνση την έχει προμετωπίδα του διεθνιστικού δημοκρατισμού του. Μόνο που ο διεθνικός δημοκρατισμός έχει Εθνικό πατριωτικό δημοκρατικό προσδιορισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.