Το Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των αγροτών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών που για άλλη μια φορά κατεβαίνουν στους δρόμους εξαιτίας της βάρβαρης αντιαγροτικής πολιτικής Ε.Ε., κυβέρνησης και μονοπωλίων.

Πολιτική που ξεκληρίζει με γρήγορους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τα αγοράζουν πανάκριβα, αφού έμποροι και βιομήχανοι καταληστεύουν τον ιδρώτα των αγροτών και ταυτόχρονα οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής τους είναι πολύμηνες.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, η κυριαρχία των μονοπωλίων.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει άγρια τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι η ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική Ε.Ε., και κυβέρνησης και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία και οικονομία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού.

Ζούμε σε εποχή διεκδίκησης και ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

Για το Δ.Σ.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.