Το θέμα του οπτικοακουστικού υλικού του υβριστή έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κ. Δρακονταειδής-Αιχμές και υπονοούμενα…


Ερώτηση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στέλιο Ρόκκο   απηύθυνε  ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής  αναφορικά εάν  ζητήθηκε  το οπτικοακουστικό υλικό  με τον δημοτικό σύμβουλο που έβρισε  σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο  από την εισαγγελία.

Η απάντηση του κυρίου Ρόκκου ήταν αρνητική,  λέγοντας πως δεν έχει  λάβει κάποιο έγγραφο από την εισαγγελία που να ζητάει το υλικό.

Στη συνέχεια είπε ότι δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στο σώμα  για το γεγονός που έγινε στις 13 Απριλίου.

“Σε δύο συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το σώμα δεν είναι ενημερωμένο,  επίσης δεν προχώρησε η απόφαση που πήρε το προεδρείο  σε ότι αφορά την αποστολή του για έλεγχο σε κάποιο  δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο δημόσιος,   με το επιχείρημα  μιας γνωμοδότησης της Νομικής υπηρεσίας του δήμου,  ότι το υλικό αυτό δεν πρέπει να αποσταλεί ούτε στους επικεφαλής,  ούτε και για έλεγχο εκεί που πρέπει,  μία γνωμοδότηση που κατά την άποψή μας είναι λάθος,  αλλά και απολύτως άκυρη,  καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτό το ζήτημα να ζητηθεί γνωμοδότηση από την πλευρά της Νομικής υπηρεσίας.

Δεν μπορεί να υπάρχει για το θέμα η σιωπή ασυρμάτου,  θέλω να δηλώσω  δημόσια να το ακούσει το σώμα που είναι και το απόλυτα θιγμένο,  ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να πηγαίνει με σιγή ασυρμάτου και δεν θα το επιτρέψουμε.

Στην απάντηση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στέλιος Ρόκκος είπε  ότι “μία από τις αποφάσεις  του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου,  ήταν να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του δήμου και αυτό κάναμε,  εγώ είμαι γιατρός δεν είμαι νομικός  και γνωμοδότηση ήταν αυτή που πήρατε μέσω email  και σας την έστειλα κατευθείαν  την ίδια μέρα που βγήκε η απόφαση.

 Αυτά  ανέφερε η γνωμοδότηση και πρέπει να σεβαστώ,  από εκεί και πέρα από τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική εξέλιξη,  η εισαγγελία δεν ξέρω πότε, πιθανόν να ζητήσει το οπτικοακουστικό υλικό,  όταν το ζητήσει εγώ θα σας ενημερώσω.”

Στην παρέμβαση του ο κ Δρακονταειδής  είπε  από τη νομική υπηρεσία του δήμου και ο ίδιος προσωπικά γνωρίζουν  πως αν δεν έλεγαν οι ίδιοι πως έγινε μήνυση  δεν θα το γνώριζαν,  “επομένως γνωμοδοτήσατε,  επί αγνώστου  αντικειμένου  κι αν δεν το καταλαβαίνει αυτό η νομική υπηρεσία θα πρέπει να το καταλάβετε εσείς.”

Στην απάντηση του και πάλι ο κ. Ρόκκος,  είπε ότι δεν είναι νομικός, βασιζόμενος στην απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου θα παρθεί γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας  του δήμου και “αυτό έκανα  και δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω.”

Κάποια στιγμή παρεμβαίνει ο κύριος Γληγόρης λέγοντας  ότι το υλικό  γυρίζει γύρω-γύρω με στικάκια  τι μας λέτε,  με τον κύριο Δρακονταειδή να του λέει  να του το δώσει που δεν το έχουν δει.

Ο κύριος Ρόκκος διαβεβαίωσε,  ότι τίποτα δεν έχει φύγει από το δήμο. “Αυτά που λέτε είναι ανακρίβειες και παρακαλώ να ανακαλέσετε,  δεν είναι σωστά πράγματα να τα ακούει το δημοτικό συμβούλιο και η Λευκάδα,  υπονοείται  ότι διοχετεύσαμε κάπου εμείς το υλικό;”

Ο κύριος Γληγόρης απάντησε ότι αυτό θα το δούμε στο επόμενο συμβούλιο  όταν θα το θέσουμε ως θέμα.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.