Το “ταμείο” επίσκεψης Χατζηδάκη στην Λευκάδα…


Με τα προβλήματα και τις προκλήσεις της Λευκάδας να είναι σημείο αναφοράς, με την κοινωνία να περιμένει λύσεις και προοπτικές ανάπτυξης σε ένα νησί που η φυσική του ομορφιά μέχρι στιγμής  δικαιολογεί τις πολλές παθογένειες,  η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη,  ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Διότι όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις,  είναι άλλο να σου περιγράφουν ένα πρόβλημα  και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια.

Ο υπουργός διαπίστωσε ότι στο νησί συνυπάρχει η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων δίπλα στην πόλη,  ενώ δεσμέυτηκε  οι εικόνες του καλοκαιριού να αποτελούν παρελθόν για το νησί και την τραυματισμένη εικόνα του.

Στην Λευκάδα μάλιστα  βρέθηκε για άλλη μια φορά και ο γενικός Γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος , ο οποίος ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των δεμάτων και μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η κατασκευή μιας σύγχρονης μονάδας διαχείρισης του νησιού και στην συνέχεια η συνολική αποκατάσταση του χώρου.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ο οποίος δείχνει να συνεργάζεται στενά με τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά παράλληλα  με την συνεργασία  του Θοδωρή  Σολδάτου που τον στηρίζει στο δημοτικό συμβούλιο,   δείχνοντας να βάζει σε δεύτερη μοίρα τον όποιο ιδεολογικό διαχωρισμό μπορεί να τους χωρίζει καθώς ανήκει σε άλλο ιδεολογικό χώρο.

Στην συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε το  Βλυχό και ενημερώθηκε από τον Θανάση Καββαδά για την Μαρίνα μια επένδυση πολύ σημαντική για το νησί μας που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προοπτικής για όλη την περιοχή, όπως ειπώθηκε,  με τον Υπουργό να δεσμέυεται και πάλι για στήριξη αυτού του έργου πνοής για το νησί.

Ακαριαία ωστόσο ήταν η αντίδραση του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στην επίσκεψη αυτή,  αναφέροντας ότι ο υπουργός εξήγγειλε έργα τα οποία ήδη έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή φιέστα.

Από όποια σκοπιά και να το δει κανείς και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Λευκάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου, κάθε φορά που ένας υπουργός επισκέπτεται ένα τόπο και βλέπει τις παθογένειες είναι θετικό, άσχετα με το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία κάθε φορά.

Σημαντικό μέρος της κοινωνίας βλέπει με θετική ματιά αυτή την προσπάθεια του Βουλευτή Λευκάδας να φέρνει στο επίκεντρο το νησί  και να αναζητά λύσεις σε σημαντικά ζητήματα, κάτι που εξάλλου επιβεβαιώθηκε και στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Θανάσης Καββαδάς  έχει αποκτήσει την κοινοβουλευτική εμπειρία και κυρίως τις διασυνδέσεις για να “τρέχει” ζητήματα του νησιού,  ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά του Ελληνικού κοινοβουλίου κατατάσσεται στους πιο  δραστήριους βουλευτές με αρκετές ομιλίες  και δράσεις. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αλλά και σε τοπικό επίπεδο ο ίδιος πολλές φορές προσπαθεί να λειτουργεί πυροσβεστικά στην εσωστρέφεια που υπήρξε πρόσφατα στην ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας και στην κριτική ότι αφήνεται στο απυρόβλητο από την σκληρή κριτική της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα όμως είναι πολλά, η κοινωνία δείχνει να περιμένει κάτι να γίνει και ο τοπικός πολιτικός κόσμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…

Παναγιώτης Κουνιάκης

Δείτε φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού…

About Ομάδα Σύνταξης 28452 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.