Το Ωράριο μονοπωλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Προτροπή σε μαζική συμμετοχή από καταστηματάρχες.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας στις 19:00 το απόγευμα, στο οποίο μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η απόφαση για έγκριση κανονισμού λειτουργίας μουσικής και οργάνων στα καταστήματα της πόλης ένα θέμα που έχει δημιουργήσει τριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ καταστηματαρχών, αλλά και της Δημοτικής Αρχής ενόψει και της τουριστικής περιόδου που ξεκινά.
Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το θέμα θα συζητηθεί σχετικά αργά, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολύς χρόνος θα αναλωθεί σε ανακοινώσεις, θέματα προ ημερησίας διάταξης καθώς και έξι χρόνια, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 19:00 αντί στις 18:00.
Μπορεί αυτό ωστόσο να είναι ένα συμπτωματικό γεγονός, ή στόχος να συζητηθεί το θέμα όσο το δυνατόν αργότερα, για να έχει περάσει η νύχτα και να μην μπορούν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πολλοί καταστηματάρχες να δώσουν το παρών στην συνεδρίαση της Δευτέρας, αφού θα πρέπει να είναι στα καταστήματα τους, ένα σκεπτικό που αναπαράγεται και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Την αντίθεση του στην βούληση της Δημοτικής αρχής να μεταφέρει το όριο που πρέπει να κλείνουν τα μαγαζιά την μουσική τους στις δυο εξέφρασε με προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν κάποιοι έχουν βρει ως «φάρμακο» να κοιμούνται οι τουρίστες από τις δέκα το βράδυ να βγουν να το πουν.

khjljlj

Συγκεκριμένα ανέφερε:

 Πολύ κουβέντα γίνεται για τις αλλαγές που προωθεί η δημοτική πλειοψηφία στο Δήμο Λευκάδας σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κομβικό σημείο, κατά την άποψή μου, είναι η ώρα που τα σχετικά καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν τη μουσική, άρα και το μαγαζί.
Έτσι, το μέχρι σήμερα χρονικό όριο που είναι 3.00 π.μ., η απόφαση-εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας είναι το όριο να πάει στις 2.00
Προσωπική μου άποψη είναι πως το ωράριο δεν πρέπει ν’ αλλάξει. Ζούμε από τον τουρισμό και πρέπει να εξακολουθήσουμε να ζούμε. 
Το ωράριο να καλύπτει τις ανάγκες των πολλών και της σχεδόν μοναδικής πηγής εισοδήματος που έχουμε. Αν στην ουσία, κλείνουμε τα μαγαζιά στις 2.00 οι απώλειες της τοπικής οικονομίας δεν θα

είναι μόνο βραχυπρόθεσμες αλλά και μεσομακροπρόθεσμες με δυσάρεστες συνέπειες για όλους. 
Αν κάποιοι έχουν βρει το “φάρμακο” να “τροφοδοτούν” την Λευκάδα με τουρίστες που κοιμούνται απ’ τις 10.00 το βράδυ να μας το πουν. 
Θέτω στην κρίση σας την απόφαση/εισήγηση της ΕΠΖ και περιμένω τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις.

Τις φήμες που θέλουν την πρόθεση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει το νυχτερινό ωράριο και τα καταστήματα να βάζουν λουκέτο στις δύο το βράδυ, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά μιλώντας στον Prisma 91,6 o Αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης. Δείτε εδώ.
Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή μεταξύ των επαγγελματιών και των κατοίκων, ανέφερε, το επιχειρείν πρέπει να μπορεί να συνάδει και να συνυπάρχει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αυτό είναι όλο με τον ίδιο να υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν καμία αντιπαράθεση με τους επαγγελματίες, είναι σαφές, το έχουν δηλώσει, οφείλουν όμως να βρουν την χρυσή τομή, αυτή που θα διευκολύνει και τους επαγγελματίες και δεν θα ενοχλεί, δεν θα επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Αντίστοιχο θέμα είχε θέσει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης  λέγοντας στον Prisma 91,6 ότι η ψήφιση του Κανονισμού επιβάλλεται να έχει ως γνώμονα την προστασία της επιχειρηματικότητας, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά και των δυσβάσταχτων υποχρεώσεων που καλείται να αντιμετωπίσει. Δείτε εδώ.

Κάλεσμα ωστόσο γίνεται από τους Καταστηματάρχες να δώσουν το παρών την Δευτέρα στο Διοικητήριο με αφίσα που κυκλοφορεί στην πόλη. Ένα θέμα το οποίο και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

1a9c8187744343ea4c0a778542c96002

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μεταδίδεται ζωντανά από τον Prisma 91,6

About Ομάδα Σύνταξης 28461 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.