«Το όνειρο ενός γελοίου» σήμερα στο Κάστρο Παντοκράτορα στην Πρέβεζα! Ο Δ. Βερύκιος στον Prisma 91,6


Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ, στην Πρέβεζα, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 9.30 το βράδυ στο κάστρο του Παντοκράτορα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12 ευρώ, 10 (προπώληση) και 8 (μειωμένο – φοιτητές & άνεργοι) – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: NEWS STAND PREVEZA, Β. Μπάλκου 18 – Τηλ: 2682 022370.

Ένας Ύμνος στη Ζωή και την Αγάπη, που ίσως μόνο ένας «γελοίος» μπορεί να δει στο όνειρό του… ή μήπως δεν είναι μόνο ένα όνειρο; Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτριος Βερύκιος. Συμμετέχει η σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό!!!

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Ανοιχτό Θέατρο της Λευκάδας στα πλαίσια των Γιορτών Λόγου και Τέχνης την 9η Αυγούστου 2014. (Δες εδώ). Κατόπιν της ενθουσιαστικής ανταπόκρισης του κοινού, επαναλήφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας στην Κατούνα Λευκάδας, σε μια μαγική βραδιά… (Δες εδώ).

Το «ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ», παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος (2015-2016) και στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες, αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού.

Παρουσιάστηκε επίσης στην Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Γρεβενά με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ενώ συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο!

Το κείμενο είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστή έργων της ρωσικής λογοτεχνίας. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την Αμαλία Κλημοπούλου, η οποία παίζει φλογέρα και τραγουδά αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου!

Ταυτότητα της παράστασης
«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φ. Ντοστογιέφσκυ. Ερμηνεύει ο ηθοποιός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ. Συμμετέχει η ΑΜΑΛΙΑ ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΥ (φλογέρα και τραγούδι). Σκηνοθεσία: ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Ακούστε τον ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο:

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.