Το νέο σύγχρονο αεροδρόμιο του Ακτίου Παρουσίασε η Fraport σε εκδήλωση στη Βόνιτσα (φωτογραφίες)


Εκδήλωση πραγματοποίησε η Fraport  το μεσημέρι της Τετάρτης (13/3) στο Πνευματικό Κέντρο της Βόνιτσας και παρουσίασε  τα σχέδια της για την  ανάπτυξη – αναβάθμιση  του αεροδρομίου  Ακτίου.

Η ομάδα της εταιρείας με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport,  κ. Alexander Zinell , παρουσίασαν την  πολιτική της εταιρείας. Όπως ανέφεραν,  μέχρι  το Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και το νέο αεροδρόμιο του Ακτίου θα μπορεί να δέχεται αεροπλάνα και επιβάτες στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του.

Στη εκδήλωση  παρευρέθηκαν ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρα, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας  κ Γιώργος Αποστολάκης και ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης ,   ο Αντιδήμαρχος  Λευκάδας,κ.  Θανάσης Περδικάρης , ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ Στράτος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης κ.α

Στην εκδήλωση έκανε χαιρετισμό  ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, που  ανέφερε ότι το αεροδρόμιο αποκτά χαρακτηριστικά ενός πλέον σύγχρονου αεροδρομίου με περισσότερους από 500.000 επιβάτες  που  το εμπιστεύονται κάθε σεζόν. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σημείωσε ότι χρειάζεται να μπουν με το αεροδρόμιο αναπτυξιακές βάσεις για την περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,  τόνισε πως με το αεροδρόμιο ξετυλίγεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή .

Ο CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell αναφέρθηκε στους 14.000 εργαζόμενους που εργάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή για τη Fraport στην Ελλάδα και τόνισε  ότι το ελληνικό δημόσιο  θα ωφεληθεί από την  επένδυσή της εταιρίας με 10 δις. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο στοιχείο για το αεροδρόμιο του Ακτίου ότι το 98% των επιβατών στο Άκτιο προέρχονται από το εξωτερικό, κάτι που δε γίνεται σε κανένα άλλο ελληνικό αεροδρόμιο!

Ο Project Manager Γιάννης Κλάδης, παρέθεσε το σχεδιασμό των έργων που γίνονται και θα γίνουν στο αεροδρόμιο, με ορίζοντα σχεδιασμού το 2026. Ένας πρώτος κύκλος εργασιών ολοκληρώνεται το Μάιο του 2019 και το κόστος ανέρχεται σε 9.242.000 ευρώ.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21704 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.